Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın

KÖPEK KADAR OLAMAMAK !!! – Kocatepe Gazetesi

Burcu Aydın 15 Mayıs 2017 Pazartesi 12:45:44
 

İnsanoğlu sözüm sana, anlatırsam anlar mısın? Yarı şaka yarı ciddi güler misin ağlar mısın?
Okuyacağınız satırları oluşturan olayı 13 Mayıs 2017 Cumartesi akşamı yatsı ezanının okunmasına yaklaşık 15 dakika kala yaşadım. Marulcu Mahallesi Yeşil Cami yan hizasında yeniden imar edilen bir inşaatın önünden Yeşilyol Caddesine doğru ilerliyordum. Bu güzergâhı bana en yakın geri dönüşüm kutusunun konuşlanması nedeniyle tercih ettim. Çünkü kutuya atmam gereken pet şişeler vardı.
Bu amaçla sözü geçen noktaya geldiğimde bir sokak köpeği ile karşılaştım. Akşam vakti muhtemelen karnını doyurmak ihtiyacında olan güzel bir köpekti. Çok sever, ama bir o kadar da çekinirim. Köpek üzerime doğru gelince daha da doğrusu yürüme mesafesini yaklaştırınca onu incitmeden uzaklaşmaya çalıştım. Sözünü ettiğim kabası bitmiş inşaatta bir adam! “hoşt” nidası ve taş atarak köpeği ürkütmesiyle zavallı hayvan üzerime doğru gelmeye başladı. “İnsanlığınız bu mu? Hayvanı ürkütüyorsunuz” diye bağırdım. Üzerine hayvanı taşlayan bu adam! Yüzünden zavallı hayvan üzerime doğru geldi. Ben de reaksiyon gösterince az kalsın zavallı hayvan bir aracın altında kalıyordu. Hem köpeğe karşı duyduğum vicdani sorumluluk hem de yaşadığım korku …
Çok şükür köpeğe bir şey olmadı. Sözü uzatmanın âlemi yok. Başlıkla vurguladığım üzere köpek kadar olamayan iki ayaklı yaratığı; En başta ve her daim Yüce Allah’ın ilahi adaletine, toprağa, dağa, taşa, kurda, kuşa ve Afyonkarahisar kamuoyunun vicdanına havale ediyorum. Yüce Allah’tan en ağır şekilde cezalandırılmasını niyaz ediyorum. İlgili ve yetkililerin de bu hususta yasal sınırlar içerisinde yapabilecekleri bir şey var ise gerekenin yapılmasını istirham ediyorum.
EĞER TEMİZLENMESE PİSLİK GÖTÜRECEK !!!  
14 Mayıs Pazar günü bir çelenk töreni için saat 9.40’ta Kocatepe Parkı’nda idim. Güzel güneşli bir bahar Pazarında çimlerin üzerinde, çiçeklerin yanı başında metal ve cam şişeler şeklinde bira atıkları  vardı. “Zıkkımlanıldıktan” sonra adım başına düşen çöp kutularına atılma zahmeti gösterilmeyen bira şişeleri. Burada yerel yönetimin ya da o çevrenin temizliğinden sorumlu ekiplerin zerrece kusur ve ihmali yoktur. Dediğim gibi adım başına çöp kutuları var.
Kamusal alanda pervasızca çam ağaçlarının altında alkollü içeceği  “ziftlendikten” sonra şişe ve kutu atıklarını çevreye saçan yaratıkların kategorisi, türü nedir? Allah razı olsun. Düzenli günlük temizlik çalışması yapılıyor. Yok aksi olsa, eğer temizlenmese vallahi pislik götürecek. Ama el insaf!
Önce pis kutu ve şişelere dokunmak istemedim. Elim durdu bu sefer gönlüme yük oldu. Sonunda iğrenerek de olsa o atıkları çöp kutularına attım. Kocatepe Parkı kamusal alanlardan biri olmasının yanında Atatürk Anıtı’nın da bulunması nedeniyle çelenk törenleri için sıkça kullanılan ortak bir alandır. Kimsenin çevreyi kirletmeye hakkı olmadığı gibi ayrıca kişisel atıklarını şüpheli paket görünümünde etrafa saçmaya da hakkı yok. Atıkların bazısı abartısız şüpheli paket görünümde idi. İğrenç ve kirli oldukları kadar şüphelilerdi. İfade ettiğim üzere emin olduktan sonra kutulara attım. Malum terör küresel gerçek haline geldi. Kimsenin çevreyi kirletmeye ve şüpheler oluşturarak toplumu germeye hakkı yok. Değil mi?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER