Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

TİCARET BORSASI NEREYE KOŞUYOR?

Afyonkarahisar Barosu ile Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın seçimlerinin ardından bu hafta sonu bir başka seçim heyecanı yaşanacak: Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nda eski yol arkadaşları bu kez iki rakip ekip olarak Borsa yönetimine talipler.
Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler’in ekibi, Ticaret Borsası’nın Meclis Başkanı Fahrettin Zobalı ve ekibine karşı mücadele verecek.
Zobalı Dinarlı, Mühsürler Afyonkarahisarlı…
***
Zobalı’nın ekibini henüz bilen yok. Ben mesela daha sesini bile duymuş değilim Zobalı’nın. Sürekli olarak akraba, hısım, eş, dost kayırmaları ile ismi gündeme gelen birisi. Hatta isminin hafızalara kazınması, Borsa’ya ait son model Mercedes makam aracı ile kaza yapıp günahsız bir kişinin ölümüne neden olmasıyla olmuştu. Bu olayla ilgili yargı sürecinin devam ettiği biliniyor.
2019 yılında Karapınar’da meydana gelen trafik kazasında Afyonkarahisar Ticaret Borsasına ait Mercedes otomobil kaza yapmış, otomobilin çarptığı Karapınar Devlet hastanesi Laborant teknisyeni 2 çocuk babası Özcan Yaşar (42) hayatını kaybetmişti. Afyonkarahisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı S.U (50)’nun kullandığı 03 UA 003 plakalı otomobil Yaşar’a çarpmıştı. Kazada Özcan Yaşar olay yerinde hayatını kaybetmişti. Otomobilde bulunan Afyonkarahisar Ticaret borsası Meclis başkanı ve Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Fahrettin Zobalı ile sürücü S.U ifadeleri alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülmüştü.
***
Mehmet Mühsürler bu şehrin insanı. Ekibini dün tanıttı, Afyonkarahisar’ın şehir merkezi ve ilçelerinden, tabir yerinde ise hepsi de işinin hamalı olan kişiler. Yani sektörlerine hakim, camiasının derdiyle dertlenen kişiler.
“Merkezden-ilçeden” diye pazarlanmaya çalışılan yeni bölücülük ifadelerini reddediyorlar hep birlikte. “Biz iliyle ilçesiyle Afyonkarahisar için varız” diyorlar.
***
Mühsürler ve ekibinin dünkü toplantıda anlattıklarının özeti: adalet, liyakat, hakikat…
En önemli şikayet konuları Zobalı’nın Borsa ile ilgili her noktaya yakınlarını yerleştirmiş olması. Borsa’nın hesabından, kitabından haberdar olamadıkları…
Mühsürler ve ekibinin siyasi baskılardan dert yanarken, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’ya işaret ettiklerini herkes biliyor artık. Malum, Özkaya da Dinarlı, Zobalı da Dinarlı. Bu nedenle Özkaya’nın Zobalı ekibine destek verdiğini ileri sürüyorlar.
Dün AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya bir açıklamada bulunarak bu iddiaları yalanladı.
Özkaya, “Yapılmakta olan ATSO ve ATB (Borsa) seçimleri konusunda hiçbir adayın lehine ve aleyhine tavrımız söz konusu değildir. Her türlü oyun ve numara içerisinde bulunanların, bu iftirasını asla kabul etmiyorum. Aksini ispat etmeyen ancak yalancı ve müfteridir” açıklamasında bulundu.
***
Rahmetli M. Recai Yumuturuğ ile başlayan, iş insanı Hakkı Oruç ile zirveye çıkan, Mehmet Mühsürler ile gelişim sürecini devam ettiren Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nın serüveni bu hafta nereye savrulacak, merakla izliyoruz.
Senelerin birikimlerinin, Afyonkarahisar’a hizmet fırsatlarının şahsi hırslarla heba edilmesine gönlümüz el vermiyor.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti