Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Kocatepe’nin çizgisi – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 9 Aralık 2014 Salı 02:00:00
  Gazeteniz Kocatepe bu yıl 50. Onur Yılı’nı yaşıyor. Onurumuza ortak olan herkese birkez daha teşekkür ediyoruz.
30 Ağustos 1965’de yayın hayatına başlayan Gazeteniz, 30 Ağustos 2014’de 50. Yayın yılına ulaştı.
Pek çok hemşehrimiz hep aynı soruyu yöneltir bizlere; “Kocatepe Afyon’un en eski gazetesi mi?” diye.
Evet, aslıda Kocatepe Afyonkarahisar’ın en eski gazetelerinden birisi. Afyonkarahisar basın tarihini oluşturmak adına Doç. Dr. Turan Akkoyun öncülüğünde yapılan araştırmalarda 1930’lu yıllarda “Kocatepe” gazetesinin yayınlandığı ortaya kondu.
Bu hesaptan gidildiğinde Kocatepe Gazetesi’nin Anadolu Basını’nın en eski yayın organlarından birisi olduğu, 80 yılı aşkın bir geçmişi olduğu ortaya çıkmaktadır.
Bizim “50. Yıl” dememizin sebebi ise, 30 Ağustos 1965 tarihinde Küçükkurt ailesi tarafından yayın hayatına başlayan Gazeteniz Kocatepe’nin aynı aile tarafından, el değiştirmeden, ara vermeden, devletin yerel gazetelere yüklediği vasıfları hiçbir zaman kaybetmeden, periyod/boyut değiştirmeden tarafsız yayın anlayışını ve yayın çizgisini koruyarak, bugünlere ulaşmasından dolayıdır.
Aslında “Kocatepe’nin 50. Onur yılı” demek ne kadar doğru ise, “Kocatepe Gazetesi 84 yaşında” demek de o kadar doğrudur.
Bugünlerde bu soruyla sıkça karşılaştığımız için okurlarımızı aydınlatma gereği hissettik.
Eskiden beri hep duyduğumuz, bugünlerde de yine bizlere yöneltilen bir başka “serzeniş”i de bu vesileyle değerlendirmek isteriz.
Siyasetin bir cenahına baktığınızda deniliyor ki, “Kocatepe Gazetesi muhalefete daha çok yer veriyor” ya da “Muhalefete neden bu kadar yüz veriyorsunuz?”
Siyasetin diğer cenahına bakıldığında da tam tersine, “Yılların Kocatepe’si de mi iktidarın sesi oldu?” cümlelerini sarf edenler var izansızca…
Her iki taraftaki değerli dostlara da “El insaf” diyoruz. Kocatepe sayfalarını önyargısız bir şekilde incelemelerini öneriyoruz.
Kocatepe Gazetesi’nde geçmişten bugüne, iktidar ne kadar yer buluyorsa, muhalefet de o kadar yer bulmaktadır. Sağ partiler ne kadar yer buluyorsa, sol partiler de o kadar yer bulmaktadır. Hatta diğer basın yayın organlarının görmezden geldiği oy oranı çok düşük ya da radikal görülen partiler bile Kocatepe sütunlarında görüşlerini vatandaşlara duyurabilmektedir. Siyasi partilerin etkinlik grafiğine göre Kocatepe’deki haber grafikleri de yükselmekte ya da alçalmaktadır.
Bu geçmişte de böyledir, bugün de böyledir.
Gazeteniz Kocatepe görüşlere eşit yer verme konusundaki “demokrat”lığını kararlılıkla sürdürmektedir. Siyasette hesabı olmayan, sağduyulu okurlarımızdan aldığımız tepkiler de bu ilkemizi koruduğumuza şahitlik etmektedir.
Kocatepe’nin yayın çizgisi konusunda “endişe” duyan dostlarımız müsterih olup, “kendi çizgilerinin” muhafazasına özen göstermeliler. 50 yıldır Kocatepe’nin çizgisi ne ise, bugün de öyle devam etmektedir çünkü…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti