Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

GÜVEN BUNALIMI – Kocatepe Gazetesi

Aziz Aslan 9 Mart 2010 Salı 02:00:00
  Ülkemizde son yıllarda yaşanan olaylardan büyük bir kesimin rahatsız olduğunu gözlemli-yoruz. Son günlerde daha da çok gerilim stratejisi, kamplaşma ve cepheleşmeler aldı başını gidiyor. Her gün general tutuklamaları, sonra bir kısmının salıverilmeleri, ertesi günler başka iddialar iyiden iyiye kafaları karıştırmaktadır. İnsanımız her hafta beklenmedik olayları duymaktan bıkmış durumda. Büyük çoğunluk neler olduğu konusunda net bir yorum yapamamakta, konuşmalar sırasında karşı tarafın yorumunu alarak sonuç çıkarmaya çalışmakta.
Sebep ve sonuç ne olursa olsun devletin en üst düzey kurumları arasında bir hesaplaşma ülke istikrarı açısında çok zararlıdır. Askersiz millet olmayacağı gibi yargısız da devletin olmayacağını biliyoruz. Güvenlikte adalette istisnasız hepimize lazımdır. Devlet kurumların yıpratılması ve zayıflatılması hepimize zarar veriyor. Bu durumdan sadece ve sadece muhalif ülkeler karlı çıkacaktır.
Benzer durumlar daha önceleri başka ülkelerde de zuhur etmiştir. Ama bizimki kadar karmaşık duruma gelmemiştir. Karmaşık durumumuzu daha da karıştırmak için yabancı ülke taktiklerinden de geri kalınmamaktadır. Amerikan modeli sanatçı görüşmeleri de bunlardan biridir. Yıllardır Amerika’da dış politikalarına alt yapı hazırlanması için Vietnam, Irak ve İran için şarkı yapanlar ve yaptıranlar var. İnsanlar bu şarkıların sözlerini belki hiç bilmeden veya hiç dikkate almadan dinle-yerek müzik evrenseldir adı altında ideallerine hizmet etmektedirler. Onların sanatçıları ülkelerinin dış politikalarına hizmet ediyorlar. Ama bizim sanatçılarımızda her fırsatta ülke-mizin aleyhine davranmayı marifet sanıyorlar. Önümüzdeki günlerde şarkılarla, türkülerle Habur açılımını anlatmaya çalışabilirler. Bu konularda da kaş yaparken göz çıkarmamak lazımdır.
Değerli okuyucum, yaşanan bu güven bunalımının çözülmesi için ülkeye zarar vermeden bir yol bulmak lazım. Bu yol, meşru zeminde ve demokratik bir şekilde bulunmalıdır. Bu konular, kurumları birbiriyle kavga ettirerek ve herkesle kavgalı olarak çözülecek konular değildir. Adalet eleği mutlaka çalışmalı, yargı yolu da düzgün işletilmelidir. Demokratik olmayan her yol zarar verir. Normal dışı yollara başvuran cezalılar mutlaka cezasını çekmeli, ama suçlu olanla yıllardır kelle koltukta terör mücadelesi vermiş vatanseverleri aynı kefeye de koymamak lazım diye düşünüyorum.
Umuyorum ve diliyorum ki ülkemiz bu sıkıntılı durumlardan da demokratik yollarla ve millet iradesi ile en kısa zamanda kurtulur.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER