Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın

Yardım defişre edilmezse güzeldir – Kocatepe Gazetesi

Burcu Aydın 30 Ocak 2010 Cumartesi 02:00:00
  Yardım insani hasletlerden bir tanesi. İnsanın insana ihtiyacı olduğunda yardım etmesi, insanların toplumsal dayanışmayı sağlayarak çözülmenin ve ahlak zafiyetlerinin önüne geçilmesinde de etken bir özellik çoğu zamanda zorunluluk taşıyor.
Sağ elin verdiğini sol elin görmemesi özelliğini taşıyan bir inancın mensupları olarak yaptığımız yardımı sözlü ve görsel şekilde ifade etmekten de özenle kaçınmak gerektiğini iyi biliriz. İyi biliriz de bir türlü uygulamayız. Hele hele son dönemlerde bu uygulamadan kaçmak bir adet haline geldi. İnsan nefsi övülmeyi fazlasıyla seviyor. Nefsani, ego tatminine yönelik yapılan yardımların amacına ulaştığı tartışma konusu olurken yozlaşan manevi değerlerden biri halini alıyor bu tür yardımlar.
Kişisel, toplu, grup halinde ve çeşitli kamu kurum kuruluşlarının bu kuruluşlara özel sektörde dahil toplumsal sosyal sorumluluk duygularıyla yaptıkları yardımlar söz konusu. Yardım mı yardım adı altında densizlik mi duygu ve düşüncelerini arttıran yardımlar gözlemliyoruz son dönemde.
Bir kere yardım yapılan kişi ya da kişiler “muhtaç” olarak tanımlanabiliyor. Temel yanlışlardan biri bu. Kimse kimseye muhtaç değil. Doğru ve düzgün ifade biçimi ihtiyaç sahibi olmak. İkincisi de yardım yapılan kişi, kişiler ya da ailelerin kamera ve fotoğraf makineleri objektifleri önünde deşifre edilmemeleri gerektiği. Yardım almak ihtiyaç sahibi olmak tabi ki ayıp değil. Ama unutmayınız ki ihtiyaç sahibi, yardım edilmesi gereken kişiler son derece hassas insanlar. Üç kuruşluk yardım yaparken kimseyi incitmemek bilhassa genç kız, delikanlı ve çocukların kalplerini kırmamaya gayret edilmesi gerekmez mi? Atılan taşlar ürkütülen kurbağalara değmeli. Öyle değil mi?
Yapılan yardımları gözlere sokar nitelikte her yardım verilen kişi ile objektiflere göste-rilen 32 diş inanın hiçte iyi bir görsel malzeme olmuyor. Bu yetmiyormuş gibi birde yardımlar dağıtıldıktan sonra günün anısına çektirilen toplu fotoğraflar insani bir haslet olan yardımseverlik ve yardımcı olmakla uzaktan yakından bir ilişkisi yok. Unutmayalım ki yardım deşifre edilmezse güzeldir. O zaman gerçek anlamda bir yardımdır.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti