Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

HALİSDEMİR’İN İSMİ VERİLECEK Mİ? – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 3 Eylül 2016 Cumartesi 11:52:08
 

15 Temmuz’daki darbe görünümlü işgal girişimine karşı “ilk kurşun”u atan, Türker Göksel’in tarifiyle “Tarihe kırk düğüm atan aslan” Ömer Halisdemir…
Türk askerinin haki üniformasını giyen ama esasında şaki olan bir grup askerin Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ele geçirmesini engelleyen kahraman Ömer Halisdemir.
“Bu memlekette fedailer bitmez” dedirten şehit Ömer Halisdemir.
15 Temmuz’daki hain girişimin ardından herkesin gönlünde Ömer Halisdemir olma isteği var. Halisdemir’e vefa borcu ise, kurum ve kuruluşlara ismi verilerek bir nebze de olsa ödenmeye çalışılıyor.
Afyonkarahisar’da FETÖ’ye ait olan ve el konulan okullara Ömer Halisdemir’in isminin verilmesi gündemdeydi. Hatta Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, konuyla ilgili bir dilekçe yazmış ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurmuştu. Kumartaşlı, “Gölbaşı’ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı oldu. Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı’nın emir astsubayı olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir, darbeci general 1’inci Özel Kuvvetler Tugay Komutanı Tuğgeneral Semih Terzi’yi alnının ortasından vurarak darbe girişimine çok büyük darbe vurdu. Kahraman asker daha sonra FETÖ/PDY’ci teröristler tarafından şehit edildi. Son günlerde derneğimize şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve halktan çok büyük bir talep gelmekte, kahraman şehidimizin isminin bir okula verilmesi için çalışma yapmamız istenmektedir. Gelen teklifler arasında FETÖ terör örgütünün elinden alınan Osmanbey Koleji’nin adının kahraman şehidimiz Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir olarak değiştirilmesini arz ederim” demişti.
Dilekçenin fotoğrafını gördüm. Heyecanlandım. Haber yaptım bu dilekçeyi.
Haber yayınlandıktan sonra Milli Eğitim’den yetkililer, Kumartaşlı’ya ulaşmışlar.  
“Milli Eğitim Bakanlığı, her ilde Ömer Halisdemir ismi taşıyan okullar yerine, Ankara ve Niğde’de iki okula Ömer Halisdemir isminin verilmesini istiyor. Diğer illerde 15 Temmuz’un diğer şehitlerinin isimlerinin ya da 15 Temmuz isminin kullanılması öngörülüyor” demişler.
İlke olarak doğru kabul edebiliriz. 250 şehidimiz var, Halisdemir dışındaki kahramanlarımızı da unutmamalıyız.
Fakat Kayseri’den İstanbul’a yurdun dört bir yanında okullara Ömer Halisdemir ismi veriliyor.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın “ilke” kararı, sadece Afyonkarahisar’da mı geçerli?
Yeni bir haber okudum. Ticaret Borsası Ortaokulu’nun adı “Ömer Halisdemir” olarak değiştirilecekmiş. Ticaret Borsası, bunun kararını almış, tabela bile sipariş etmiş.
Ticaret Borsası’nın bu kararı alkışlanır, hatta ayakta alkışlanır.
Bu haberi, Gazeteniz Kocatepe’nin deneyimli muhabiri Burcu Aydın da yapacaktı, ben “Abla, Ankara ve Niğde dışında pek izin verilmesi düşünülmüyor” dedim. Burcu Abla, bu uyarım üzerine haberi yapmadı.
Şimdi sormam gereken bazı sorular var:
-Kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir’in yanı sıra diğer Demokrasi Şehitlerimiz’in isimlerinin yaşatılmasına yönelik ilke kararı, sadece Afyonkarahisar’da mı geçerlidir?
-Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi isteyince “Olmaz” denilen bir husus, Ticaret Borsası isteyince nasıl “Olur” hâle geliyor?
-Ticaret Borsası ismini taşıyan okul, neticede İl Özel İdaresi ve Milli Eğitim’e bağlı bir devlet okulu. Bu konuda tek karar alma yetkisi Ticaret Borsası’nda mıdır; yoksa İl Genel Meclisi ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nde midir?
-15 Temmuz’da milletin direnişinin simge ismi hâline gelen kahraman Ömer Halisdemir’in de ismini okullara vermek, diğer kahramanlarımızın da isimlerini yaşatmak zor mudur? Hem Halisdemir’in, hem diğer kahramanlarımızın isimleri okullara, kurumlara, devlet dairelerine verilemez mi?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti