Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Ve aleykümsalem Sayım Valim!

Afyonkarahisar’ın yeni Valisi Sayın Hakan Yusuf Güner görevine başladı. Hayırlı, uğurlu olsun.
Sayın Valimiz Afyonkarahisarlılar’a hitaben yayınladığı ilk mesajında “Selam olsun Diyar-ı Afyon’a, Selam olsun Ege’nin incisine!” deyince bizim de kendisine mukabelede bulunarak hemşehrilerimiz adına bu başlığı atmamız gerektiğine inandık.
Makamına “Bismillah” diyerek oturan ve görev süresi boyunca insanlara hayırlı, faydalı çalışmalar yapma temennisinde bulunan Sayın Valimizin bu dileklerine can-ı gönülden destek veriyoruz, dualarına katılıyoruz.
***
Biz basın mensuplarının alışık olmadığı, ama memnuniyetle karşıladığı bir uygulama ile, “Başlama mesajı”nı profesyonel bir şekilde hazırlanmış cd’ler halinde dağıtarak görevine başlayan Sayın Vali Güner’in bu cd’de kullandığı fotoğraflarını da dikkate şayan bulduk doğrusu.
Her fotoğraf karesinde toplumun bir kesiminden insanla objektiflere yansımış sayın Vali… Bir karede gençler var, diğer karede çocuklar… Birinde berber koltuğunda oturan vatandaş, diğerinde 70’ine gelmiş bir nine…
Bu fotoğraf kareleri ile Afyonkarahisar’a gelmeden bizlere yansıtılan Vali Hakan Yusuf Güner portresi tam olarak örtüşüyor diyebiliriz. Öyle ki, Vali Bey gelmeden önce namı Afyon’a gelmiş, “Kendisi son derece sevecen, insancıl, dost gönüllü bir insandır. Hep toplumun içindedir. Makamında onu zor görürsünüz. İnsanlarla diyalog halinde olmayı benimser” denilmişti.
***
Sayın Valimizin ilk mesajına bakıldığında şehrin cazibe merkezlerinden, ekonomik dinamiklerinden, toplumsal yapısından haberdar olduğu hemen hissediliyor. “Başlama mesajı”nda iletişim ve koordinasyona özen göstereceklerini, vatandaş odaklı çalışmalar yapacaklarını dile getirmişler Sayın Vali…
Vali Hakan Yusuf Güner’in şu ifadelerinin özellikle altını çizmek gerekir:
“Vatandaş olmazsa kamu görevlilerinin ve devletin bir anlamının olmayacağı ilkesi ile, fakirlere sahip çıkan, öğrencilerimizi kötü ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutan, kimseyle kakışmadan çözümün tarafı olan, halkla iç içe, kanun hakimiyetini sağlarken asayiş ve emniyete hakim olan, çalışma saatini 08-17 olarak benimsemeyen, görev adamı olanlara değer veren, Personel -zaman – finansal yönetiminin önemli olduğunu kavrayan, toplumumuzun bütün kesimlerini kucaklayan, vatandaşımıza güvenen ve ona hizmeti kutsal bilen, güler yüzlü, vatandaşımızın arasında yer alabilen, vatandaşımızın duasını talep eden, devlete ulaşmalarını daha kolaylaştıracak bir yönetim anlayışını hakim kılmak için gayret edeceğiz.”
***
Sayın Vali’nin “Tüm hemşerilerimizi ve halkımızı, Selam olsun diyar-ı Afyon’a, Selam olsun Ege’nin incisine, diyerek muhabbetle selamlarken, Niyet hayır, akıbet hayır olsun diyor, dualarınızı talep ediyor, Allah’a emanet olun diyorum.” sözlerine karşılık bizler de kendisine şöyle sesleniyoruz hemşehrilerimiz adına:
“Ve aleykümselam Sayın Valimiz”. Hoş geldiniz, şeref verdiniz. Akıkebitiniz de niyetiniz gibi hayr olması dileklerimizle, Allah mahcup etmesin diyor, gö-revinizde başarılar diliyoruz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER