Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

SEÇİM GÜNDEMİ

Yerel seçime doğru hızla ilerliyoruz. Bu köşeyi takip edenler Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı ve siyasi partilerin pozisyonları ile ilgili değerlendirmelerimize vakıflar. Son yazdıklarımızdan, bu köşede paylaştıklarımızdan sonra çok büyük değişimler yok Afyon’un seçim gündeminde.
Sadece eski bir belediye başkanı medya kuruluşlarının kapısını aşındırıyor, “Bana geldiler de ben aday olmadım” falan diye. Sanki aday olsa yer yerinden oynayacak da… Bulunmaz Hint kumaşı ya kendisi…
Görev yaptığı yıllarda Afyonkarahisar tarihinde ilk kez esnafın topluca Belediye önünde eylem ve miting yaptığı, kendi partisi de dahil kavga etmediği bir kesim bırakmayan bir yönetim anlayışından bu memleket kurtulasıya kurtulmuştu zaten…
Hani Afyon’da derler ya, “Dilberim yiğitler bitti de, Baltacı’nın Kör Osman’a mı kaldık” diye.
İşte o hesap.

İYİ PARTİ NE YAPIYOR?
Neyse, “Siyasi fosil”lerle gündemin meşgul olduğu yeter.
Peki ya, böylesi fosillerden medet uman siyasi partilere ne demeli?
Kendi itibarlarından yediklerinin farkında değiller mi acaba?
İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu önce Afyon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser’e gitti adaylık için. Serteser’in “red” cevabı ile İYİ Parti epey yıpranmıştı aslında.
Sonrasında MHP’li eski Milletvekili Mehmet Telek’e iyiden iyiye asıldıkları gündeme geldi. Telek de İYİ Parti’den adaylığı reddetti. Şimdi eski bir belediye başkanın ismi gündemde. O da kendini nimetten sayınca “İYİ Parti’nin kapısını çaldığı hiçbir kişi adaylığı kabul etmiyor” imajı oluşmaya başladı.
Bazı yorumlara göre İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu da zaten bu imajın yerleşmesini istiyor. İstiyor ki, “Kimlere kimlere gittim, kabul etmediler. O zaman ben varım” demesine imkan doğsun.
Bunun böyle olup olmadığını zaman gösterecek.

CUMHUR İTTİFAKI VE ANKETLER
MHP cephesinden seçim gündemine bakıldığında MHP Afyonkarahisar Mlletvekili’nin Mehmet Zeybek’e tam destek verdiği açıklamalar öne çıkıyor. Taytak’ın Zeybek’e destek çıkışları “Seçimlerde AK Parti-MHP İttifakı gerçekleşirse ortak aday: Zeybek” yorumlarının yapılmasına neden oldu.
Ama henüz ittifak durumları netleşmiş değil.
***
Kamuoyunda telefon anketleri ardı ardına sürüyor. Yolda-belde kimi görsek, “312’li numaradan beni de aradılar. Belediye’den/Zeybek’ten memnun musunuz?” diye soruyorlar diyor bize.
“Ne dedin” diye sorduklarımızdan kimisi, “Memnunun dedim” derken, kimisi de “Memnun değilim der miyim? Adım-sanım belli, niye kendimi açık edeyim” değerlendirmesinde bulunuyorlar.
AK Parti Genel Merkezi tarafından yaptırıldığı tahmin edilen bu anketler, aday belirlemede önemli bir kriter olacak gibi. Haydi hayırlısı bakalım.
***
AK Parti’de önemli yere sahip bir hemşehrimizin “anket” değerlendirmesi ile sözü tamamlayalım. Müsaadesini almadığımız için şimdi ismini vermiyoruz bu değerlendirmeyi yapan AK Parti’li kurmayın. Şöyle diyor AK Parti’nin dününü de bugününü de iyi bilen isim:
“Biz önceki tüm seçimlerde aslında bunu önermiştik Genel Merkezimize. Ama uygulama fırsatı olmadı. Eğer bir beldede mevcut başkandan memnunsanız ve o isim yeniden aday olacaksa, yeni aday adaylarının çıkmasına müsaade etmeyin. Adayımızı erken ilan edin ki, tartışmalar, güç bölünmeleri yaşanmasın. Eğer mevcut başkan değişecekse o zaman yeni adayların çıkmasına müsaade edin. Böylece partimiz güç kaybetmez dedik. Görülen o ki, bu sefer bu önerilerimizi dikkate alıyorlar. Türkiye genelinde anketler yapılıyor. Anketlerde mevcut başkan olumlu not alırsa, mevcut başkanlarla yola devam edilecek. Anketlerde mevcut başkanların isimleri sıkıntılı çıkarsa yeni arayışlara girilecek. Bu nedenle yapılan anketler önemli. En azından mevcut başkanların durumunu belirleyecek”.
Şimdilik siyasi gündem ve aday belirleme çalışmalarında son durum böyle. Görelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti