Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kemal DEMİRKIRKAN
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

TÜRKİYE EN ÜST LİGDE YARIŞMALI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk 29 Ekim 1933 tarihinde Onuncu Yıl Nutku’nda yaptığı konuşmada “Yurdumuzu dünyanın en mamur ve en medenî memleketleri seviyesine çıkaracağız. Milletimizi en geniş refah, vasıta ve kaynaklarına sahip kılacağız. Millî kültürümüzü, “muasır medeniyet” seviyesinin üstüne çıkaracağız” demektedir.
Ülkemizin şu anda içinde bulunduğu durumu birlikte gözden geçirmeden önce Cumhuriyet’in ilk yıllarına dönelim. Kurtuluş Savaşı’nda erkeklerde %8, kadınlarda %0,4 olan okuma yazma oranını hızla artırdık. Yollar köprüler, havaalanları, betonarme evler, kuleler, dünyaya örnek olacak barajlar yaptık. Osmanlı’nın borçlarını ödeyip, demiryollarını satın aldık. Milli gelirimizi ve insanımızın yaşam sıtandartlarını sürekli artırdık.
Yönümüzü açık ve seçik belli ederek Avrupa Birliği ile müzakerelere başlayarak bayağı da yol kat ettik.
Ancak bugünlerde geldiğimiz nokta, gelişmiş ülkelerle, AB ve ABD ile olan ilişkilerimizin durumu hepimizi üzüyor.  Bugün ülkemizin rotasını çevirdiğimiz yön ulu önderin bize gösterdiği “muassır medeniyetler” yolu değil.
Bakın.
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün “2016 Tek Bakışta Eğitim” adlı yıllık raporunda, Türkiye, 38 OECD üyesi ülke arasında 35. sırada yer aldı. Sondan dördüncü sırada yer alan Türkiye’yi Güney Afrika, Brezilya, Meksika takip etti.
OECD tarafından her üç yılda bir yapılan ve ülkelerin eğitim durumunu inceleyen testte Singapur’daki 4 öğrenciden 1’i, Tayvan, Japonya, Finlandiya’da 7 öğrenciden 1’i en yüksek puanı alırken, Türkiye’de 1000 öğrenciden 3’ü bu seviyede saptandı.
Matematikte Türkiye’nin başarı seviyesi Birleşik Arap Krallığı, Şili, Moldova, Uruguay, Karadağ, Trinidad ve Tobago, Tayland ve Arnavutluk ile benzerlik gösteriyor.
Okumada Türkiye ve Meksika ise en sonda yer alıyor.
Dünyadaki ülkelerin refah düzeylerin araştıran çalışmada Türkiye genel sıralamada 78’inci olurken iş ortamı kategorisinde 74’üncü, sağlıkta 52’nci, güvenlikte 126’ncı sırada yer aldı.
ABD Başkanı Donald Trump’ın imzasıyla başlatılan uygulama ile aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 8 ülkeden ABD’ye doğrudan sefer yapacak uçaklarda seyahat eden yolcular uçağa elektronik cihaz sokamayacak. Bu ülkeler hangisi;
Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Suudi Arabistan, Katar, Mısır, Fas, Kuveyt.
Dünyada Parlamenter Sistem tecrübesinden memnun olmayıp Başkanlık sistemine geçen sadece sekiz ülke var. Bunlar;
Burundi, Gana, Afganistan, Malavi, Nijerya, Sierra Leone, Sudan,  Zimbabwe.
Bu ülkelerde ortalama yıllık kişi başı gelir 1150 ABD doları, yani aylık 350 TL.
Son Söz; Referandumda ülkemizin hangi ligde top koşturacağına siz karar vereceksiniz. İyi düşünün.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER