Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

NE ZAMAN BU KADAR DUYARSIZLAŞTIK?

25 ve 27 Kasım tarihleri arasında Türk Millet olarak 6 şehit verdik.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne verdiği mesajında, “Orada canımız yanıyor ama bunun hesabını çok ağır soruyorsunuz. Şehitlerimizin kanları yerde kalmadı, kalmıyor ve inanıyorum ki bundan sonra da kalmayacak. İnanıyorum ki bu mücadelenin neticesi de çok iyi, hayırlı olacak.” dedi.
Pençe-Kilit Harekâtı’na katılan birlik komutanları ile video telekonferans toplantısı gerçekleştiren Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ise harekâtın zorlu arazi ve hava şartlarına rağmen planlandığı gibi başarıyla devam ettiğini belirtti.
Cumhurbaşkanımız ve Milli Savunma Bakanımızın dediği gibi, Kahraman Mehmetçik, silah arkadaşlarının kanlarını yerde bırakmadı, onlarca leşi yere serdi. Bu yüreklere biraz su serpiyor olsa da, toplumun genelindeki “boş vermişlik” ayrı bir hüzün kaynağını oluşturdu ne yazık ki…
***
Hafta sonu Türkiye gündemi, haber bültenleri, tartışma programları, sosyal medya paylaşımları hayvanlara karşı yapılan eziyet ile meşgul iken 2 gün içerisinde Türkiye’nin 6 ayrı yurt köşesine 6 ayrı ateş düştü. 6 şehidimiz vardı ama ne acıdır ki, hayvanlara yapılan eziyet kadar gündem olamadı şehit haberleri.
Şehit haberleri köpeklere yapılan eziyet kadar kendine yer bulamadı hem vatandaşın zihninde, hem medyanın gündeminde.
Hayvanlara yapılan eziyeti destekliyor falan değiliz. Onlar da can, zulmedenin eli kırılsın. Ancak bir yanda şehitlerimiz varken diğer yanda gündemin ağırlık noktasının hayvanlarla ilgili olmasına anlam veremiyoruz biz.
Öyle görülüyor ki; bu ülkenin dertlerinden birisi de alışmak… Neredeyse her gün şehit haberleri ile karşılaştığımız için alışıyor muyuz ne? Şehitlerin yasını tutmak sadece kendi ailesine mi kaldı?
***
Hafta sonu Türkiye’nin 6 ayrı yurt köşesi ile birlikte Afyonkarahisar’ın Başmakçı ilçesine de şehit ateşi düştü. Dün Başmakçılı Şehidimiz Hakan Köroğlu Başmakçı’da düzenlenen askeri törenin ardından dualar ve gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı. Allah şehadetini kabul eylesin, mekanı cennettir inşaAlah..
Şehit haberi Afyonkarahisar’a ulaştıktan sonra şehit ailelerimiz ile hep irtibatta idik. Değişik vesilelerle sürdürdüğümüz bu irtibatımız sırasında şehit ailelerimizin haklı yakınmalarına tanık olduk.
Bir şehit babamız haklı olarak diyordu ki; “Memlekete 2 günde 6 şehidimiz gelmiş, televizyonların, gazetelerin, insanların uğraştığı konu köpekler… Bu kadar mı duyarsız olduk, bu kadar mı alıştık? Gelen cenazeler hepimizin evladı. Bu toplum ne ara bu kadar duyarsızlaştı?” diye dert yanıyordu telefonun diğer ucundan.
Bir gazimiz ise şöyle dile getiriyordu sitemlerini bize: “Abi, gördün mü bak… Hepinizin eleştirdiği Burcu Vekil, şehit ailesinin kapısından kalkmadı gün boyunca. Allah razı olsun, Paşamız, komutanlarımız, Vali Yardımcılarımız, kurum görevlilerimiz hepsi oradaydı. Devlet’in eksikliğini hissettirmediler ama, vekillerden bir tek Burcu hanım şehit ailesinin yanındaydı ilk gün. Ondan sonra bu kadın neden bu kadar seviliyor diye soruyorsunuz. Memleketin diğer vekilleri neredeydiler 2 gündür? Biri il dışında, biri yurt dışında, biri şehirde parti çalışmalarında… Bir diğeri Ankara’da, bir başkası masa organizasyonunda… Yarın protokol töreninde hepsi saf saf dizilecekler. Ama acıyı tazeyken paylaşan bir tane milletvekili vardı orada, o da Burcu Köksal vekil. Şehit ailesinin acısı sosyal medya mesajları ile hafiflemiyor ne yazık ki…”
Sustuk… Haklıydı hem şehit babamız, hem gazimiz, itiraz mı etseydik?
Elbette şehit haberleri herkesin içini yaktı, hepimizi mahzun bıraktı. Buna milletvekillerimiz de dahildir eminiz ki. Ancak şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve duyarlı vatandaşlarımız daha yakın ilgi, daha candan temas bekliyorlar. Bizden de “siyasi çekişme konusu” yapmadan bunu dile getirmemizi rica ettiler. Görevimiz iletmek. Amaca hizmet edebilmişsek ne alâ…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti