Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DE BİLMİYOR? Peki, şimdi ne olacak?

Kocatepe Gazetesi 22 Temmuz 2014 Salı 03:00:00
  TEOG Sonuçları açıklandı, yerleştirmelerdeki belirsizlik devam ediyor. Veli, çocuğunun aldığı puanla, “nasıl olur da iyi bir Anadolu lisesine çocuğumu yerleştirebilirim” derdinde.
LYS Puanları açıklandı. Puanlar geçen yıllara göre vahim, öğrenciler aldıkları puanlarla üniversiteye yerleşme derdinde. Seneye hazırlanayım diye bir düşünce yok, onlar da korkuyorlar, ne olur ne olmaz derdinde ve tercihlerini yaptılar. Hayırlı olur inşallah…
Bütün bu belirsizlikler içersinde; Ülkemin gündemi Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile meşgul…Peki, düne kadar her şey çok daha iyi mi?Keşke öyle olsaydı… Okulların nasıl açılacağı hiç belli değil. Milyonlarca öğrenci, eylülde okullarının yerinde yeller estiğini, isminin ve yöneticilerinin değiştiğini, kendisinin de başka bir okula yönlendirildiğini görürse hiç şaşırmasın… Bu yaz eğitimde öylesine değişiklikler olacak ki yaratacağı etkileri tahmin etmek mümkün değil. Bazı sendikalar değişim sürecini 9.9 şiddetinde depreme benzetti. Afyon Milli Eğitim Müdürlüğü’nün icraatları ise ateşe körükle gidiyor. Siyasilere iyi görünebilme adına şahsi kararlar alınmaya devam ediyor. Anadolu Öğretmen Lisesi örneğinde olduğu gibi… Yani her şey yerle bir olacak mesajı veriyorlar. Oysa MEB tam tersini savunuyor. Onlara göre de taşlar yerli yerine oturacakmış. İşte tam bu noktada insan sormadan edemiyor. Şu anda yapılanlar bir reform ise bugüne kadar yapılanlar neydi?.. Sınavlar bitti ama! TEOG sonuçlarını alan veliler, öğrenciler o kadar çok tedirginler ki… Çünkü, özellikle liselere girişte nasıl bir tabloyla karşılaşılacağını MEB de dahil hiç kimse tahmin edemiyor. Savunanı dahi yok. Gelecek yıl sil baştan değişeceğine de kesin gözüyle bakılıyor… Unuttukları bir şey var. Bu yıl da fen ve Sosyal Bilimler liselerinde binlerce kontenjanın boş kalmasına seyirci kalacaklar!.. Ya da yerleştirmeyi de siyasileştirecekler… En azından bunu yapmasınlar yeter.İnsanları hak etmedikleri bir şeyin peşinden gitmesine müsaade etmesinler, siyasiler, hatta sendika ve milli eğitim yöneticileri devreye girecekler, hak etmeyen öğrenciye yerleşim yerine yakınlığını gerekçe göstererek kayıt yaptıracaklar… Sürprizlere hazır olun!Bu yaz hemen her konuda çok önemli sürprizlere hazır olun. Hemen her alanda büyük değişimler yaşanacak. Eziyetin her türlüsü kadar, yine hemen herkesin kendini mutlu edeceği sonuçlar ortaya çıkacak.Üstü kapalı öngörüler sanki biraz fal bakar gibi oldu. Çünkü, değişim isteği ağır basıyor. Değişim tombalasından kime ne çıkacağı, büyük ikramiyeyi kimin kazanacağı ve en önemlisi de bu kadarının yeterli olup olmayacağı uzun süre tartışılacak.Umarız ülkemiz için hayırlısı ne ise o gerçekleşir.Kısaca; Her şey çok daha güzel olmalı. Ama nasıl?..
(Bir eğitimci)

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti