Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ali Fuat Güçlüer
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

AFYON’DA FARKLI ETKİNLİKLER YAPILIYOR

BU BİR POZİTİF UYARIDIR!
Afyonkarahisar’da değişen ve gelişen şeyleri fark etmeniz adına bir köşe yazısıyla daha sizlerle buluşuyoruz. Yazdığım ikinci köşe yazımda bazı detayları sunacağım. Afyonkarahisar spor alanında gelişen, kendini tanıtmayı geçerek Türkiye’nin de ismini dünyaya duyurmaya başlayan bir kent oldu. Yarından itibaren şehrimizde 3 gün boyunca sürecek etkinliklerle Afyon hem kendi adını hem de ülkemizin adını tüm dünyaya duyuracak.
Bilindiği üzere yarın başlayacak etkinliklerle birlikte 2 gün de Dünya Motokross Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağız. Çoğu insan ben motoru sevmem dese de bu yarışlar için dünyanın gözü kulağı Afyon’da olacak. Uzun süredir yapılan pist çalışmalarına dünden itibaren de yarışçılar ve federasyonların da çalışmaları eklendi. Türkiye’de faaliyet gösteren birçok federasyon Afyon’a gelerek hem kendini tanıtma hem de vatandaşlara uygulamalı tanıtım yapma imkanı sunuyor. Biz burada cümle arasında etkinlik diye yazıyoruz bakın bu etkinlikler nelermiş:
Afyon Motosiklet Festivali, Athena (2 Eylül), Ceza (1 Eylül) ve Demir Demirkıran (31 Ağustos) konserleri, mini golf, tırmanma duvarı, zipline, sujeti-flyboard gösterisi, canlı langırt, çocuk motosiklet eğitimi, çocuk ATV eğitimi, sokak oyunları etkinlikleri, korku evi, motosiklet-araba sergisi, yerel el sanatları, çekme basket, Amerikan Futbolu-Rugby Eğitimi ve Dijital-Simulatör Yarış Oyunları gibi.
HERKES BİLSİN
Bu etkinliklerin hepsini bir araya getirebilen bir ülke daha şimdiye kadar yoktur diye ümit ediyorum. Çünkü Türkiye Motosiklet Federasyonu İdari As Başkanı Mahmut Nedim beyin bir sohbet arasında anlattığına göre, bu kadar etkinliği, bu kadar imkanı bir arada sunmaları diğer ülkelerden gelecekleri hem şaşırtmış hem de heyecanlandırmış. Afyon’da yaşayıp da bu tarz bir organizasyonun varlığından haberi olmayan vatandaşlarımızı uyaralım. Bilsinler ki sonra etkinlikler bittikten sonra “Vay ben duymadım” demesinler.

ESAS KONU

Köşemizin girişinden sonra esas konuya yani AFJET Afyonspor’a parmak basalım. Geçen sefer yazmıştık, orta sahaya yapılması beklenen transfer hakkında. Görüşmeler daha devam ediyor. Bugün de dahil olmak üzere transfer yapmak için takımların iki günü var. Transfer Tescil Dönemi Profesyonel takımlar için 31 Ağustos son gün. Transferi yapmak için çabalayan AFJET Afyonspor’dan ses çıkmazken çalışmaların yoğunlaştığını ve istenilen düzeyde bir oyuncunun takıma katılacağı biliniyor. Transfer işinde yoğun şekilde çalışanlara kolaylıklar diliyoruz.
RAKİP BOLU
AFJET Afyonspor haftanın açılış maçında yarın akşam 19.15’te Zafer Stadyumu’nda ligin iyi takımlarından Boluspor’u konuk edecek. Bolu, ligde oynadığı üç maçtan 9 puan aldı. İlk maçta Osmanlıspor’u 1-0, ikinci maçta Elazığspor’u deplasmanda 2-1 ve Ümraniye’yi 3-1 mağlup etti. Aldığı galibiyetler kolay gibi gözükse de işin esasında Bolu da güçlü bir takım.
ÜLGEN’E TEŞEKKÜR EDERİZ
TRT Spor’da yorumcu, Yazar ve Eski Milli Futbolcularımızdan Hayri Ülgen, AFJET Afyonspor hakkında program sırasında yorumda bulundu. Ülgen, “Afyonspor’un ligin en sürpriz takımlarından biri olacağını daha önce de söylemiştim. Dikkat edilmesi gereken bir takım olduğunu biliyoruz. Sürpriz takımlarından olmaya devam ediyor. Aslanlar gibi de oynuyorlar. Ben buradan Serhat hocayı tebrik ederim, Afyon’u takip etsinler, nazar da değmesin” yorumu için Sayın Ülgen’e teşekkürlerimizi iletiyoruz.
PASSOLİG ÖNEMLİ
Herkes için geçerli olan Passolig uygulaması Afyonkarahisar’da da uygulanıyor. Afyonkarahisar’ı profesyonel ligde temsil eden AFJET Afyonspor’un Spor Toto 1. Lig’de mücadele etmeye başlamasıyla Passolig’de hayatımıza girdi. Passolig kartı olmayanlar maça giriş yapamıyor. Seyirciler için geçerli olan bu uygulamada 5 dakikalık işlem ile karta sahip olunuyor. Maçlara girişteki önemi ise Passolig kartınız yoksa maçı tribünden izleyemezsiniz. Sezon başlamadan önce satışa başlanan Passolig kartları için Vali, Belediye Başkanı tarafından ve kulüpten defalarca kart alınması yönünde uyarı, açıklama, bilgilendirmeler yapılmıştı. Herkes Passolig kartını alsın. Maça gelmeyeceklere bile bu uyarıyı yapalım ki bir şekilde maça gelmesi gerektiğinde de o gün zorda kalmasınlar.

MARUZATIMIZ VAR

Fuar alanında piknik yapan vatandaşlar bilgilendirme yaptı. Göletin yanındaki, pazar yeri ile hobi bahçelerinin olduğu kısım arasında kalan piknik alanında ışıklandırma olmadığı söylendi. Bir seferinde benim de dikkatimi çekmişti alanda ışıklandırma olmaması. Vatandaşlar “Akşam saatlerinde pikniğin en keyifli yerinde hava kararıyor ve ışıksız kalıyoruz. Şehrin beğenilen piknik alanlarından olan ve çoğu kişinin tercih ettiği bu alana ışıklandırma yapılmasını istiyoruz. Yetkililerden ricamızdır.” dediler. Bizde büyüklerimize ve yetkililere durumu aktarmış olalım.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER