Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Proje – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 16 Ekim 2014 Perşembe 03:00:00
  Afyonkarahisar Valimiz Sayın Hakan Yusuf Güner ile birlikte ilimizde yeniden “proje” dönemi başladı.
Sayın Vali her fırsatta, başta kamu kurumlarının yöneticileri olmak üzere toplumun herkesiminden proje istiyor. Göreve başladığından itibaren “proje odaklı yönetim tarzı”nı benimseyeceklerini defaatle belirten ve bu konuda çaba gösteren Sayın Vali, kamu kurumlarının yanı sıra, sivil toplum kuruluşlarının ve hatta, fert fert tüm vatandaşların bu yönetim tarzına katkılarını bekliyor.
Son olarak her doğan çocuk için bir fidan dikelmesini öngören projenin hayata geçirildiğini memnuniyetle izledik. Nüfus Müdürlüğü’nün bu projesinin başlangıcında “Proje odaklı yönetim tarzı”na bir kez daha dikkat çeken Sayın Vali şunları söylemişti:
“Projeler sahipsiz kalmayacak. Başarılı projeler ve projelere olan katkılar taktir edilecek. Benim takdirnamelerim parametrelere dayalı olacak, yoksa benimle samimi olmalarına bağlı olmayacak. Sürpriz hediyelerimiz olacak, sürpriz belgelerimiz olacak. Bütün müdürlerimizi en az 2 proje yapmaya davet ediyoruz. Proje, ölçülebilir, tanımlanabilir, takip edilebilir, ödüllendirilebilir ve sonucu değerlendirilebilir bir şey olduğu için proje diyoruz. Her kurum ve kuruluşun en az 2 projesi olsun mesela.”
Bu sözlerin ardından “Basın da aynı zamanda bir Sivil Toplum kuruluşudur. Halen ilimizde hem Gazeteciler Cemiyeti var, hem de Gazeteciler Derneği var. Bunların en az 2’şer tane projesi olması lazım” diyen Sayın Vali basına da görev yüklemişti.
Son derece haklılar. Proje odaklı çalışmaların her kesimde, basın da dahil artacağına inanıyoruz.
Sözün burasında bir hatırlatmada bulunmak isteriz.
Sayın Vali’nin tarif ettiği “proje” tanımına tam oturup oturmadığını belemeyiz ama, basınla ilgili gerçekleşmeyi bekleyen iki çalışma var aslında önümüzde. Bunlara çalışma da diyebiliriz, proje de.
Birincisi Afyonkarahisar Valiliği ve Basın Yayın Enformasyon İl Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan Afyon Basın Tarihi çalışması. Valilik öncülüğünde oluşturulan bir komisyon Afyonkarahisar’ın basın tarihini kitaplaştıracaktı. Ne yazık ki bu proje askıya alındı, hayata geçirilmeyi bekliyor.
Diğeri ise kahvehaneler başta olmak üzere insanların buluşma noktalarında yerel gazetelerin yaygın bir şekilde bulunması ve okunmasıyla ilgili bir proje vardı. Kulakları çınlasın Basın İlan Kurumu Şubesi’nin eski Müdürü Burak Orhan tarafından hazırlanan bu proje Afyonkarahisar Valiliği’nin bir genelgesi ile hayata geçirilmişti. Kahvehaneler ve kıraathanelerde kanun ve yönetmeliklere dayanarak en az 2 yerel gazetenin bulundurulması, insanların kent gündeminden haberdar olmaları açısından önemli görülüyordu. Ama ne yazık ki genelge yayınlandıktan sonra takip eden olmayınca, o proje de askıda kaldı.
Basın mensubu arkadaşlarımızın yeni projelerle Sayın Valimizin çalışmalarına katkı sağlayacaklarına eminiz. Biz de bu vesile ile yarım kalan iki projeyi hatırlatalım istedik. Umuyoruz yeni projelerle birlikte bu çalışmalar da kısa sürede hayata geçirilecektir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti