Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kemal DEMİRKIRKAN

TARİHE NOT DÜŞÜYORUM

31 Martta gerçekleştirilen yerel seçim, tartışılan yargı kararları ve siyasetçilerin söylemleri nedeniyle yıllar boyunca hatırlanacak. Seçimin iptal oylamasında YSK’nın yedek üyelerine oy kullandırılması, seçimlerde aday olma hakkı kabul edilen kişilerin, seçimlerin kazanılmasından sonra mazbatalarının değişik gerekçelerle verilmemesi, İstanbul seçimlerinde dört oydan üçünün geçerli, birinin geçersiz sayılması gibi olaylar çok uzun yıllar hafızalarımızda yer edecek. “AKP iktidarının son döneminde yaşanan olaylar” adı altında, ayrı bir başlıkta tartışılacak. Aslında İstanbul seçimi 31 Mart’ta kazanıldı. 6 Mayıs’ta YSK ve Saray baskısı ile yenilenme kararı verildi. 23 Haziran’da da yenilenecek, ve halkımız, haklıya hakkını teslim edecek.
* * *
Seçimi haklı ve güçlü olan,
Demokrasiden, özgürlüklerden ve adaletten yana olan,
Dürüst ve samimi olan, kaynakları vakıf, dernek ve yandaşlara değil, vatandaşa aktaran,
İşçiyi, memuru, emekliyi, dar gelirliyi, kadını, çocuğu, genci düşünen,
Çalışanı yandaşlığına göre değil, liyakatına göre değerlendiren,
İsrafa, yağmaya son verip hizmeti esas alan, kaynakları doğru kullanan kazanacak.
“Bağcılardaki çocukla, Kadıköydeki çocuk  eşit olacak” diyen,
Vatandaşa gelecek için umut veren kazanacak.
Medya ve iktidar gücünü arkasını alıp her gün yalan haberler uyduran, iftira atan, seçimi kazanmak için insanları kutuplaştıran, bölen, TV’ye çıkabilmek için bile icazet alanlar değil, doğru bildiği yolda ilerleyen, milletin sevgi ve saygısını alanlar kazanacak.
Bölen değil birleştiren, etrafını değil vatandaşlarını düşünen kazanacak.
31 Mart önce “Beka Sorunu” deyip Kürt vatandaşlarımızı dışlayan, 23 Haziran öncesi Diyarbakır’a gidip “Kürdistan” demeye başlayanlar değil, herdaim barışı ve kardeşliği öne çıkartanlar kazanacak.
* * *
23 Haziran’da tekrarlanacak olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimi yerel seçim boyutunu çoktan aşan bir heyecan yarattı. Bu seçim “Demokrasimizi Cumhuriyetle birlikte yaşatmak için tarih önünde en önemli sınavlarımızdan birisi” halini aldı. Hepimiz için önemli bir demokrasi sınavı olan bu seçimde kazanan demokrasimiz, kazanan Cumhuriyet sevdalıları olacak. Pazar günü sonuç ne olursa olsun, seçimin kazananı demokratik güçlerin desteklediği  Millet İttifakı ve İmamoğlu, kaybedeni ise “Tek Adam” rejimine bel bağlayan, ülkeyi pırangalara mahkum eden Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP’si ve desteklediği Yıldırım olacak. Bu seçim Türk Demokrasisi açısından milat olacak. Türkiye artık yepyeni bir siyasi ortama gebe. Son dönemi “Türk Tipi Başkanlık Sistemi” adı altındaki 17 yıllık “Tek Adam” rejimi yerine, çoğulcu, demokratik, güçlendirilmiş bir parlamenter sisteme doğru yeniden yelken açıyoruz.
Pazartesi sabahı hepbirlikte aydınlık bir ülkeye uyanıp, umudutlarımızı tazeleyeceğiz. Yeniden Biz olacağız.
Son Söz; “Eğer; Hak haksızlıktan yüce, sevgi nefretten üstün, aydınlık karanlıktan güçlüyse…
Çaresi yok usta…
Biz kazanacağız..” Nazım Hikmet Ran

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti