Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

OKULLAR VE OTOPARK – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 2 Temmuz 2018 Pazartesi 13:47:45
 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna seçim sürecinden önce çıktığı bir televizyon programında Ankara’da bazı okulların, özelikle metro duraklarına yakın okulların katlı ya da yer altı otopark olarak kullanılması için Milli Eğitim Bakanlığı ve, Hükümet yetkilileri ile görüşmelerinin sürdüğünü söylemişti. O zaman için seçim hengamesinin içinde kaybolup gider diye bu bilgiye köşemizde yer vermemiştik. Artık seçimin toz-dumanı ortadan kalkmaya başladığına, gerçek gündemlere dönmeye başladığımıza göre bu konuyu hatırlatmamız faydalı olur diye düşünüyoruz.
Malumunuz olduğu üzere Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın da bu yöndeki çalışmaları vardı. Şehir merkezindeki bir çok okulun binalarını yenilemeye talip olan Başkan Çoban, “Bu yenilemeleri Belediye olarak biz üstlenelim. Böylece okul bahçelerinin altını da otopark olarak yerin altına doğru yeniden yapalım. Hem okullarımız yenilensin, hem otopark sorununa çare üretelim” fikrini savunuyordu.
Başkan Çoban fikri savunmakla kalmamış, harekete de geçmişti. Ama ne yazık ki Milli Eğitim Bakanlığı’nın ülke genelinde “Bahçeler otopark ohsun” fikrine sıcak bakmaması nedeniyle bu çalışmalardan bir sonuç alınamamıştı. Başkan Çoban’ın ilk hedefi Kurtuluş Caddesi’nde, en merkezi noktada bulunan Gedik Ahmet Paşa İlkokulu idi. Burada bir kültür merkezi de planlanmıştı.
Ama ne yazık ki hiç birisi olmadı.
Şimdi Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin izlediği yol takip edilir, gelişmeler yakından izlenirse belki bir kazanım sağlanabilir. Belli mi olur, “Başkent’te pişer, bize de düşer”…

 

KATILIM İYİ DE, GEÇERSİZ OYLAR NE OLACAK?

 

Seçimlerle ilgili tartışmalar, değerlendirmeler, hesaplaşmalar neredeyse tüm siyasi partilerde devam ediyor. Bu noktada bizim dikkatimizi çeken ve bu köşede belirtmeye fırsat bulamadığımız iki nokta daha var.
Arz edelim:
Seçimlere katılım oranı artış gösterdiği gibi maalesef geçersiz oy sayısı da artış gösterdi. Seçimde yurt içi ve yurt dışında kayıtlı 59 milyon 367 bin 469 seçmenin 51 milyon 189 bin 698’i oy kullandı. Seçime katılma oranı yaklaşık yüzde 86 oldu. Toplam oyların 1 milyon 53 bin 362’si geçersiz sayıldı. Geçersiz oyların oranı yaklaşık yüzde 2.05 oldu. Seçime katılım yurt içinde yüzde 88, yurt dışında yüzde 50 olarak hesaplandı. 1 Kasım 2015’de yapılan 26. Dönem milletvekili genel seçiminde ise 56 milyon 949 bin 9 kayıtlı seçmenin 48 milyon 537 bin 695’i oy kullanmıştı. Seçime katılma oranı yüzde 85.23 olarak hesaplanırken, 697 bin 464 seçmenin oyu, yani oyların yüzde 1,4’ü geçersiz sayılmıştı.
Afyonkarahisar’ın rakamlarına bakıldığında Cumhurbaşkanlığı seçimi için konuşacak olursak eğer; Sandık seçmen listesinde kayıtlı bulunan 507 bin 706 seçmenimiz var Afyonkarahisar’da. Bunların 459 bin 173’ü sandık başına gitmiş. Geçerli oy sayımız ise 445 bin 459. Yani 13 bin 712 oy geçersiz sayılmış Afyonkarahisar il genelinde.
Milletvekilliği seçiminde ise Afyonkarahisar ilinin geçersiz oy sayısı 11 bin 817 olarak belirlinmiş. Bu rakam bir milletvekilinin kaderini değiştirebilecek bir oran…
Seçimlere katılım oranı gerçekten sevindirici. Ama sandık başına giden seçminin bir bölümünün kafasının karışık olduğu da bir gerçek. Bu geçersiz oyların çoğunun “Boş” ya da “hem ona, hem buna” tarzında kullanılan oylar olduğu sanılıyor.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti