Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Hayriye Caner

“WWW”NİN DOĞUM GÜNÜ

Bugün hepimizin neredeyse mecburi bir şekilde kullandığı “www” ibaresi yanı Dünya çapındaki iletişim ağı World Wide Web (www) doğdu. 30 Nisan 1993’de kullanıma başlayan “www” bugün tüm dünyayı sarmış durumda.
Ulaşmak istediğiniz web sitesine adres satırına girilen host adresleri ile pratik ulaşım sağlanabilir. Bu pratikliğin elde edilebilmesi için bu işin alt yapısında birbiri ile bağlantılı pek çok algoritma bulunur. İnternet üzerinden bilgi paylaşımı sağlayan anahtar ise WWW olmaktadır.
Dünya çapında bir ağ olan World wide web hiper – metin dökümanlarından oluşan bir bilgi sistemi olarak tanımlanabilir. Birbiri ile bağlantılı olan bu dökümanlar internet üzerinden yayınlanır. Dökümanların her birine web sayfası adı veriliyor. Bu web sayfalarına erişim için web tarayıcıları kullanılır. Web sayfalarında video, imaj, metin ve bunlar gibi pek çok multimedya öğesi bulunur. Link adı verilen hiper- bağlantılar ile de diğer web sayaları arasında dolaşılabilir.
Web ve internet terimleri aynı oldu içerisinde yer almaz. Web sadece internet üzerinde çalışır. WWW ve internet arasındaki ilişki çoğu zaman karıştırılıyor. İnternet çok sayıdaki bilgisayarın birbirine bağlayan sistemdir. Ağlardan oluşan internet bulut yapısına sahip değildir. WWW ise internet üzerinden veri paylaşımı sağlar. http veri alışverişi için kullanılan dillerden biridir.
CERN’de yaşayan bir bilgisayar programcısı tarafından geliştirilen web kavramı, HTML adlı metin işaretleme dili üzerinde çalışarak bu sistemi kurmuştur. Tim Bernes- Lee bu sistemi oluşturmuş ve geliştirerek günümüzde bu alandaki standartları belirleyen W3C kurumun başkanlığını yürütmektedir.
Temelini internetin oluşturduğu Web sistemi, internet üzerinde yer alan mekanizmaların kullanılmasını sağlar. WWW açılımı World Wide Web olmaktadır. Türkçe karşılığı Dünya Çapında Kütüphane olmaktadır. İnternetin bilgisayarlar, servisler ve ağlar üzerinden birbirleri ile bağlanmalarına izin veren protokoldür. Genel bir ifade ile internet sisteminin en tepesinde yer alan soyutlanmış bir genel servisler grubudur. Sunucu ve istemci uygulamaları ile hazırlanan organizasyonları web tarayıcıları üzerinde çalıştırır. İstemci olan bilgisayar sunucudan http’yi ve internet mesaj standardı olan TCP/IP’yi kullanılır. Bu şekilde istediği dökümanı sunucu tarafından geri döndürülmesini sağlar.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti