Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

TÜRK KİMDİR? (2) – Kocatepe Gazetesi

Muharrem Günay 10 Eylül 2012 Pazartesi 03:00:00
  “Türk; En yüce dîne iman eden,
Allah’ın askeri, Haksızlık etmeyen, haksızlığa boyun eğmeyen,
Zulmetmeyen, fakat zâlimi kahreden, Yalan, hîle, iki yüzlülük bilmeyen,
Yolundan ve sözünden dönmeyen, Vatanı, dîni, nâmûsu, şan ve şerefi için ölmesini bilen,
Öfkesi kadar merhameti de bulunan, Vatan yaptığı her yerde, bilim, kültür ve sanat meş’alesini tutuşturan,
İnsanlığa örnek ve önder olmakla görevli, Adâleti, ahlakı, cesareti, kahramanlığı, çalışkanlığı, vakar ve haysiyeti temsil eden bir millettir.”
Türk, Allah’ın ve Resulünün çok sevdiği; “Sakın Türk’e dokunmayın” dediği bir millettir. (M.Günay Sıddıkoğlu)
Kur’an-ı Kerimden ayetler:
“Ey insanlar, biz sizleri bir erkekle bir dişiden yarattık ve bir birinizle tanışasınız (bilişesiniz, iyi ilişkiler kurasınız, iyi işlerde bir birinizle yarışasınız) diye şubelere (milletlere) ve kabilelere ayırdık. Şüphesiz ki Allah katında en şerefli olanınız takvada (Allah’tan korkma ve dine hizmette) en ileri olanınızdır. (Hucurat Suresi, 13)
“…Eğer Allah dileseydi, elbette sizi tek bir ümmet – millet yapardı. Fakat verdiği şeylerde sizi imtihan etmek için ümmetlere-milletlere ayırdı. Öyle ise iyiliklerde/hayırda yarışın” (Maide, 5/48)
“O gökleri, o yeri yaratması, dillerinizin ve renklerinizin birbirine uymaması da O’nun (Yani Allah’ın) ayetlerindendir.(Varlığını, gücünü, kudretini gösteren delillerindendir.) Hakikat bunlarda düşünen insanlar için elbette ibretler vardır.” (Rum Suresi, 22)
Allah Onlara Türk Adını Verdi
Kaynaklarda Türklerin atası olarak Hz.Nuh’un oğlu Yafes aleyhisselam gösterilir. Yafes aleyhisselam’ın sekiz oğlundan birisinin adı Türk’tür ve Türk soyu ve Türk adı buradan gelmektedir.
Türklerin beyaz ırktan oldukları ve brakisefal-geniş kafa yapısına sahip bir ırk oldukları ve mongoloid bir iz taşımadıkları yapılan araştırmalar sonucunda anlaşılmıştır. Konu ile ilgili olarak İbrahim KAFESOĞLU: “Aslında son yarım asır içinde yapılan ilmi araştırmalar Türklerin beyaz ırka mensup bulunduklarını ortaya koymuş ve yeryüzünde mevcut üç büyük ırk grubundan “EUROPİD“ adı verilen grubun “TURANAİD” tipine bağlı olan Türklerin kendilerini başta “Mongoloid“ Moğollar olmak üzere diğer topluluklardan ayıran antropolojik çizgilere sahip oldukları anlaşılmıştır. (Hâkim vasfı beyaz renk, düz burun, değirmi çehre (yuvarlak), hafif dalgalı saç, orta gürlükte sakal ve bıyık) Ayrıca, bilindiği gibi Tevrat’da nakledilen eski ananelerde Türk soyu Ham ve Sam’dan değil Yafes’ten türemiş olarak beyaz ırktan gösterilmiştir. (İ.Kafesoğlu T.D.E.K./107)
Divan-ü lügat-it Türk adlı Türkçe-Arapça lügatin yazarı Kaşgarlı Mahmut’a göre Türk adını veren Yüce Tanrı’dır. O eserinde: “Tanrı onlara Türk adını verdi ve onları yeryüzünde ilbay (idareci) kıldı. Zamanımızın hakanlarını onlardan çıkardı, dünya milletlerinin idare yularını onların eline verdi; onları herkese üstün eyledi, kendilerini hak üzere kuvvetlendirdi” der. (Divan-ü lügat-it Türk Tercümesi cilt: 1, sayfa:3)

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti