Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Tarihi albümü bekliyoruz – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 3 Temmuz 2012 Salı 03:00:00
  Gazeteniz Kocatepe’nin “en sıkı takipçi”si bulunan köşelerinden birisi de “Geçmiş zaman olur ki” serlevhasıyla yayınlanan tarihi Afyonkarahisar fotoğrafları köşesidir.
Fotoğraflar
biriktiriliyor
Hemen hemen her gün gazetemize, bu köşedeki fotoğraflarla ilgili dilekler, talepler iletilir. Pek çok hemşehrimiz yayınlanan fotoğrafların bilgisayar formatındaki kopyalarını isterken, pek çok okurumuzun da gazeteden kestikleri fotoğrafları biriktirdiklerini biliyoruz.
Geçmiş Zaman olur ki’den başladığımız sözü getirmek istediğimiz nokta, Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürü ile ilgili yayınlardır.
Eser “açlığı”
Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürü ile ilgili “eser fukaralığı” kısa süre öncesinde Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi gibi kurumların öncülüğünde “aşılır gibi” oldu. Ard arda yapılan yayınlar geleceğe bırakılacak kıymetli eserler olarak kütüphanelerdeki yerlerini aldı. Ancak, uzun yılların getirdiği “açlıkla” yayınlanan her eser, yeni bir eserin kapısını araladı.
Uzman ekiplerin elinde bir çok bilgi, doküman, belge toparlandı.
Ne yazık ki, son dönemde bu alandaki kısırlığımız yeniden nüksetti.
Albüm ilgi bekliyor
Öyle ki, Afyonkarahisar’ın yaklaşık 500 eski fotoğrafının toparlandığı, fotoğrafların bilgilerinin derlendiği, gerekli çalışmalar yapılarak baskıya hazır hale getirilen tarihi fotoğraf albümü uzun bir süredir yayınlanamadı.
Yayın kurulunda merhum Amcamız ve gazetemizin yazı işleri Müdürü İbrahim Küçükkurt ile birlikte bir çok değerli ismin de yer aldığı yayın kurulunun bu kitap için aylarca verdikleri emekleri, ne yazık ki amacına ulaşamadı. Şimdilik…
Afyonkarahisar eski Valisi Haluk İmga’nın başlatıp, emekleriyle katkıda bulunduğu bu kitabın yayınlanması için Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da büyük çaba sarf etmişti bildiğimiz kadarıyla.
Bu kitabın akıbeti hakkında, yayına hazırlayan ekiptekilerin dahi haberi yok. Afyonkarahisar Valiliği ile İl Özel İdaresi’nin bürokratik kanalları arasında bekleyen bu eserin kısa süre içerisinde Afyonkarahisar’ın kültür hayatına kazandırılmasını diliyoruz. Çevre illerden gelen bu nitelikteki eserleri gördükçe gıpta etmeden duramıyoruz.
Vakıf eserleri çalışması
Bu kadar “gönderme” den sonra yazımızı bu alandaki iyi bir haberle sonlandıralım; Afyon Kocatepe Üniversitesi tarafından daha önce yayınlanan Afyonkarahisar’daki vakıf eserleri isimli kitabın ikinci cildinin hazırlıklarının başladığını öğrendik. Afyonkarahisar’da bulunan yaklaşık 1700 vakfın mercek altına alındığı ve ilçeler ile kasabalardaki vakıflara da değinilen bu eserin kısa süre içerisinde AKÜ yayınları koleksiyonuna katılmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti