Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Lokman Özkul

ZAFER HAFTASI

Ağustos ayı zaferler haftası. Malazgirt Zaferi, Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşu, Büyük Taarruz Meydan Muharebesi Zaferi-Dumlupınar ve Eylül’de de düşman askerlerinin İzmir’de denize dökülüşü.
Alparslan’ın Malazgirt Zaferiyle bize yurt olan Anadolu, Rumeli ile birlikte 1000 yıla yakındır vatanımız. Bu vatan uğruna ne savaşlar yapıldı, ne şehitler verildi, ne gaziler oluştu. Zor bir coğrafyadayız, coğrafyanın kader olmasının özelliklerini yaşıyoruz. Dış güçlerin ülkemiz üzerinde emelleri hiçbir zaman bitmedi, biteceğe de benzemiyor.
Bu sene aynı zamanda Cumhuriyet’in 100. Yılı. 100. Yıl kutlamalarında, şehrimizde birçok etkinlik yapılacak. Zaferin Başşehri Afyonkarahisar, 25 Ağustos’u 26 Ağustos’a bağlayan akşamda, Zaferin üssü Kocatepe’ye yürüyüşle başlayacak. Yaklaşık 20 km.lik güzergah yaya yürünerek, Büyük Taarruz’un anısı hafızalarda taze tutulacak. 26 Ağustos sabahı güneş ışıklarının aydınlanmasıyla top atışları gerçekleştirilerek, Büyük Taarruz Gazi Mustafa Kemal Paşa emriyle başlatılmıştı. Bundan sonra Türk ordusuna durmak yoktu. 27 Ağustos’ta Afyonkarahisar düşman işgalinden kurtarıldı, düşman temizlene temizlene Dumlupınar’a kadar ulaşıldı. Düşmana en büyük darbe burada vuruldu. Geri kalanlar da askerimizin önünden kaçarsak ancak İzmir’ kadar ulaşabildiler. 9 Eylül ‘de onlar da denize dökülerek Anadolu düşmanlardan temizlenmiş oldu. 29 Ekim 1923 te de Cumhuriyetimiz kuruldu.
Anadolu çok büyük stratejik öneme sahip. Bizi hiç kendimize bırakmıyorlar, devamlı bir savaş ortamına çekme, gerginlik çıkarma, taciz atışları, dış güçlerce beslenen desteklenen terör örgütleri maalesef bu coğrafyanın gerçeği. Bunlara karşı her zaman uyanık olmalıyız. İkinci Dünya Savaşı’ndan taktiksel diplomasi ile kurtulduk, Kore Savaşı’na yinede çektiler, birçok şehit ve gazi verdik. 1974’te Kıbrıs’ın özgürlüğü için Mehmetçikler mücadele etti. Şu anda da sınır dışında olan ve ülkenin güvenliği için mücadele eden askerlerimiz var.
Zafer Haftası’nda bütün bunları düşünüp, bu ülkenin bize kolay yurt olmadığını bizim de bu ülke için fedakarlıklar yapmamız gerektiğini bilmeliyiz. Savaş sadece silahla olmaz. Savaş ve mücadele, bilimle teknikle, fenle, kalifiye işgücüyle, kültür sanatla velhasıl ülkemizi ileriye götürebilecek bütün argümanlarla olur. Bize düşen Cumhuriyetin 100. Yılında, bu güzel ülkemizi daha da ileriye götürmek, müreffeh bir toplum oluşturmak için elbirliği ile üzerimize düşeni yapmaktır. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; Vatanını En Çok Seven Görevini En İyi Yapandır.
Bize bu cennet yurdu vatan yapan bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarını saygıyla yad ediyoruz.
Zafer Haftamız ve Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü kutlu olsun..

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti