Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

ANAYASA KARIN DOYURUR MU Kİ?

Muharrem Günay 27 Mart 2010 Cumartesi 02:00:00
  3 Kasım 2002 tarihinden beri iktidar olan AKP’nin ne zaman başı sıkışsa suni bir gündem oluşturarak çıkış yolu buluyor. İşte bu suni gündem ve halkın dikkatini başka yönlere çekme yollarından birisi de Anayasa değişikliği paketi… Milleti bir kaç ay da Anayasa değiştirme masalları ile avutacaklar…
Halbuki milletin derdi Anayasa falan değil.. Millet aç, sefil, perişan, geçim derdinde, her dört gençten üçü işsiz ve bunalımda… Söyleyin Allah aşkına Anayasa değişikliği bunlara çare olacak mı?
AKP iktidarının nimetlerinden yararlananlar ve ülkenin kaymağını yiyenler hariç kimse halinden memnun değil.
Çiftçi perişan, emeğinin karşılığını alamıyor. Ekiyor biçiyor, hesap yapıyor zararda. Elde ettiği ürün para etmiyor, gübre, tohum, mazot parası derken ele geçen giderleri karşılamıyor. Sulama kuyularında bir saatlik sulama bedeli olmuş 25 TL. Eskiden millet sıra beklerdi şimdi kuyular boş yatıyor, sulayan yok, hal böyle olunca da verim düşüyor. Eskiden tarımda kendi kendine yeten dünyanın 7 ülkesinden biriydik diye övünüyorduk. Şimdi buğday ithal eder hale geldik. Yani ekmeklik unumuz bile yok. Bakkal perişan, manav perişan, et olmuş 35 TL alan yok kasap perişan..
Yıl:2002
AKP iktidara geldiğinde Türkiye’de 492.232 şeker pancarı üreticisi çiftçi ailesi vardı.
Yıl:2009
Şeker pancarı üreticilerinin sayısı 209.115’a düşmüş.
Yani 6 yıllık AKP iktidarı süresinde 283.117 çiftçi ailesi, yaklaşık 1 milyon insanımız şeker pancarı üretiminden koparılmış.
Şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle, kalan 209.000 ailenin büyük bir bölümü de önümüzdeki birkaç yıl içinde pancar üretiminden koparılacak, yoksullaşacak, mülksüzleşecek ve şehre göç edecek.
Yani yaklaşık 300.000 insanımız daha yoksulluğa itilecek.
Yıl:1990
Türkiye’de 622.000 tütün üreticisi çiftçi ailesi vardı.
Yıl:2009
Tütün üreticilerinin sayısı 194.282 ye gerilemiş.
Yani 6 yıllık Müslüman (!) AKP iktidarı süresinde 133,422 çiftçi ailesi, yaklaşık 400.000 insanımız tütün üretiminden kopartılmış.
Yaprak tütün işleme tesislerinin kapatılmasıyla ise bu sayı 100.000 in altına inecek
Yani yaklaşık 300.000 insanımız daha açlığa mahkum edilecek.
Ekim yapamayan köylüler şehirlere akın edecek, varoşlara dolacak.
Bununla da yetinilmedi, sigara fabrikalarımız yabancılara satıldı.
Şeker fabrikalarımızın satışına devam ediliyor, Tekel işçisi perişan…
AKP iktidara geldiğinde 80 yıllık Cumhuriyetin 150 milyar dolar borcu vardı. Yıl 2010 borç tutarı 300 milyar doları bulmuş üstelik gelir getiren ne varsa satmışız..Bankacılık sektörünün üçte ikisi yabancıların eline geçmiş Müslüman Türk elin yabacısına faiz ödü-yor…
Siz bırakın Anayasa değiştirme masallarını, bu masallarla daha ne kadar bu milleti kandıracaksınız. Artık milletin gözü açıldı, size kimse inanmıyor. Bir an önce seçime gidin ve bu işleri yeni meclise bırakın… Çünkü bu suni gündenler karın doyurmuyor…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER