Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

Vaatler – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 21 Ocak 2014 Salı 02:00:00
  Yerel seçim yaklaştı, biz “seçenler” olarak projeleri/ vaatleri bekliyoruz. Bazı ipuçları görsek de projelerin tamamıyla ilgili bir fikrimiz oluşmadı.
O zaman gelin, 2009 yılındaki yeel seçimlere dönelim. Evde bulduğum 3 partinin seçim broşüründe neler yazılmış bir bakalım:
2009 yılında, Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı olan Hayrettin Barut, “Hedef 2023, söz veriyoruz” demiş.
100 günde şehrin otopark sorununu çözmeye, 150 gün içinde Tureks ile minibüsçülerin ortaklığını sağlamaya, 200 günde binalara depreme dayanıklık testi uygulamaya, 150 günde atık toplama merkezleri kuracağına söz vermiş. Barut, Afyonkarahisar’ı termal otellerle zenginleştireceğini, tarımda da seracılığı geliştireceğini belirtmiş. Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi’ni kurmayı da vaatleri arasına alan Barut, Afyon’a havaalanı yapmak için proje hazırlamış.
Barut’un günümüzde “Spor Kompleksi” olarak adlandırılan projesinin özeti ise şu şekilde:
“Özdilek Kavşağı’na milli ve uluslararası spor kulüplerinin kamp yapabileceği spor tesisleri kuracağız.”
Afyon Yatırım, Tanıtım ve Kalkınma Grubu kuracağını belirten Barut, kent içi su borularının tamamını değiştirmeye yönelik vaadini de broşüre yazmış.
Broşürde, Barut’un “Akarçay” hayalini de gördüm:
“Gecek-Afyonkarahisar arasındaki Su Kanalı’nın etrafı taş duvarlarla örülecek, yeni yeşil alanlarla desteklenerek yürüyüş yolları ve oyun alanları yapılacak.”
Bakın bir vaat daha:
“İş Bankası-Yeşil Camii arasında Sevgi Yolu projesini hayata geçireceğiz.”
Kentsel Dönüşüm, Bilgi Evleri, eğitimde farklılık, vakıf üniversitesi kurulmasına ilişkin vaatler de Hayrettin Barut’un broşüründe yer almış.
***
Demokrat Parti’nin 2009’daki adayı Ali Aydoğmuş’un broşüründe, şimdilerde Adalet ve Kalkınma Partisi’nun “kurmay” kadrosuna giren Süleyman Soylu’nun fotoğrafı bulunuyor. 36 maddelik vaat listesinde dikkatimi çekenler şöyle:
“Ambaryolu Katlı Otopark, Kentsel Dönüşüm projeleri ile elde edilecek otoparklar ile otopark sorunu kesinlikle çözülecek. Yaya kaldırımları olmayan yol kalmayacak. Çöp toplama sistemi gözden geçirilecek. Kentsel Dönüşüm projeleri uygulamalarında Kent Meydanı düzenlenecek. Uydukent, Akarçay etrafında çevre düzenlemesi yapılacak. Kent Müzesi kurulacak. Çimento Fabrikası’nın anlaşma yoluyla kaldırılması sağlanacak. PTT-Yeşil Camii arası trafiğe kapatılıp gezinti ve çay bahçeleri ışıklandırmaları yapılarak vatandaşlarımızın gezebileceği güzel bir ortam yapılacak.”
***
Evde bulduğum üçüncü broşür ise Saadet Partisi’ne ait. 2009 yılında, Saadet Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı olan İsmail Yalçınkaya’nın bendeki broşüründe “Gözde bir kent” ve “Saadet” sloganları kullanılmış, fakat genel ifadeler dışında net bir proje yok. Muhtemelen başka broşürlerde vaatlere yer verilmiştir. 2009’daki yerel seçimlerde Afyonkarahisar’da olmadığım için bilemiyorum.
***
Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Afyonkarahisar Belediye Başkanı olan Burhanettin Çoban’ın, “vaat listesi” internette mevcut. Yaptıkları, yapamadıkları gibi bir tartışma içine girmeyeceğim. Ancak diğer partilerin “vaat” olarak sunduğu listelerdeki maddelerin gerçeğe dönüştüğünü de görmek lazım. Durumu, “Burhanettin Çoban, çalışmış ve başarmış” şeklinde de yorumlayabilirsiniz, “Diğer adaylardan kopya çekmiş” diye de okuyabilirsiniz.
30 Mart 2014’te, muhalefet partilerinin karşısında “yaptıklarını” sıralayabilecek, mevcut bir başkan olacak. Bu nedenle proje açıklama konusunda Burhanettin Çoban zaten rahat, “temalı parklar” projesini bile çizimlerle açıklasa seçmeni ikna edebilir. İyi bir yarış için muhalefet partilerinin projeleri açıklama noktasında biraz “gıyneşmesi” gerek.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti