Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

TİYATRODA HER ŞEY ÇOK GÜZEL, AMA…

Afyonkarahisar Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Sanat Yönetmeni Hasan H. Elmas yönetiminde sezonun ilk oyunu “Salaklar Sofrası” adlı tiyatro oyunuyla sanatseverlerin karşısına çıktı. Francis Veber tarafından yazılan, H. Can Utku tarafından tiyatroya uyarlanan ve Afyonkarahisar Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Hasan Hüseyin Elmas’ın yönetmenliğinde Belediye Şehir Tiyatrosu’nun gönüllü oyuncuları tarafından Afyonkarahisar’da ilk kez sahnelenen tek perdelik komedi oyunu, ilk gösteriminde büyük beğendi topladı. Biz de izleyenler ve alkışlayanlar arasında yerimizi aldık. Gerçekten büyük emek, sanat aşkı, gayret var. Gözden kaçırmak imkansız.
Afyonkarahisar’ın tiyatroya olan ihtiyacı ve ilgisi geçmişten bu yana ortada. Sanat toplumsal yaşamın en önemli unsurlarından birisi. Afyonkarahisar Belediyesi ve onun gönüllü tiyatro aşıkları bu ihtiyacı karşılamak, şehir hayatının kupkuru havasını değiştirmek için çaba gösteriyorlar. Emeklerine saygı duyuyor, bir kez daha alkışlıyoruz.
Lakin bir eleştirimizi söylemeden geçemeyeceğiz. Bunca emek, bunca çaba, bunca özveri toplumun değerleri ile daha barışık bir oyun için sarfedilse daha iyi olmaz mı? “Geri kafalı” mı dersiniz bilemiyorum ama bizce, aile hayatının kurallarına ters, örf ve geleneklerimize aykırı konular üzerine sahnelenen bir oyun yerine, Afyonkarahisar’ın kültürül, toplumsal, manevi ve milli havasına uygun oyun konuları seçilip sahnelenmek için emek çekilse, emeklerin karşılığı daha büyük bir yankı bulacaktır toplumda. Tiyatrocu, edebiyatçı, sanatçı değiliz, çizmeyi aşmak istemeyiz. Maksadımız, baltalamak, engellemek, “ne biçim iş” diye eleştirmek değil. Daha iyisini, daha güzelini yakalamak kendi çapımızda. Kocaların karılarını aldattığı, arkadaşların birbirlerinin elinden karılarını aldığı, şehrin zamparalarının “cinayete sebep” diyaloglarının dillendirildiği, kadınların “değişik” bir hayat yaşadığı ve bunların son derece normal ilişkiler gibi yansıtıldığı bir sahne yerine, daha farklı bir sahne hayal ettik, o kadar…

HEPSİNE TAMAM DA!…

Afyonkarahisar Valiliği öncülüğünde, konunun tüm ilgililerinin katılımı ile şehrin trafik sorunu bir kez daha masaya yatırıldı. Valilik’ten yapılan açıklama ile “İl merkezindeki trafik yoğunluğunu oluşturan sebepler ile alınması gereken tedbirlerin görüşüldüğü toplantının Vali Mustafa Tutulmaz Başkanlığı’nda yapıldığı” duyuruldu. Toplantıya, Belediye Başkanı Çoban, Emniyet Müdürü Şen, ESOB Başkanı Konak, Kent Konseyi Başkanı Birliktir, Şoförler Odası Temsilcisi, Emniyet Müdürlüğü ve Belediye’nin trafik birimi sorumluları katıldılar.
Çok değerli yöneticilerimiz, yetkililerimiz! Çabanızın farkındayız. Yine de hatırlatmak isteriz ki, bu şehrin en öncelikli ve günlük yaşamdaki en büyük sorunu şehiriçi trafik meselesidir. Şehrin bu büyük sorunu ile ilgili alınacak tedbirleri, yapılacak çalışmaları tüm hemşehrilerimizle birlikte sabırsızlıkla beklemekteyiz.
Tamam, araç sayısı çok, neredeyse her evde 2 araç var… Tamam, yollar eski ve dar, şehir yayılamamış binaları yıkıp, yeni yollar açma imkanı yok. Tamam, vatandaş kurallara uymuyor, özellikle park yeri konusunda zihniyet devrimi gerek… Tamam, ücretsiz otoparklar var ve kullanan yok… Tamam, insanımızın çoğu sabırsız ve saygısız.
Bunların hepsine tamam da… Bu sorunlar var diye, yaşanmaz bir kent olmaya devam mı edeceğiz Allah aşkına?..

ESNAF TEŞKİLATLARI YARIŞIYOR

Esnaf teşkilatlarında kongre zamanı. Önce ilçelerdeki ve il merkezindeki esnaf odalarında kongreler gerçekleştirilecek. Bunların tamamlanmasının ardından Esnaf Odaları Birliği’nin seçimine geçilecek. Süreç başladı. Neredeyse her hafta sonu bir-kaç Oda kongresi yapılacak. Ve yine neredeyse tüm odalarda birden çok aday var göreve talip olan. Yani kongreler çekişmeli geçecek.
Bu durum aslında Esnaf Odaları Birliği için uzun yıllardır devam eden “ekipler” mücadelesinin Oda teşkilatlarına yansıması. ESOB’un mevcut başkanı A. Kadir Konak ve ekibi ile daha önceki kongrelerde de Konak’a rakip olan Bakkallar Odası Başkanı Cengiz Üstün ve ekibinin yarışına tanık oluyoruz aslında.
Hizmet yarışı bu iş. Elbette adaylar olacak, mücadele olacak. Rekabet kaliteyi getirecektir. Mühim olan esnaf ahlakının dışına taşılmaması, Ahilik ruhunun benimsetilip, yaşatılması. Her iki ekip de bunun farkında. Allah daha iyi hizmetlere vesile olacaklara, hayırlı olana görevi nasip etsin…

MADENİ SANATKARLAR’A MESAJ

Oda’lardaki kongre heyecanı kapsamında Madeni Sanatkarlar Odası’nda da 3 aday belirdi. Mevcut Başkan Mahmut Emin Birliktir, Mustafa Yılmazarslan ve Ali Lüle. Adaylar kendilerine göre çalışmalarını sürdürüyorlar.
3 Başkan adayından 2’si, yani Birliktir ile Yılmazarslan AK Parti teşkilatlarında da görev alan isimler. Aynı partiden iki farklı aday çıkınca bu durumu, seçimlerin sonucuna etki edecek şekilde kullanmak isteyenler olmuş. Konu AK Parti İl Başkanı Yurdunuseven ile Belediye Başkanı Çoban’a yansımış, parti teşkilatının adaylar arasında tercih yapmadığını belli etmek için harekete geçilmiş. Geçtiğimiz Cuma günü Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı M. Emin Birliktir’e yapılan bu ziyaretle, parti yönetiminin “Bizim falanca adayı desteklediğimiz iddiaları gerçek değil” mesajı verilmiş kamuoyuna.
AK Parti teşkilatı keşke daha erken davransaydı, kendi teşkilatlarından 2 ayrı aday çıkmadan önce bir orta yol bulsaydı. Bugünkü çabalardan daha etkin bir yol tercih edilmiş olurdu. Hayırlısı olsun…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti