Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

BİR PROJE – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 17 Haziran 2017 Cumartesi 12:43:15
 

Afyonkarahisar’da turizmin geliştirilmesi ve şehrin tanıtılması için çeşitli gayretler gösteriliyor. Bu gayretler, kimi zaman başarıya ulaşıyor, kimi zaman da atıl kalıyor. Turizm ile ilgili konu açıldığında Afyonkarahisar’ın 5 yıldızlı oteller bakımından önemli bir kent olduğu, termal sularla ilgili büyük bir zenginliğin bulunduğu anlatılır. Otellerden bahsedilirken, “Turizm Bölgesi” olarak nitelenen bölgede İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün yerleşkesinin kaldırılması gündeme gelir. Ben tam da “Buna gerek yok” demek için bir proje hazırladım. Projeyi uygulamak isteyen bir yetkili çıkarsa, bu köşede yazılanları tepe tepe kullanabilir.
Buyurun, okuyun:
-AFET OTEL VE AFET PARKI
-PROJE AMACI:
“Afet Otel ve Afet Parkı”projesi, Afyonkarahisar’ın özelliklerinden yola çıkılarak geliştirilmiştir. Afyonkarahisar Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün bulunduğu bölge, yıllar içinde yapılan düzenlemelerle “Oteller Bölgesi” ve “Turizm Bölgesi” olarak nitelendirilmektedir. Bu çerçevede, İl AFAD Müdürlüğü’nün bulunduğu yerden başka bir alana taşınması zaman zaman gündeme getirilmektedir. İl AFAD Müdürlüğü, Afyonkarahisar-Ankara, Afyonkarahisar-Antalya ve İzmir, Afyonkarahisar-Kütahya Karayolları’nın kesiştiği bir alanda konuşlanmıştır. Bu da Müdürlük’e bağlı ekiplerin acil müdahalelerini kolaylaştırmaktadır.
“Afet Otel ve Afet Parkı”,  hayata geçtiği zaman, hem kamuoyundaki tartışmalara son verecek, hem de İl Özel İdaresi üzerinden İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne aktarılan/aktarılacak kaynak yerine İl AFAD Müdürlüğü kendi kaynağını oluşturacaktır. Ayrıca İl AFAD Müdürlüğü’nün hâli hazırda devam ettiği afete hazırlık eğitimleri de sürdürülecek, toplumun dikkatinin afetler üzerinde yoğunlaşması sağlanacaktır.
-PROJE KAPSAMI:
“Afet Otel ve Afet Parkı”projesi çerçevesinde, son zamanlarda ilgi gören “macera ve doğa sporları turizmi” ile hayatın gerçekliği bütünsellik arz edecektir. İl AFAD Müdürlüğü’nün yerleşkesinde kurulan/kurulacak olan 3 katlı bir bina enkazı, süs havuzu ve yangın tahribatını yansıtan nesnelerin bulunduğu alan ve yapay/küçük bir dağ ile misafirlerin afetlerin meydana getirdiği çöküntüleri yakından görmeleri, bir afet anında ne yapmaları gerektiğini uygulamalı olarak öğrenmeleri sağlanacaktır. Afet Park olarak adlandırılacak bu alan, aynı zamanda Afet Otel’in de uygulama alanı olacaktır. Afet Otel için hâli hazırda yerleşke içinde mevcut olan ve kullanılmayan konteynırların tasarlanması uygun olacaktır. Konteynırların 3’lü, 4’lü gruplar hâlinde kullanılması ile “enkaz tatbikatları”, “yangın tatbikatları”, “sudan kurtarma tatbikatları”nın daha kapsamlı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi sağlanacaktır. Proje sorumluları, İl AFAD Müdürlüğü yöneticileri ve çalışanları olacaktır. Uygun görülmesi hâlinde İl Özel İdaresi öncülüğünde yeni bir işletme kurularak, eşgüdümü sağlayacaktır. Misafirlerin konaklama durumu, afet şartlarına uygun olacağı için, gösterişli otel yemekleri yerine afet sırasında bulunabilecek yiyecek ve içecekler, İl AFAD Müdürlüğü tarafından tedarik edilecektir.
-PROJE ZAMANI VE YERİ:
“Afet Otel ve Afet Parkı”projesi, Afyonkarahisar’ın termal otellerinin doluluk oranlarının azaldığı Nisan-Ağustos ayları arasında uygulanacaktır. Sabah saatlerinde kuramsal bilgilerin verileceği projede, akşam saatlerinde tatbikatlar gerçekleştirilecektir.
Proje, Afyonkarahisar Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün yerleşkesinde uygulanacaktır.
-PROJE İÇİN BELİRLENECEK FİYAT:
“Afet Otel ve Afet Parkı”projesinin Afet Parkı kısmı ücretsiz olacaktır. İlk ve orta okul, lise ve üniversite öğrencilerinin parkı ziyaret etmesi sağlanacaktır. Otel kısmı ise özellikle şehir dışından gelecek kişilerin konaklayacağı şekilde tasarlandığı için ücretli olacaktır. Bu ücret, haftalık kişi başı 150 lira olarak belirlenecektir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti