Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

BİRİ NETLEŞTİ, BİRİ BULANIKLAŞTI

Afyonkarahisar’ın Belediye Başkan adayları bir bir belli olmaya başladı. Önce AK Parti sürpriz yaparak eski il başkanı Mehmet Zeybek’in adaylığını duyurdu. Sonra Adaylığı kesin olan, ama partisi belli olmayan Dr. Mahmut Koçak yönünü İyi parti’ye doğru çevirdi. Dün TBMM’deki İyi Parti Grup Toplantısında Genel Başkan Meral Akşener Mahmut Koçak’ın elini kaldırarak, adaylığı ilan etti. Cumartesi günü Ambaryolu’nda Koçak ile İyi Partililerin kucaklaşması planlanıyor.
***
Sıra geldi MHP’ye. Tüm gözler MHP’ye çevrildi, Afyonkarahisar Belediye Başkan adayının açıklanması bekleniyor. Dost acı söyler, biz aklımızın erdiğini söyleyelim de, gerisi MHP’li yöneticilere kalsın… MHP’de ardı ardına yapılan tutarsız açıklamalar net olan fotoğrafı bulanıklaştırdı. “İttifak olabilir” sözleri “Merkez’de değil, ilçelerde” açıklamalarıyla düzeltilmeye çalışıldı önce. “Zillet İttifakı olursa, Millet İttifakı neden olmasın” sözlerinin ardına “Ama seçime kendi adaylarımızla katılacağız” cümleleri eklendi.
Etmeyin değerli MHP yöneticileri! Geçen haftaya kadar MHP’de durum net gibi idi. İki aday adayı vardı. Fatih Çetinkaya ile Kemalettin Yılmaz. Çetinkaya adaylığa daha yakın görünüyordu. Şimdi kendi ellerinizle size gönül veren seçmenin kafasını karmakarışık ettiniz. 3’üncü bir aday çıkabileceği söylentileri de başladı. Dedik ya dost acı söyler. Bu süreç size zarar veriyor. Aman dikkat!…

 

MECLİS HESAPLARI

 

Biz tam yazalım; “En az Başkan adayları kadar Meclis adayları da seçmenin gündeminde olmalı” diyelim diyorduk ki, AK Parti’den gelen hamle ile “Meclis”ler seçmenin gündemine kendiliğinden giriverdi. AK Parti’nin mevcut Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı, İl Genel Meclisi’nin yeni dönemdeki başkanlığına hazırlıyor olması, Başkan Çoban’ın İl Genel Meclisi adaylığına başvuru yapması Meclislerin oluşumuna dikkatleri çevirtti.
Belediye Başkanlığı, İl Başkanlığı yapmış Burhanettin Çoban gibi bir ismin, AK Parti’den İl Genel Meclisi üyesi olmasının ardından, Meclis Başkanı olmayacağını düşünmek saflık olur. AK Parti üyelerinin çoğunlukta olacağı tahmin edilen bir İl Genel Meclisi’nde Burhanettin Çoban’ın İGM Başkanlığı’na şimdiden hayırlı olsun demek lazım.
Çoban’ın İGM üyeliği ve başkanlığı ile ilgili olarak AK Parti’den yoğun ısrar geldiği, Milletvekilleri ve il teşkilatının Çoban’ın İGM adaylığına müracaatı için büyük baskı yaptıkları belirtiliyor. Çoban ısrarları kırmayıp adaylık müracaatını yaptı.
Siyasette her şeyi çok boyutlu düşünmek gerekir. Tecrübesiyle, birikimi ile Çoban İGM Başkanlığı’nda faydalı olacaktır, koltuğu dolduracaktır. Aynı zamanda, yeni dönemde Çoban gibi partinin ağır bir topunun il başkanlığına oynamasının, teşkilattaki dizayn hareketlerine müdahil olmasının önü kesilecek, milletvekilliği adaylığı da genel merkezin kararına bağlanacaktır. Siyaset bu, hesap üstüne hesap gerek!…

 

MECLİSLER SONUCA ETKİ EDER

 

Dedik ya “Meclisler seçmenin gündemine girdi” diye. Adaylar belirdikçe etraflarındaki isimlerin kimler olacağı merak edilmeye başlandı. Belediye Meclis üyeleri yeni başkanın yol arkadaşı, hizmet yoldaşı olacaklar. Şehrin hizmet dağılımına, gelişimine yön verdikleri gibi rant dağılımına da yön verecekler aynı zamanda. Bu inkar edilemez bir gerçek.
Peki bu dağıtımda rol alacak aktörler kimler olacak?
Bu seçim her zamankinden farklı ve renkli bir seçim. Sonuca ulaşmak öyle pek kolay görünmüyor. Adaylar da, partiler de atbaşı gidiyorlar. Yapılacak her hamle sonuca büyük etki edecek. Eğer ki başkan adayları toplumda kabul gören, ismi seçmenleri tatmin eden meclis adayları ile sahaya çıkarlarsa bu yarışta ön alacaklar. Aksi durumda adayların durumunu ne liderlerin karizması, ne yapılan hizmetler, ne dağıtılan yardımlar ne de başka etkenler kurtarmayabilir. Bizden söylemesi…

 

AFJET’TEKİ MESELE

 

Şehrimizin jeotermal enerji ile ısıtılmasını sağlayan AFJET tarafından Uydukent bölgesindeki ısı kesintisi şikayetlere konu oldu. Isı kesintisiyle ilgili olarak AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk bilgilendirmede bulundu. Ulutürk’e hassasiyeti nedeniyle teşekkür ediyoruz.
Ancak dikkat çekmek istediğimiz bir başka nokta var. Bu nokta Sayın Ulutürk’ün şahsıyla ilgili değil. AFJET’in vatandaşta oturmaya başlayan olumsuz bir imajıyla ilgili.
AFJET’e yöneltilen eleştirilerde hizmetin aksamasıyla ilgili durumun izahı yapılabiliyor, vatandaş bu konuda kısmen de olsa ikna edilebiliyor. Ama yeni abonelerin seçimiyle ilgili olarak insanlar tatmin edilemiyor. Yüzlerce bina AFJET nimetine kavuşmayı beklerken, bir çok talep geri çevriliyor iken; seçilmiş, belli başlı binalara bağlantı yapılıyor olması vatandaşı rahatsız ediyor. “Kayırmacı” imajı AFJET’in üzerine yapışmak üzere. Hatta “yapıştı” desek yalan olmaz. AFJET yönetimi buna engel olmalı. Şehrin önemli bir kurumu ve markası bu kötü imajın altında ezilmemeli.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER