Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

BİR YILDIZ ADAYINI ELİMİZDEN KAÇIRDIK

Murat Arısoy 4 Ağustos 2017 Cuma 11:39:30
 

Hasan Resul Ertaş, Kanada’da. Kanada vatandaşı ama Türk vatandaşlığından da vazgeçmeyen bir futbolcu.
Hasan Resul Ertaş, Kanada’da Toronto (Croatia) takımında futbol oynuyor. Kulübüne kayyum atandığı için bir yıldır futboldan uzak. Ancak Kanada’da şampiyonluk yaşamış ve gol kralı bile olmuş bir futbolcu. Kimi kaynaklara göre 24, kimi kaynaklara göre 25 yaşında.
Avrupa’da İtalya ve Belçika’daki önemli kulüplerden teklif alıyor.
Hatta geçen yıllarda Gençlerbirliği, Kasımpaşa; bu yıl Çaykur Rize gibi Türk futbol kulüplerinden de “Bizimle çalışır mısın” çağrısıyla görüşme yapılmış kendisiyle.
Sosyal medyada bazı taraftarlar, Beşiktaş Jimnastik Kulübü için bile önermiş Hasan Resul Ertaş’ı. Hem de Talisca’nın yerine.
Hasan Resul Ertaş’ın oyun tarzı dünyaca ünlü golcü Zlatan İbrahimoviç’e benzetiliyormuş. Ben bir vidyosunu izledim.
İzlediğim vidyoya göre Hasan Resul Ertaş, her 2 ayağına hâkim, şutları düzgün, pasları isabetli bir futbolcu. Hava toplarında da etkili.
Bu futbolcu, Afjet Afyonspor’unUmre’ye gitmesinin ardından A Haber ya da A Spor kanalında konuyla ilgili haberi görüyor. Aklından “Ben bu takımda oynamalıyım” diye geçirir. Araya Afyonkarahisar’ı tanıyan kişiler girer ve Ertaş, Afjet Afyonspor’un o günkü başkanı Salih Sel’le telefonda tanışır.
Yıllık 400 bin lira civarında bir para, Afyonkarahisar’da barınacak küçük bir ev, Kanada’ya yılda 2-3 kez gidip gelmek için uçak bileti şartları karşılığında Ertaş, Afjet Afyonspor’la anlaşır.
Ertaş, bu anlaşmadan o kadar heyecanlanır ki Afyon’a gelmesi için vesile olan arkadaşına “Afyon Afjetspor benim yeni yuvam, Babamın da rızasını aldım. Keşke Cuma Namazı’nı Salih Başkan’la kılabilseydim. Ama ancak Pazar ya da Pazartesi gelebileceğim. İnşaAllah Salih Başkan’la vakit namazını birlikte kılarız” minvalinde bir mesaj atar.
Hasan Resul Ertaş, Afyonkarahisar’a gelmek için söz verdikten sonra İtalya’nın Cenova takımından 150 bin Avroluk teklif alır. Ama “Ben Afyon’a ve Salih Başkanım’a söz verdim” diyerek bu teklifi de reddeder.
Tabii tüm bunlar olurken, “Türk Ticaret Kanunu’ndaki bir madde” meselesi bir anda gündeme gelivermesinden habersizdir Hasan Resul Ertaş.
İddialara göre bazı kişilerin 2-3 ay önceden kurguladığı oyun, Türk Ticaret Kanunu “hatırlanarak” sahneye konuluverir.
Bilmiyorum; belki sadece Türk Ticaret Kanunu’ndaki “hem alan, hem veren olmaz” diye yorumlanan maddedendir yönetim değişikliği.
Bilmiyorum; belki de “2-3 ay önce, takım bir üst lige çıkınca yeni yönetim belliydi” iddiaları doğrudur.
En iyisini şüphesiz sadece Allah bilir.
Neticeye gelelim:
Takımdaki değişiklik nedeniyle Hasan Resul Ertaş’ın Afyon’a geliş bileti iptal olur.
“Salih Başkan’a söz verdim” diyen futbolcu, yönetimin değişmesinden sonra kendini geri çekmiş olabilir.
Takımın yeni yönetimi ise “Bize uygun değildi. Bir senedir ayağına top değmemiş” diyor.
Benim gördüğüm ise şu:
400 bin liraya alacağımız bir futbolcu, iki yıl sonra 5-6 milyon Avro’ya büyük bir takıma gönderilebilirdi. Bundan da şehir kazançlı çıkardı.
Bu fırsatı teptik.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti