Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Hayriye Caner

HAYDİ SANDIK BAŞINA – Kocatepe Gazetesi

Hayriye Caner 30 Mart 2019 Cumartesi 10:25:14
 

31 Mart yerel seçiminde yarın vatandaşlık görevimizi yerine getirerek sandık başına gideceğiz. Şimdiden sandıktan çıkacak sonucun ilimiz, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyoruz.
Peki, sandık başında oy kullanırken nelere dikkat etmeliyiz, Bir kez de biz hatırlatalım.
Her seçmen, kanunda sayılan istisnalar haricinde, hangi sandık seçmen sıralamasında kayıtlı ise ancak o sandıkta oy kullanabilecek. İl genel meclisi üyeliklerine ilişkin pusula turuncu, belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası mavi, belediye meclisi üyeliğine ilişkin oy pusulası ise sarı renkli olacak. Oy pusulaları tek zarfa konulacak.
Oy verme günü yanınıza TC. Kimlik Numaralı; TC. Kimlik Kartı, nüfus cüzdanı, geçici kimlik belgesi, pasaport, evlenme cüzdanı, resmi dairelerce verilmiş kimlik kartı v.b. resimli ve resmi nitelikli belgeyi almayı unutmayalım.
YSK Genelgesi’ne göre, şu şekildeki oy pusulaları geçersiz sayılacak:
– Sandık kurulunca verilen biçim ve renkte olmayan, arkasında sandık kurulu mührü ve Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu filigranı bulunmayan oy pusulaları.
– Hiçbir yerine “evet” ya da “tercih” mührü basılmamış oy pusulaları.
– Siyasi partilere veya bağımsız adaylara ayrılan alanlardan birden fazlasına mühür basılmış oy pusulaları.
– Birden fazla siyasi partiye veya bağımsız adaya ayrılan alana taşmış “tercih” veya “evet” mührü basılan oy pusulaları.
– Sandığın ait olduğu seçim çevresinden başka bir seçim çevresi için düzenlenmiş oy pusulaları.
– Bütünlüğü bozulacak şekilde yırtılmış veya koparılmış oy pusulaları.
– “Tercih” veya “evet” mührü dışında herhangi bir özel işaret, herhangi bir isim, imza kaşesi, mühür veya parmak izi basılmış oy pusulaları.
– Siyasi partilere veya bağımsız adaylara ait bölümleri belirgin bir şekilde ve özel olarak karalanmış, çizilmiş veya işaretlenmiş oy pusulaları.
– Pusulada yer alan matbu yazıların ve şekillerin dışında yazılar, harfler, sayılar yazılmış veya şekiller çizilmiş birleşik oy pusulaları.
Öte yandan, zarftan çıkan oy pusulalarında bir seçim türüne ait olanının geçersiz olması, diğerinin geçersiz sayılmasını gerektirmeyecek.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti