Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

KÜRT AÇILIMI BİR ABD VE AB PROJESİDİR

Muharrem Günay 25 Mart 2010 Perşembe 02:00:00
  “AKP, BDP ve PKK üçgeninde yürütülen “KÜRT AÇILIMI!” nın arkasında ABD var” gerçeğinin MHP li yetkili-lerce dile getirilmesinden sonra suçüstü yakalanmışlık psikolojisi içerisinde sağa sola saldıran AKP’nin genel başkanı Erdoğan, bir başbakana yakışmayan üslupla “Bu iddiayı ispatlamayan, alçaktır, namussuzdur, biz hiçbir devletin değil Türkiye Cumhuriyetinin hükümetiyiz” dedi.
Peki, gerçekler böyle midir?
Şimdi kimin haklı kimin haksız veya Erdoğan’ın deyimiyle kimin alçak ve namussuz olduğunu bizzat Erdoğan’ın sözleri ile ortaya çıkarmaya çalışalım.
BOP’UN EŞBAŞKANIYIM DİYEN
TAYYİP ERDOĞAN DEĞİL Mİ?
AKP’nin Genel Başkanı ve Başbakan sıfatıyla siz adına kısaca “BOP” veya “GOP” denen, “BÜYÜK ORTA DOĞU” veya “GENİŞLETİLMİŞ ORTA DOĞU PROJESİ”nin “EŞ BAŞKANI” olduğunuzu defalarca ilan etmediniz mi?
4 Mart 2006 tarihinde TBMM’de yapılan AKP grup toplantısında: “Türkiye’nin Ortadoğu’da bir görevi var. Biz Büyük Ortadoğu projesinin eşbaşkanlarından biriyiz.” 30 Mayıs 2006 tarihli gurup toplantısında ise: “Eşbaşkanlık görevini kabul ettik“ diyen siz değil misiniz?
Yine, 16 Şubat 2004 Kanal D’de Teke Tek programında: “Şu anda Amerika’nın Büyük Orta Doğu Projesi var ya, Genişletilmiş Ortadoğu, yani bu proje içerisinde Diyarbakır bir merkez, bir yıldız olabilir. Bunu başarmak lazım” demediniz mi?
CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN GÜL DE BOP’CU
(O zaman ki) Dışişleri Bakanı Gül “Dünya barışı için, barışı korumak için, son 50 senede dünyada en çok Amerikalılar kendi çocuklarını feda etmişlerdir.” dedi. (http://www.milliyet.com/2006/05/16/siyaset/siy03.html )
Yirmi beş İslam ülkesinin sınırlarını değiştirip hepsini Irak gibi yapma projesi olan ABD kaynaklı BOP’la ilgili Sayın Gül’ün görüşü: “Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) Türkiye’nin dış politika ilkelerine uygun. ABD ile hareket ediyoruz. Amacımız İslam ülkelerine özgürlük ve demokrasi getirmek.” (http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=181295
BOP NEDİR?
Sayın Erdoğan’ın “Eşbaşkanı” olduğunu ilan ettiği ve bu proje kapsamında “Diyarbakır’ı bir merkez yapmak”tan söz ettiği bu proje nedir acaba? Bu sorunun cevabını biz kendi yorumlarımızı yapmadan önce ABD’nin eski Dışişleri Bakanı ve BOP’un mimarlarından birisi olan Condelazze Rice’nin ağzından verelim:
07.08.2003 tarihinde, ABD Dışişleri Bakanı Condelazze Rice, Washington Post gazetesinde yayınlanan yazısında “Transforming The Middle East- Ortadoğuyu dönüştürmek” ten söz edip; Fas’tan Basra Körfezine kadar Ortadoğu’da bulunan 22 devletin rejiminin, sınır ve haritalarının değişti-rileceğini, Türkiye’nin de bunların içinde olduğunu vurgulamıştır.”
Yani, Amerikalı bir yetkilinin ağzıyla bu proje Türkiye’nin içerisinde olduğu 22 İslam ülkesinin (sonradan bu sayı 24’e çıkmıştır) sınırlarının değiştirilme projesidir.
Ve Erdoğan da bu projenin kendi deyimiyle “EŞ BAŞKANI”dır. Yani Türkiye’nin sınırlarının değiştirilmesinde, daha açık bir ifade ile Türkiye’nin Güneydoğusunda bir Kürdistan (ki Bu Kürdistan Yahudilerin kontrolünde kurulacak olan bir Yahudi Kürdistanı’dır) kurulmasında bir ortak eş başkandır.
Sayın Erdoğan’ın bu görüşleri yeni değildir. R.T. Erdoğan, daha önce de Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısından rahatsız olduğunu Kürtlerin ayrı bir devlet kurup kurmaması ile ilgili bir soruya verdiği bir cevapta açıkça göstermiştir:
“ Bu durumda belki Osmanlı eyaletler sistemi benzeri bir şey yapılabilir. Kürtlerin bağımsız bir devlet kurma istemle-rine gelince, bu topraklar üzerinde böyle bir bağımsız yapıyı kurma kudreti varsa kurar.” (V.Savaş, AKP Çoktan Kapatılmalıydı, 46)
Şimdi de bu proje ile ilgili olarak yabancı basın organlarında yer alan iki habere yer verelim:
Bill Clinton Mayıs 1997’de “Yeni bir Yüzyıl için Ulusal Güvenlik Stratejisi “ adı verilen belgeyi imzalamıştır. Belgenin özü “ABD çıkarlarına dayanan ekonomik milliyetçiliğin”, gerekirse silah gücüyle dünyaya egemen kılınması üzerine bina edilmiştir. Aynı belgede şu cümleler yer almaktadır… 200 milyon varillik petrol rezerviyle Hazar Denizi bölgesi (Türkmenistan, Kazakistan, Özbekistan, Kafkasya, İran, Kuzey Irak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu) dünyanın artan enerji talebini karşılamada önemli bir rol oynamaya adaydır… Kendi petrol kaynaklarımız tükeneceğinden bu bölgedeki kaynaklara ulaşmak, ABD’nin yaşamsal çıkarlarından biridir.(About PNAC; Tht Projeject for The New American Century)
Fransa Yeşiller grubunun önemli liderlerinden biri Yves Cochet “İnsani ve demokratik giysilere sokulan ABD’nin Büyük Orta Doğu Projesi, aslında bölgedeki tüm petrol musluklarına el koymaya yönelik bir girişimdir.” diyerek, petrol kadar enerjetik, kullanımı, stoklanması, nakliyesi kolay, kullanım alanları çeşitli bir başka sıvı keşfetmeye zaman kalmadığını, zaten bir başka evrensel enerji kaynağına ilişkin yatırımların da, on yıl içerisinde 100.000 milyar dolar civarında para gerektirdiğini; kısacası, dünyayı bekleyen bir krizin kaçınılmaz olduğunu dile getirmiştir.. (Le Monde Gazetesi, Petrol Kıyametine Doğru, Yves Cochet-Fransa Yeşiller Grubu )
HEDEF YAHUDİ KÜRDİSTANI
İşte ABD bölgede İsrail’in ve kendisinin yukarıda özetlenen çıkarlarını koruyacak sanal bir KÜRT DEVLETİ kurma peşindedir. AKP’de buna hizmet etmektedir. Sözü fazla uzatmaya gerek yok, adına Kürt açılımı denen bu proje BOP kapsamında geliştirilmiş, Türkiye’yi bölmek parçalamak isteyenlerin projesidir ve BOP ile direk olarak alakalıdır. Ve MHP’li yetkililerin söyledikleri iftira değil, bir gerçeği dile getirmekten ibarettir.
Evet! Sayın Erdoğan, başı olduğunuz hükümetin kimin hükümeti olduğu konusuna gelince, o konuda hükmü siz değil tarih verecektir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti