Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

İLİMİZİ TURİZM ŞEHRİ YAPALIM

Şehrimiz Türkiye’nin en kavşak noktasında. Termalde, mermerde, gıdada bir numarayız. Bunların hepsi bize Allah vergisidir. Ayrıca Kurtuluşun kazanıldığı topraklarda yaşıyoruz. Ne kadar şükretsek azdır.
Özellikle şehrimizin tanıtımında biz yaşayanlar olarak el birliği ile üzerimize düşeni yapmalıyız.
Gastronomi, spor, kiraz, kaymak, sucuk festivalleri gibi etkinlikler olsa da daha yoğun çalışmalar yapılabilir. Bir manada seferberlik ilan edebiliriz. Her birimiz turizm elçisi olmalıyız.
Şehrimize gelen misafirlere sıcak ve kibar davranışlarımızdan tutun da şehir trafiğimiz, park yerlerimiz ve fiziki durumumuza kadar her şeyimizle her adımımızla bu şehri bölgenin yıldızı ve turizm şehri yapmalıyız.
Üniversite öğrenci kapasitemizi artırmalıyız. Öğrenciler için bu şehir mecburiyet şehri değil, severek, isteyerek tercih edilen şehir olmalıdır. Okumaya gelen öğrencilerimizi de huzur ve güven içerisinde yaşatmalıyız. Bu şehirden bir an önce gitmek yerine, bu şehirde kalmak ister hale getirmeliyiz. Gençlerimizi bilinçlendirip, üniversite öğrencileri ile beraber gönül elçisi yapmalıyız. Üniversite konusunu başka bir yazımıza genişçe gündem edelim.
Turizm konusunda otel yöneticileri ve tur şirketleri koordineli çalışmalıdır. Memnuniyet derecesini yükseltirsek turist sayısını da yukarıya çekmiş oluruz. Aynı öğrencilerde olduğu gibi, gelen tatilcilerin de daha fazla gelme ve daha fazla kalma isteklerini yükseltmeliyiz. Gelen misafirlerimize gezilip görülecek yerleri görmeden göndermemenin yolunu bulmalıyız. O zaman hepimiz kazanırız. Bu konu hepimizi ilgilendirir. Kimse bana ne deyip, misafirlerimize kaba davranamaz.
Tarih turizmimizin tanıtımı konusunda da eksiğiz. Kocatepe, şehitliklerimiz ve Frigya önemli değerlerimizdir.
Öncelikle tanıtımın düzenli ve kalıcı olması için İl Kültür ve Turizm müdürlüğü ciddi proje hazırlayıp uygulamaya koymalıdır. Rehberler, eğitimler, organizasyonlar ihmal edilmemelidir.
Kısacası imkanları geniş ve potansiyeli yüksek bir şehri hep birlikte yıldız yapmalıyız.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER