Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

GELECEK – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 14 Temmuz 2016 Perşembe 13:23:46
 

Siyaset… Ya da diğer ismiyle Politika.
Günlük yaşamımızın büyük bölümünü etkileyen, biz ilgilensek de ilgilenmesek de hayatımıza müdahale eden iki kelime.
Türk Dil Kurumu’nun Büyük Türkçe sözlüğünde “Siyaset” kelimesinin karşısında “yurt yönetimi” açıklaması yer alıyor.
“Politika” kelimesinin sözlük anlamına baktığımızda ise “Belirlenen amaç veya hedeflere ulaşmaya yönelik karar ve eylemler bütünü” açıklamasıyla karşılaşıyoruz.
Adına ister siyaset deyin, isterseniz politika, ülke yönetiminde rol almak isteyen, yön vermek isteyen siyasi akımların yeni nesline bakıldığında endişelenmeden edemiyor insan.
Sosyal medya, hayatın tüm renklerini tam manasıyla yansıtmasa da pek çok konuda toplumun içinde bulunduğu duruma ayna tutabiliyor. Tamamen sosyal medya üzerinden yorum yapmanın yanlışlığına biz de inanıyoruz. Her şey sanal alemdeki gibi değil. Ama sanal alemde yaşananlar bazı şeylerin de ipuçlarını verebiliyor.
Siyasetin genç neslinin sosyal medyadaki durumuna bakıverin bir… Muhafazakarı, Ülkücüsü, Solcusu, Devrimcisi, İslamcısı, vesaire, hangi kesimden olursa olsun pek çoğu savundukları değerlerin aksine yaşadıklarını sosyal medya aracılığıyla tasdikliyor, sonra da millete ilan ediyorlar adeta.
Detaya girmeye gerek yok. Fikirlerle, savunulanlarla; yaşananların birbirine uymamasından bahsettiğimiz aşikar.
Bu sonuca sadece sosyal medyadaki durum aracılığıyla varıyor da değiliz. Sosyal hayata, günlük etkinliklere de bakmanız, bu tespitimize hak vermek için yeterli olacaktır. Yeter ki, detayları yakalayarak inceleme gayretinde olunuz.
Tekrar edelim; siyasetin, politikanın geleceği, ülke meselelerinde rol almak isteyen gençlerimizin durumu endişe veriyor. Bu durum haliyle ülkenin geleceğiyle de ilgili endişelere zemin hazırlıyor.
Siyasi partilerimiz daha geç olmadan gençlikle ilgili çalışmalarına, genç kadrolarına önem ve ağırlık vermeliler. Onların ihmal ettikleri alanı zaman içerisinde başka unsurların işgal etmesini istemiyorlarsa eğer, bu konuda ciddi çalışmalara imza atmalılar.
Bu tespitlerin siyasi partilerin “akil” kadrolarında da kabul gördüğünü, tespitlerin yapıldığını biliyoruz, duyuyoruz. Umuyoruz ki, geç olmadan bu tespitler, önlemlere dönüşecektir.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER