Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Elif Çaylıoğlu

ASTROLOJİ, BURÇLAR VE ZANLAR 8

İKİZLER BURCU (21 Mayıs-20 Haziran)
İkizler Burcunda “Müstakilen varım ve Muhtarım” iddiası çok kuvvetlidir. Boğa Burcu, bu iddia kendisinde ne kadarsa onunla yetiniyordu, Koç Burcu da hem “Müstakilen VAR ve Muhtar” iddiasına çok sadıktı hem de “Müstakilen VARIM ve Muhtarım” iddiasını koruyor, savunuyor, önemsiyor, statüsünü yükseltmek istiyordu; o iddiasını hayatının öncüsü, lideri, yol belirleyeni yapmak istiyordu, yani Koç Burcu küfrüne çok sadıktı. Elbette dunihi algılarıyla, yani analarından doğduklarında kendilerini içinde buldukları algıyla bu böyleydi; billahi manada idrakte olan için değil! Şimdi dunihi algıdaki bir İkizler Burcunu da bu iddia üzerinden tanımladık: “Müstakilen VARIM ve Muhtarım” iddiası çok kuvvetlidir ancak Müstakilen VARIM ve Muhtarım” iddiasıyla kendi adına “BEN” deyişinin statüsünü başka “BEN”lerle yarıştırmaz, o iddiasını başkalarının “ben” deyişi ile yarıştırmadan korur. Ama kendisiyle yarışır ve bu iddiasını yukarılara taşır. Tabi, “Müstakilen VARIM ve Muhtarım” iddiası ile ne demek istediğimizi (kastımızı çok net, çok somut biliyoruz artık. Bilmek gerekiyor ki neyi kastettiğimizi) bilerek küfrümüzü yakalayalım ve “La ilahe” diye, diye onu Biiznillah yok edelim.
Evet, İkizler Burcu insanı dunihi algısıyla bu iddiasını bir adım daha öteye geçirmenin gayreti içerisindedir. Örneğin ünlü, meşhur olmayı çok ister. Çok sevdiği “Müstakilen varım ve muhtarım” iddiasına hürmet edilmesi için, bu iddiasının kabul görmesi için seçtiği yollardan biri budur: Ünlü olma isteği ve bu sayede etrafından onay alma (ilahlık hissiyatını bu yoldan besleme) duygusu. Ünü ve ünlü olmayı hem bir araç olarak görür hem de (ünü ve ünlü olmayı) amaç edinir.
Tek başına karar almakta zorlanır İkizler Burcu insanı; neden? Etrafı tarafından takdir edilmek, onaylanmak, hürmet görmek için! Bu beklentiyi sağlayacak bir karar bulup onu da vermekte zorlanabilir. Onaylanmak, takdir edilmek ve hürmet görmek ister İkizler Burcunda ister başka burçlarda olsun, tamamen ilahlık hissiyatının tatmini içindir.
“Müstakil güç, hüküm ve mülk sahibiyim” demek ister. İkizler Burcu insanı bu duygusunun tatmini için var gücüyle çalışır. Hüküm sahibi olma konusunda mesela Koç Burcu kadar baskın değildir. Kendi adı namına söylediği, takdim ettiği “ben” duygusunun tatmin edilmesi (diğer burçlar gibi) onun da ilahlık hissiyatını güçlendirir.
Etrafı tarafından görülmek, bilinmek, taktir edilmek ikizler burcu için önemlidir. Hatta bazen yaptığı işin zorluğuna ve sıkıntılarına katlanma sebebi sadece bu (müstakilen varım ve muhtarım zannıyla ürettiği) duygularını tatmin etmektir. Dunihi algıdaki ikizler burcu ilahlık hissiyatlı bir hayat yaşadığı için etrafından onay almak amacıyla yapamayacağı bir şey olmaz. Koç burcunda olduğu gibi lider olma hırsı ve isteği güçlü olmasa da çalışarak çevresinden onay olmak arzusu, ikizler burcunun “ben” duygusunu tatmin yöntemlerindendir. Örneğin dunihi algılı bir ikizler burcu insanı, bir yardım kuruluşunda görevli veya gönüllü olarak yer alıyorsa çok yoğun mesai harcar; aslında çok yoğun bu mesai ve çalışmasının arka plandaki sebebi etrafı tarafından takdir görmektir. Dolayısıyla yaptığı iş görünürde hayır işi de olsa niyeti kendindeki ilahlık hissiyatını tatmin etmek olacağı için salih bir amel olarak Rabbimizin katında karşılığı olmaz. Allahım, bize merhamet ediver de kendini Allah’la kandıran ve Allah’la kandırılan olmaktan daim koruyuver (âmin).
Özgürlüğüne (hürriyetine) düşkündürler. Bu sebeple ikizler burcu (kendisi gibi bir başka sözde ilah tarafından) kısıtlanmayı ve yönlendirilmeyi sevmez. Çünkü dunihi manada hürriyetine düşkün olmak ilahlık hissiyatına düşkün olmaktır! İşte bu sebeple, ikizler burcunun “özgürlük” diye adlandırdığı aslında kendindeki ilahlık hissiyatının özgürlüğüdür, onun kısıtlanmamasını ister.
Sosyal ilişkilerinde “ben” duygusunun tatminini önceler. Bu yüzden, ikizler burcu insanı tüm ilişkilerini “ben” duygusu üzerine kurar. Herhangi bir ortamda onu (kendi adı namına yaptığı “ben” takdimiyle yaşantısını) yücelten, o haline iltifat eden, onun o hayat tarzını takdir edenlere karşı duyarsız kalamaz. Kendisine gösterilen takdir ve iltifatın aslında nasıl da abartılı olduğunu, bu duyguların gerçekliği yansıtmadığını bilmesine rağmen, bu gibi davranışlar, kendi adı namına yaşadığı “ben” duygusunu beslediğinden, ona iltifat eden, takdir eden kişiden ve davranıştan ayrılamaz.
Meraklı ve zekidirler. Her iki duygu da ikizler burcunun belirgin özelliklerindendir. Koç burcunda da gördük, kim merak duygusunu (Allah’a ait esmalar olan duyguları) dunihi manada yaşarsa ki ikizler burcu bunu güçlü yaşar, bu da onu zulmete (nuru görememeye, Hak’tan perdeli olmaya, dunihi algı ve zannlarıyla yaşamaya) götürür. Mesela merak? İkizler burcu insanı dunihi algıdaki sosyal ilişkileri için merak yaşadığında, merakı “Kim ne yapmış? Kiminle konuşmuş? Ne söylemiş?” sorularını cevaplamak için kullanır; yalnızca bunun için! Merakı yaşaması bu zulmani merak hallerinden öteye geçmeyeceği için ikizler burcu insanı merak duygusunu billahi idrakte yaşamadıkça “merak” onun bir için çıkış kapısı olmaz.
Zekâ da öyle! Zeki olması ikizler burcu insanı için çok güzel bir özellik gibi görünse de dunihi algıda kullandığı bu özelliğiyle dünya ve ahiret hayatını perişan eder. Zekasını etrafına (aslında Allah’a) yalan söylemede ve çevresindekileri aldatmada kullanır. Ve çok dikkatimizi çekmelidir ki kendi adı namına söylediği (yaşadığı) “Ben” duygusunun tatmini için çıkarları uğruna, çıkarları için yaşayan ikizler burcu, yalan söylediğinin, kandırdığının veya aldattığının çok zor farkına varır.
İkizler burcu iki kişiliklidir (aslında dunihi algıya düşen her insan da öyledir, çift kişiliklidir).
Duygu geçişleri çok hızlıdır. Bu hızlı duygudurum geçişleri sebebiyle, bir ikizler burcu insanıyla yaşıyorsanız, kişi çok mutluyken bir bakmışsınız bir anda yüzü asılmış veya çok sakinken bir anda gergin bir ruh haline geçmiş. Bu haller sebebiyle ikizler burcu “iki karakterli” olarak bilinir. Dunihi algıdaki bu hızlı duygu geçişleriyle baş etmesi zor olan ikizler burcu insanı billahi idrakle tanışır da Billahi manada ikizini bulursa, bu onun Rabbine açılan kapısı olacaktır.
İkizler burcunun “müstakilen varım ve muhtarım” iddiasını bir ileri platforma taşıma gayreti aslında onun küfrünü geliştirmek peşinde olduğunu gösterir.
İlahlık hissiyatlı duygularını öfke ve cinsellik platformunda desteklemeyi sever. Bu durum onu her zaman bir başkasının taktir ve onayını almaya yöneltir, böyle olunca da (kendini) birinin takdir ve onayını almak adına ne gerekiyorsa onu yapmak zorunda hisseder. Bunu ya cinsiyetini kullanarak ya da kendinin veya karşısındakinin duygu ve hislerini kullanarak yapar. Çünkü: İkizler burcunu hedefine ulaştıracak her türlü araç çok önemlidir. Onun için gittiği yol değil hedefi önemlidir.
İkizler burcunun esfele safilin hayatta DuniHİ algı ve zannlarıyla nasıl ve neler yaşadığını ana hatları ve öne çıkan vasıflarıyla tefekkür ve tezekkür etmeye çalıştık. Burada ele alınanalar dışında da ikizlere ait bazı vasıfları astroloji yazılarında, yorumlarında “ikizler burcunun özellikleri” olarak bulabilirsiniz. Ancak biz bütün bu özellikler zulmetten kurtarılıp da hicret ettirildiğinde nasıl bir mana oluşur, onu görmeye ve onunla yaşamaya talibiz. Bir sonraki yazımızda İkizler Burcu insanı kendisindeki özellikleri Billahi idrake hicret ettirdiğinde nasıl bir mana açığa çıkıyor ve nasıl bir hayat yaşanıyor, bunu ele alarak devam edeceğiz inşaAllah.
Arife Günü’müzün, Haccımızın, Bayramımızın makbul ve bereketli olmasını diliyor, sığınışımızla tamamlıyoruz:
Allah’ım indinde makbul olan İslam Dini hakkında, senin düzenin hakkında, senin hakkında yanlış şeyler düşünmekten, konuşmaktan, yazmaktan, okumaktan, dinlemekten; yanlış hal ve hareketlerden, benim bilmediğim ancak senin bildiğin bütün yanlışlardan korunmak ve yapmamak için sana sığınıyorum, senden yardım istiyorum. Allah’ım doğuyu batıdan ayrı ve uzak tuttuğun gibi lütfunla tüm yanlışları benden ayrı ve uzak tutuver, bunu bize ikram ediver (âmin).

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti