Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

EÛZÜ ŞEYTANIN BELİNİ KIRAR – Kocatepe Gazetesi

Muharrem Günay 18 Aralık 2017 Pazartesi 13:38:08
 

Şeytanın en çok korktuğu şey bir Müminin eûzü’yü okumasıdır. Eûzü şeytanın belini kırar.
Şeytan, Allah’ın sâlih ve ârif kullarından ve onların kalplerindeki nurlarından da çok korkar. Arif olamıyorsak hiç olmazsa âriflerin gittiği yoldan gitmek ve Eûzü ile Allah’a sığınmak gerekir.
Şeytan bir kimseyi kandıramayacağını anlarsa o an için ondan ümidini keser ve o an için onu sapıtmaktan vazgeçer ve başkasıyla uğraşmaya başlar. Ancak arada sırada yoklar. Bu da hırsızlığa teşvik, tefrika, kalbe vesvese gibi hallerde ortaya çıkar. Bunun için bir Mü’minin daima uyanık bulunması, doğrulukta, sıratı müstegîmde devamlı olması, Hakk’tan ayrılmaması ve devamlı kendisini Allah’a yakın tutması gerekir.
Ebû Hureyre (r.) pîri fâni olduğu zaman bile:
“Ya Rabbî zina etmekten, adam öldürmekten sana sığınırım, derdi.
– Sen bundan korkmuyor musun? Diye sorulduğu vakit:
– Nasıl korkmayayım ki, İblis sağdır, derdi.
Enes bin Mâlik (r.)’dan:
“Eûzübillâhimineşşeytanirracim” demek suretiyle her kim şeytanın şerrinden Allah’a on defa sığınırsa, onun için bir melek görevlendirilir ve şeytanı o kimseden uzaklaştırır.
Hasan (r.)’dan:
Her kim şeytanın şerrinden Allah’a sığınırsa, Cenâbı Hakk hazretleri o kimseyle şeytanın arasına 300 hicap (perde) koyar. Her perdenin arası, sema ile yerin arası gibidir. (Her perdenin arası 500 seneliktir.)
Şeytan, Allahü Teâlâ’dan, cennetten ve her türlü iyilikten uzak, buna karşılık her türlü kötülüğe ve cehenneme yakındır. Euzü besmeleyi devamlı çekme alışkanlığına sahip olan Mümin Allah’a ve Cennete yakın din ve hidayet üzere olur. Şeytanın şerrinden, onun fitne ve vesvesesinden, kötülüğünden, aldatmasından kurtulur; selamette olur. Nefsi kötü düşüncelerden emin olur. Eûzü, kabrin azap ve sıkıntısından kurtulmaya vesile olur. Cehennemim elem ve kederinden kurtuluş beratını ele geçirmiş olur. Euzü’yü çeken insan en sağlam bir kaleye sığınmış olur. Peygamberler, sıddıklar, şehitler ve salihlerle cennette ve Allah’a yakın olur. Yeri, göğü yaratan Allah’ın yardımı ve ihsanına kavuşur. Allahü Teâlâ’nın “Onlar ne güzel arkadaştır” (Nisa/69) sırrına mazhar olur. Yine Eûzüye devam eden kul,  Allah’ın “… Benim cennet için yaratılmış olan has kullarım üzerinde senin hiçbir hâkimiyetin yoktur.” (İsra/65) dediği kullardan olur. Böyle güzel huy ve alışkanlıklara sahip olan bir Müslümana şeytan yaklaşamaz. Böyle bir kula melekler dâhil bütün mevcûdat saygı gösterir. Allah böyle bir kul ile meleklere karşı övünür.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER