Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

GAZLIGÖL’DE GERİLİM

Afyonkarahisar’ın en gözde ve il dışında en tanınan bölgelerinin başında “Gazlıgöl” bölgesi geliyor. Birçokları Gazlıgöl’ü, “sessiz, sakin, huzurlu, şifa veren bir sayfiye yeri” olarak tanısa da hiç azımsanmayacak bir kesim başta devremülk meselelerinde yaşananlar nedeniyle aksi görüş sahibi.
Gazlıgöl ile ilgili yıllardan beri bir çok yazı kaleme aldık. Devremülk çetelerinden, imar sıkıntılarına… Jeotermal kaynakların umarsızca kullanımından, akın akın Gazlıgöl’e gelen konukların ağırlanma usüllerine kadar bir çok konuyu değerlendirdik bu sütunlarda.
Son birkaç gündür Gazlıgöl yine şehrimizin gündeminde. Bu sefer Gazlıgöl Belediyesi’nin adeta “Ben yasa-masa tanımam” tavrı ile Valilik başta olmak üzere bir çok kuruma kafa tutup, usulsüz sıcak su kullanımına yönelik “huysuz” tavrını sürdürme çabaları Gazlıgöl’ü yeniden şehrimizin gündemine taşıdı.
Gazlıgöl Belediyesi’nin jeotermal enerji kaynaklarının tek elden yönetilmesini amaçlayan AFGAZJET Firmasına isyan etmesi, sıcak su borularına takılan sayaçların ve hatta mühürlerin sökülmesi ile usulsüz su kullanımını sürdürmekte ısrar etmesi konunun taraflarının gerilmesine neden oldu. Birkaç aydır derinden devam eden Gazlıgöl Belediyesi ile AFGAZJET arasındaki bu gerilim son günlerde üst seviyelere ulaştı. Gazlıgöl Belediye Başkanı Mehmet Kırkpınar ilin Valisi başta olmak üzere bir çok bürokrata basın üzerinden saldırıya geçti.
Tartışmanın bir tarafında “Koskoca ilde sizden başka sayaçsız sıcak su kullanan yok. Bu kamu kaynağının haksız ve hukuksuz kullanımına müsaade etmeyiz” diyenler varken…
Tartışmanın diğer tarafında “Kim gelirse gelsin bu sıcak su bizim. İstediğimiz gibi kullanırız, ne sayaç taktırırız, ne para öderiz” diyenler yer aldı bizim gördüğümüz kadarıyla.
Bir de geriden geriye ateşin altını harlayıp, kavgayı zevkle izleyen ve tırnak kaşıyanlar tabii ki…
***
Gazlıgöl’de el atılması gereken konuların listesi uzun. En başta “sonsuz bir kaynak olmayan” jeotermal su kaynaklarımızın hesapsızca kullanılıyor oluşu var elbette ki. Termal villalarda her banyoya giren için doldurulan sıcak su havuzları, bu havuzlardan boşa salınan tonlarca termal su büyük bir israf kaynağı. Tuvaletlerdeki musluklara bile sıcak su bağlandığını bilmeyen yok. Üstelik bu sıcak suyun bedeli başka yerlerdeki normal kullanım suyundan daha düşük.
En önemli nokta israf… Kullanım için yer üstüne çıkartılan sıcak suyun yeniden yer altına basılıp, jeotermal kaynakların beslenmesini amaçlayan “reenjekte” sistemi istisnasız her kuyu için geçerli olmadan israfın önüne geçilebilmesi mümkün değil.
Karşılıklı sert açıklamaların ardından Gazlıgöl’deki gerilim “şimdilik” rafa kalkmış gibi görünse de bizim aldığımız duyumlara göre durum pek de öyle değil.
Gazlıgöl Belediyesi’ne AFGAZJET cephesinden “Gelin anlaşalım” teklifi götürülmüş. Hem de defalarca. Son olarak anlaşmanın sağlanıp sorunların çözüm yoluna girebilmesi için Gazlıgöl Belediyesi’ne 10 günlük süre tanınmış. Ve bu süre 5 Ocak’ta sona erecek.
Anlaşma yolunda ortaya konulan tüm çabalara rağmen bugüne kadar uzlaşmaz tavrını sürdüren Gazlıgöl Belediyesi bu tutumunda ısrar ederse, “Ben sayaç-mayaç tanımam. Ayrıcalıklı yapım sürsün” tavrını korursa önümüzdeki günlerde Gazlıgöl şehrimizin gündeminde yeniden önemli bir yer işgal edeceğe benziyor.
Sonuç ne mi olur? Elbette kanun ve yasalar ne diyorsa o olur… Kim ne kadar bağırıp çağırırsa çağırsın!…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti