Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

ŞEYTAN APAÇIK BİR DÜŞMANDIR

Şeytan bizi fakirlikle korkutur. Haram yedirir, içki içirir, faiz yedirir. Hayır, hasenat yaptırmaz. Şeytan bizi saptırır. İçki, kumar, zina gibi kötü şeylere sevk eder, adam öldürtür. Eûzü Besmele okunan eve şeytan girmez, askerlerini çağırır bize bu evde yer yok der. Besmele çekilen sofraya yaklaşmaz. Euzü besmele ve selamla girilen eve giremez. Ezan ve kamet okunduğunu duyunca oradan kaçar. Şeytan haramları güzel gösterir. (içki, zina vb. haramları hoş gösterir) Amelleri süslü gösterir. Çok amel ettik gibi… Şeytan için birçok ayette “adüvvün mübin-ap açık bir düşmandır.” denir. Şeytandan kötü bir düşünce gelirse Euzü besmele çekmek gerekir. Bu bir boksör gibi hasmına karşı kardı almak, düşmana karşı hazırlanmak demektir. Allah’a kulluk ettikçe şeytan bizden uzaklaşır. Şeytan fitne çıkarır, bizi bir birimize düşman eder. Kıskançlık oluşturur. Habil ve Kabil arasında oluşturduğu düşmanlık gibi. Hayırlı işleri unutturur. Allah’a kulluk etme, uyu daha sonra namaz kılarsın der. Her insanın bir şeytanı vardır. Şeytana tapanlar bile vardır.
Mücedele suresi 10. âyette: “ … Oysa şeytan, Allah’ın izni olmadıkça, Müminlere hiçbir zarar veremez. Müminler Allah’a dayanıp güvensinler.” buyruluyor. Bu da Allah’a sığınmakla ve Eûzü çekmekle olur. Şeytan yine namazda insana vesvese verir. Müslüman’ın kalp huzuru ile namaz kılmasını önler. Bunun gibi daha sayılmayacak derecede kötülüklerle şeytan insanı yoldan çıkarmak için uğraşır. İnsan böyle durumlarda “Eûzüye besmeleye sarılmalı ve Allah’a sığınmalıdır. Nahl suresinde buyrulduğu gibi: “İnnehû leyse lehû sultânün alel lezîne êmenû ve alâ rabbihim yetevekkelûne.” (Nahl-99) “İnnemâ sultânühû alellezîne yetevellevnehû vellezînehüm bihî müşrikûne*(Nahl-100) “Gerçek şu ki inananlara ve Rablerine güvenip dayananlara onun tesir gücü yoktur. [krş. 15/39-40] O (şeyta)nın tesir gücü, ancak (Allah yerine) onu dost edinenlere ve onunla ‘Allah’a ortak koşanlaradır. (Nahl/99-100)
Âyette de görüleceği gibi şeytanın tesir gücü ihlâslı/samimi Müminlere olmayıp onların dışındakilerden de ancak Allah’ın yolunu bırakıp şeytana uyanlar üzerinedir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti