Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

ULAŞILABİLİR OLMAK – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 7 Mayıs 2018 Pazartesi 13:33:14
 

AK Parti’nin Afyonkarahisar’daki 44 aday adayıyla ilgili temayül yoklaması yapıldı. AK Parti teşkilatları milletvekili aday listesinde görmek istedikleri 6 ismi belirleyerek sandığa attılar. Sandıktan çıkan sonuçlar Ankara’da belli olacak. AK Parti’nin Afyonkarahisar adaylarının belirlenmesindeki kıstaslardan sadece birisi olacak bu temayül oylamasının sonuçları. Temayül oylamasının aday listesine ne kadar etki edeceğini zaman gösterecek.
Aday adaylarının seçim çalışmaları tüm hızıyla sürerken bizim dikkatimizi çeken iki konu oldu. Bakıyoruz ki AK Parti’den milletvekili olmak isteyen bir çok aday adayının dilinden “Seçilirsem halkımla irtibatım kopmayacak. Telefon numaram değişmeyecek. Ulaşılabilir bir vekil olacağım” tarzında cümleler dökülüyor.
Bu cümlelere itirazımız yok. Elbette insanlarımız ulaşılabilir, konuşulabilir milletvekilleri istiyorlar. Bu aday adayları da insanlarımızın bu isteğine, bu talebine göre konuşuyorlar. Haklılar…
Hal böyle iken demek ki AK Parti’nin mevcut ve yakın geçmişteki milletvekillerinde bir “iletişim” sorunu yaşanıyor. İnsanlar “telefona çıkan”, “ulaşılabilir” bir vekil istiyorsa, aday adayları “telefonum değişmeyecek, halktan kopmayacağım” diye seçim çalışması yürütüyorsa bugüne kadar görev yapan milletvekillerinde bu konuda bir sıkıntı oluşmuş demektir. Yoksa neden böyle şeyler söylensin, seçmene ve partiliye neden böyle vaadler verilsin ki?
AK Parti Genel Merkezi halkın nabzını en iyi tutan, milletin ne istediğini en iyi anlayan bir yapı. Vatandaşla iletişim noktasında her türlü kanal, her türlü imkan kullanılıyor AK Parti Genel Merkezi tarafından. Mutlaka bu eksiklikler de AK Parti Genel Merkezi’nin tespitleri arasındadır bize göre. Acaba diyoruz; AK Parti Genel Merkezi bu milletvekillerine, parti teşkilatlarına “Demek ki hala telefonlara çıkmayan, ulaşılamayan vekiller var. Bu iş nasıl oluyor?” diye soruyor mudur ki?
Yukarıdakiler taşradakilere “Siz orada ne yapıyorsunuz?” derler mi ki? Derler, derler…
***
Akıllara soru işareti düşüren bir başka söylem ise “Temayülde eskiden al gülüm, ver gülüm olmuştu. Bu kez böyle olmasın” sözleri var. Geçmişe yönelik bu sözler de “Neler oldu, neler oluyor” demeyi gerektiren sözler değil mi?

 

TABAN MI, TAVAN MI?

 

Seçimle ilgili tespit yapanların dikkat çektikleri bir nokta daha var: Güneydoğu’daki oylar…
Yapılan yeni düzenlemelere ve yapılan tüm hazırlıklara göre HDP’nin bu seçimde barajı geçmemesine göre konum alınıyor. HDP ülke genelinde baraja takılırsa en az 40-50 milletvekilinin seçimde en çok oy alan partiye kayacağı belirtiliyor. HDP’nin seçim barajını geçme şansı yok gibi görülüyor. Umarız geçmez. HDP seçimde herhangi bir ittifaka girmeyecek ve kendi adayıyla yarışa çıkacak, bu durum en çok oy alan partiye yarayacak. Tahminlere göre en az 40 vekil kafadan yarışı birinci bitiren partiye yazılacak.
Ayrıca önümüzdeki dönem hem Türkiye’nin iç siyasetinde hem de dış siyasetinde son derece çetin geçecek bir süreç olarak yorumlanıyor.
Dolayısıyla Parti genel merkezleri tarafından milletvekili aday sıralamaları yapılırken göz önünde bulundurulan kıstaslar farklı. Seçim bölgesinden bir milletvekilini daha zorlayıp, çıkarıp Meclis’e getirecek adayın tercihi gibi bir durum pek söz konusu görünmüyor. Listelerde yer alacak olan adayların tabanda insanlara etkisi, oy kapasitesi, hizmet vaadleri gibi özelliklerinden daha çok, sağlam birer asker olup olmadıklarına, parti ilkelerine bağlılıklarına önem verilecek gibi görülüyor.
Bu da ayrı bir tespit. Haydi bakalım hayırlısı…

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER