Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

VEKİLLERİMİZE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 24 Ağustos 2016 Çarşamba 12:46:03
 

15 Temmuz’da yaşadığımız hain işgal ve darbe girişimi sonrasında darbeye katkı sunduğu belirlenen askeri birlikler büyük kentlerdeki yerlerinden taşınıyorlar. Ankara ve İstanbul başta olmak üzere kentlerin içinde yer alan askeri kışlalar şehir dışlarına ya da başka kentlere taşınacak.
Hükümet kararı, devlet politikası olarak hayata geçirilmeye başlanan bu çalışmalar kapsamında bazı birliklerin taşınması işlemlerine başlanıldı bile.
Afyonkarahisar geçmişte, Cumhuriyet’in ilk yıllarında “Ordu” düzeyinde, sonrasında Batı Menzil Komutanlığı olarak, Korgeneral rütbesindeki komutanın liderliğinde büyük askeri birlikleri ağırlamış bir il. Aradan geçen onlarca yıl içerisinde ilimizdeki askeri birlik varlığı giderek zayıfladı. Afyonkarahisarlılar olarak “Askeri Fabrika”mız ile teselli bulurken son yıllarda Askeri Fabrikamız da kapandı, kapanıyor. Bununla ilgili görüş ve endişelerimizi daha önce bu köşeden aktarmıştık.
Geldiğimiz bugünkü durumda Afyonkarahisar Garnizon Komutanlığı rütbesinin “albaylık”a düşmesi bile muhtemel. –Ki kısa bir süre önce Tuğgenerallikten albaylığa tenzili rütbeye uğramıştık da, o dönemki genel kurmay başkanı hemşehrimiz İlker Başbuğ’un inisiyatif almasıyla “paşa”lıkta kalmayı becermiştik. Amcam İbrahim Küçükkurt başta olmak üzere bu konuda emeği geçen bir çok hemşehrimizi de sözün burasında hayırla anmamız gerekir.
Askeri bir ya da birkaç birliğin ilimiz sınırları içerisinde olmasının faydalarını saymaya gerek yok sanırım. Ortalama bir zekâya sahip herkes bu faydaları alt alta koyabilecektir.
Şöyle bir çevremizdeki illere bakalım; Eskişehir’de Ana Jet Üssü, Kütahya’da Hava Er Eğitim Tugayı ve Jandarma Birliği, Burdur’da paralı askerlik yapılan birlikler ve eğitim birlikleri, Isparta’da Dağ Komando Okulu ve şimdi yeni kurulan Kara Havacılık Okulu, Konya’da Ana Jet Üssü ve diğer birlikler…
Peki ya Afyonkarahisar’da?… Nato’nun olduğu için bizim bakakaldığımız havaalanımız, kapanmaya yönelmiş askeri fabrikamız ve bir avuç askerden oluşan Garnizonumuz. Patladığında tüm ülkenin farkına vardığı ve büyük acılarla anılan cephaneliklerimiz… İlçelerimizdeki birkaç karakolumuz. Başka? Yok…
Yüzölçümü olarak en geniş iller arasında yer alan, coğrafi bakımdan “Anadolu’nun kilidi” diye anılan sosyal yapısı bakımından Mehmetçik’i bağrına basmaya en gönüllü illerden birisi olan Afyonkarahisar ili, Merkezi ve ilçeleri ile, birden çok askeri birliğimize kucak açmaya hazır bekliyor.
Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımız, ilimizin siyasetteki “ağabey” Sayın Veysel Eroğlu başta olmak üzere tüm milletvekillerimize bu konuda büyük vebal düşmektedir. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın kısa süre önce en yakın çalışma ekibinden olan ve Işık’la kolayca diyalog kurabilen hemşehrimiz Fazıl Şenel! Bürokrasideki Afyonkarahisarlı hemşehrilerimiz! Sizlere sesleniyoruz…
Hepinizin Afyonkarahisar’ın ortak menfaatleri noktasında bir araya gelebileceğinizi bizler biliyoruz. Bu konuda ferdi çabalarınız olduğunun da farkındayız. Ama hep birlikte, gerekirse ilimizden oluşacak heyetlerle bu işe en kısa sürede sahip çıkmanız gerekmektedir.
Bu iş siyaset meselesi değil, memleket meselesidir… Haydi!…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER