Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Paketiniz var – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 2 Ekim 2013 Çarşamba 03:00:00
  “Demokrasi Paketi” ile birlikte okullarda öğrencilere “Andımız”ı okutmak artık tarihe karışıyor. Andımız’ın “faşizan bir uygulama” olduğunu belirten bazıları bu uygulamadan kurtulmanın mutluluğunu ifade ediyorlar açıklamalarında. Hatta öyle mutlu olmuşlar ki, “36 farklı etnik gruba tek bir ırkın dayatılması elbette sıkıntılı. Oysa hepimiz doğruyuz, hepimiz çalışkan olmak zorundayız” diyorlar.
Bu açıklamaları tek kelime ile esefle karşılıyoruz. Asıl, “faşizan uygulama” milleti 36 etnik grubu ayıran açıklamalarda bulunmaktır. Eğer kendini Türk Milleti’ne, Türkiye Cumhuriyeti’ne ait hissetmeyenler varsa, bunu ifade etmek için bugünleri beklememeleri gerekirdi. Yıllarca okullarda Andımız’ı okuyanların, okutanların geçmişteki uygulamaları ile bugünkü sözleri samimiyet süphesi yaratıyorlar insanlarda.
Andımız kaldırıldı. Herkes mutlu. Şimdi sırada İstiklal Marşımızın olduğundan şüpheleniyoruz. Demokrasi paketinin versiyonu yükseltilirken, İstiklal Marşımızın da faşizan ifadeler taşıdığı gerekçe gösterilerek, kaldırılmasına karar verilirse, o zaman da böyle sevinç çığlıkları atarız herhalde.
Açıklanan Demokrasi Paketi’nde önemli değişiklikler yer alıyor. Mesela büyük gerginliklere yol açan başörtüsü yasağı nihayet son buluyor. Bu güzel bir gelişme. Ancak endişe yaratan düzenlemeler de yok değil. Mesela Siyasi Partiler Kanunu’ndaki değişiklikle Hazine’den yardım alan partilerin durumu değişti. BDP Hazine’den alacağı kaynaklarla paraya boğulacak. BDP’nin eşbaşkanlık sistemi yasallaşacak. Partilerin teşkilatlanmasıyla ilgili düzenleme ile BDP büyük avantaj kazanacak. Farklı dillerdeki propaganda imkanı ile BDP bir avantaj daha kazanacak.
Yeni paketle önerilen seçim barajı değişiklikleri Afyonkarahisar’a göre yorumlandığında ilginç sonuçlar çıkıyor mesela ortaya. Eğer önerilen seçim barajı teklifleri yürürlüğü girerse son seçim sonuçlarına göre MHP’nin Afyonkarahisar’da milletvekili çıkaramayacakları öngörülüyor.
Bunların ne kadar doğru olduğunu, paketlerin sonuçlarının ne olacağını hep birlikte yaşayarak göreceğiz.
Neyse…Pakette hemen herkes için pek çok şey var. Yalnızca Türk Milleti’nin hakları unutulmuş görünüyor. Şimdi paketin getirdiklerini savunanlar “dağılırız, bölünürüz” korkularını tarihin çöp sepetine attıklarını ve milletin sesine kulak verdiklerini söylüyorlar. Oysa yapılan iş, tarihin çöp sepetini karıştırmaktan başka bir şeye benzemiyor. Osmanlı’dan bu yana verilen tavizler hep “demokratikleşme, batılılaşma” kılıfı adı altında olmadı mı? Sonra verilen o tavizler kanla geri alınmadı mı? Allah bizleri haklarımızı kanla alacağımız günlerden esirgesin…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti