Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ’NE YA DA ONU YÖNLENDİRENLERE BİR TEVAZU HİKAYESİ

Kocatepe Gazetesi 17 Temmuz 2014 Perşembe 03:00:00
  Adamın biri kötü yoldan para kazanıp bununla kendisine bir inek alır.Neden sonra, yaptıklarından pişman olur ve hiç olmazsa iyi bir şey yapmış olmak için bunu Hacı Bektaş-ı Veli’nin dergâhına kurban olarak bağışlamak ister.
O zamanlar dergâhlar aynı zamanda aşevi işlevi görüyordu. Durumu HacıBektaş-ı Veli’ye anlatır ve Hacı Bektaş-ı Veli ‘Helal değildir.’ diye bu kurbanı geri çevirir.
Bunun üzerine adam Mevlevi dergâhına gider ve aynı durumu Mevlana’ya anlatır. Mevlana ise bu hediyeyi kabul eder. Adam aynı şeyi Hacı Bektaş-ı Veli’ye de anlattığını ama onun bunu kabul etmemiş olduğunu söyler ve Mevlana’ya bunun sebebini sorar.Mevlana söyle der:
– Biz bir karga isek Hacı Bektaş-ı Veli bir şahin gibidir. Öyle her leşe konmaz. O yüzden senin bu hediyeni biz kabul ederiz ama o kabul etmeyebilir.Adam üşenmez kalkar Hacı Bektaş-ı Veli dergâhına gider ve Hacı Bektaş-ı Veli’ye, Mevlana’nın kurbanı kabul ettiğini söyleyip bunun sebebini bir de Hacı Bektaş-ı Veli’ye sorar.Hacı Bektaş-ı Veli de şöyle der:
– Bizim gönlümüz bir su birikintisi ise Mevlana’nın gönlü okyanus gibidir.Bu yüzden, bir damlayla bizim gönlümüz kirlenebilir ama onun engin gönlü kirlenmez. Bu sebepten dolayı o senin hediyeni kabul etmiştir.”
Sayın Milli Eğitim Müdürü ya da gizli milli eğitim önderleri, her kim yönlendiriyorsa; size sesleniyorum. Dönün şu yaptığınız yanlışlardan, ön yargılardan, tek başınıza bir şey başaramazsınız. Birlikte çok şey başarabilirsiniz. Afyonkarahisar’a yazık etmeyin.
BÖYLESİ TEVAZU VE İNCELİKLE, BİRBİRLERİNİ YERMEK YERİNE YÜCELTEBİLMEYİ BECEREBİLEN BİR İNSAN OLMAMIZ DİLEĞİYLE.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER