Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

AFYONSPOR NEREYE KOŞUYOR?

Bir çok hemşehirimiz arayıp, soruyorlar;
“Afyonspor’da son durum nedir? Kongre süreci tamamlanamadı. Kimseden ses çıkmıyor. Siz de bir şey yazıp-çizmiyorsunuz? Afyonspor nereye gidiyor?” diye…
Maalesef Afyonspor cephesinde durum iç açıcı değil. Üzülerek söylemek gerekir ki; eğer bugün ortama hakim olan vurdumduymazlık devam ederse Afyonspor’un kayyum sürecine girmesi işten bile değil.
Önümüzde 2 haftalık bir süreç var. Bu 2 haftalık süreç içerisinde Afyonspor yönetimine talip bir ekip ya da isim çıkmazsa Kulüp’ün yönetiminin kayyuma geçmesi gündemde.

 

KARAKUŞ: “KİMSENİN UMURUNDA DEĞİL GİBİ”

 

Afyonspor’un görevden istifa eden Kulüp Başkanı ve aynı zamanda Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı olan Süleyman Karakuş’a sorduk: “Başkanım nereye gidiyoruz?” diye…
“Ne yazık ki iyiye gitmiyoruz. Kulüp de, takım da kimsenin umurunda değil gibi bir ortamın içerisindeyiz” dedi.
Afyonspor’un kongre sürecine girmesi ve kendisi ile ekibinin de yeniden görev almamaya karar vermemesinin ardından Afyonspor’a katkı sunabileceğini düşündükleri en az 8-10 işadamı ile görüşmeler yaptıklarını belirten Afyonspor eski Başkanı Süleyman Karakuş, “Üzülerek söylüyorum ki hiçbir olumlu mesafe kat edemedik” dedi.

 

KULÜBÜN BORCU ÇOK MU?

 

“Başkanım çok mu borcunuz var? Neden kimse göreve talip olmuyor” diye sorduğumuzda “Olur mu hiç? Emsalimiz olan takımlardan çok daha iyi bir pozisyondayız mali açıdan” cevabını aldık Başkan Karakuş’tan.
Afyonspor Kulübü’nün yaklaşık 11-12 milyon TL civarında borcu bulunduğunu anlatan Afyonspor’un eski Başkanı Süleyman Karakuş, “Bu rakamlar Afyonspor ölçüsündeki bir Kulüp için önemli rakamlar değildir. Bugün BAL liginde mücadele eden takımların bile 5-6 milyon borcu var. Komşumuz Eskişehirspor BAL Ligi’nde ve 384 milyon borcundan bahsediliyor. Refikimiz Bursa ekibinin 1 milyar 100 milyon borcu var. Yani Afyonspor altından kalkamayacağı borçların içerisinde değil” dedi.
“Bu borç nereden kaynaklanıyor?” diye sorduğumuzda ise şu yanıtları aldık Afyonspor eski Başkanı ve Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş’tan:
“Bizim ekibimizin görevde olduğu döneme ait tek bir kuruş borcumuz yok. Bilançolarımızda gelirlerimiz ile giderlerimiz eşit. Ancak bizden önceki dönemlerden kaynaklanan SGK, Maliye ve UÇK yani Uluslararası Çözüm Kurulu kaynaklı, transferlerle ilgili borçlarımız bulunuyor. Bunların da bir bölümünü dönemimizde biz kapatmaya çalıştık”

 

BELEDİYE DESTEĞİNİ ÇEKECEK Mİ?

 

“Peki Başkanım siz Kulüp Başkanlığı’nı bıraktığınızda Afyonkarahisar Belediyesi’nin Kulüp’e olan desteği de sona mı erecek?” sorumuza karşılık sözlerini şöyle sürdürdü Başkan Karakuş:
“Kesinlikle öyle bir niyet içerisinde değiliz. Hatta görüşme yaptığımız tüm hemşehrilerimize de bu durumu aktardık. Belediye Kulüp’e olan desteğini aynı şekilde sürdürecek. Kulüp yönetimini teklif ettiğimiz herkese bu taahhüdü verdik. Bu destekler saha, otel ve konaklama gibi destekler. Bu destekleri küçümsememek gerekir. Yıllık olarak baktığınızda Belediye’nin Kulüp’e bu destekleri 7 milyon gibi bir rakama tekabül eder.”
Afyonkarahisar Belediyesi’nin her zaman Afyonspor Kulübü’nün destekçisi olacağını belirten Başkan Süleyman Karakuş, “Düşünün; eğer ki, Belediye yönetimi olarak biz bu yükün altına girmemiş olsaydık bugün en az 55-60 milyon gibi borç yüklerinden bahsediyor olacaktık Afyonspor için. Afyonkarahisar Belediyesi Sayın Başkanımız Mehmet Zeybek’in Kulüp’e ve spor camiasına olan desteği sayesinde Afyonspor Kulübü’nün ortada kalmasını önlediği gibi, ağır borç yüklerinin altında ezilmesini de önlemiştir. Aksi taktirde bugün çok daha içinden çıkılamaz sorunlarla boğuşuyor olurduk. Biz görevimizi yaptığımıza inanıyoruz” dedi.

 

PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK?

 

Evet, pek çok hemşehrimizin merakla takip ettiği Afyonspor cephesinde son durum bu şekilde…
Kulüp eski Başkanı Karakuş kesin bir dille göreve talip olmadığını ifadelendiriyor. Kongre sürecinin başlamasından bu zamana kadar geçen sürede ise alternatif bir isim de çıkmış değil Kulüp yönetimi için.
Hal böyle iken Afyonspor’un kayyuma gitmemesi için, onca emek çekilen, masraf edilen Kulüp’ün yeniden musallaya konmaması için şehrin ortak aklının devreye girmesi gerekiyor.
İlimizin yöneticileri, siyasilerimiz, spor camiası, iş dünyası el birliğiyle kalan 2 haftalık süreç içerisinde çözüm üretmeli. İlimizin yöneticilerinin önderliğinde ortak toplantılar düzenlenmeli, çıkış yolları aranmalı.
Zaman akıp geçiyor. 2 hafta sonra her şey için çok geç olabilir.

YORUMLAR

Bir adet yorum var

  1. Afyondan kazandığı parayı Afyona ve Afyonluya harcamayan çoook iş adamımız var. Dünyanın her yerinde sanayici ve işadamları kazandıkları parayı öncelikle o parayı kazandıkları il için harcıyorlar önce iş adamlarımıza bunu anlatmak lazım. Ayrıca Afyonsporun idaresini bu işten anlayan Afyonlu hemşehrilerimize bırakmak lazım siyaset başka spor başkadır. Öncelikle iyi bir alt yapı oluşturmak ve alt yapıda beş yıllık bir planlama yapmak lazım iyi bir planlama ile yetişecek sporculardan İyi gelir elde etmekte mümkün velhasılı bu işi profesyonel bir ekip ve kafa ile yapmak lazım.

Yoruma kapalıdır.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti