Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

İSLAM’I DİĞER DİNLERLE EŞİT GÖSTERME ÇALIŞMALARI

Yüce Allah cihanşümul olarak bütün insanlara tevhid esası üzerine son din olarak İslâm dininin ve Kur’an-ı göndermiştir ki, aslı aynen korunmaktadır. Hz. Muhammed sadece bir kavmin ve bir milletin peygamberi değil bütün insanların peygamberidir. Hıristiyanların “Dinlerin kaynağı birdir; hangisi olsa Allah’a götürür” şeklindeki diyalog çağrısında dinleri eşitmiş gibi göstererek, İslâm’ın özelliklerinden ve bilgisinden yoksun genç nesli Hıristiyanlaştırmak veya Hıristiyanca düşünmelerini sağlama çalışmaları vardır.
Yahudi ve Hıristiyanlarla din adına diyalog çalışmaları yapmak islamın ruhuna ters düşer. İslama göre Yahudi ve Hıristiyanlarla diyalog yapılmaz, görevimiz onlara İslamı tebliğ etmektir. Bu hususta yüce Allah, Bakara/220; Al-i İmran 185, 100. âyetleriyle müminleri uyarmaktadır. İlave bilgi için bak Al-i İmran 64, ayrıca 65-71.ayetler)
Yine dünya ile ilgili işlerde, uyuşturucuya ve insanlığın zararına olan işlerde işbirliği ve antlaşmalar yapılabilir “Bütün dinlerin kaynağı birdir, bütün dinler İbrahimidir ve hepsi Allah’a götürür şeklinde Hıristiyanlığı Müslümanlara şirin gösterecek faaliyetler diyalog adı altında yapılamaz. Nitekim bu konuda da Kur’an bize yol göstriyor:
”De ki: “Ey Ehli kitap (olan Yahudi ve Hıristiyanlar) Bizimle sizin aranızda eşitlik sağlayan (ortak) bir kelimeye gelin: Allah’tan başkasına kulluk etmeyelim, O’na hiçbir şeyi ortak koşmayalım, Allah’ın dışında birimiz diğerini rab edin(ip müşrik ol)masın.” Eğer onlar, yine yüz çevirilerse (onlara): “Şahit olun ki biz, gerçek Müslümanlarız” deyin.” (Al-i İmran 64)
Allah’a eş ve ortak koşarak İsa veya Üzeyir Allah’ın oğludur diyenlerle bu inanç ve iddialarından vazgeçmedikleri ve “Allah’tan başka ilah yoktur” demedikleri sürece diyalog yapılamaz. (Ayrıca bak. Mümtehine/8 ve 9. ayetler)
“ Ey ehl-i kitap! Ibrahim hakkında niçin (O Yahudi veya Hıristiyandır diye ) tartışırsınız? Halbuki Tevrat ve Incil, kesinlikle ondan sonra indirildi. Siz hiç düsünmez misiniz?”
”Iste siz böyle kimselersiniz! Hadi hakkında bilgi sahibi olduğunuz konuda tartıştınız; fakat bilgi sahibi olmadığınız konuda niçin tartışıyorsunuz! Oysa ki Allah, her şeyi bilir, siz ise bilmezsiniz.”
“Ibrahim, ne Yahudi, ne de Hıristiyan idi; fakat o, Allah’ı bir tanıyan dosdoğru bir Müslüman idi; (asla) müşriklerden de değildi.” (3/Ali İmran–67)
“İnsanların İbrahim’e en yakın olanı, ona uyanlar, su Peygamber (Muhammed) ve (ona) iman edenlerdir. Allah müminlerin dostu ve yardımcısıdır.” (Al-i İmran 64.65.66.67.68.)
Hz. İbrahim, Yahudi, Hıristiyan ve müşrik olmayıp tevhid ehli bir müslümandı. Bundan dolayı İslâm’dan başka bir din makbul ve İbrahimi din değildir. (bk.3/83,85) Allah’a şirk ve ortak koşan Yahudilik ve Hıristiyanlık nasıl İbrahimi dinler olur? Böyle bir iddia hem Allah’a hem de Hz. İbrahim’e iftira etmek olur.
Bölgemizde ki ve ülkemizdeki İslam dinini Protestanlaştırma ve Ilımlı İslam, Liberal İslam adı altında dini yozlaştırma çalışmaları yürütülmektedir. Dinler Arası Diyalog, Medeniyetler Arası İttifak ve İbrahimi Dinler çalışmaları bu planın birer parçalarıdır. Müslümanlar bu konuda uyanık olmalıdır.
Al-i İmran suresinde buyrulduğu gibi:
“Kim artık (son din) İslâm’dan başka (ilâhi ve beşeri) bir din arar (onları önemser)se asla ondan kabul edilmeyecek ve o, ahirette de hüsrâna (büyük zarara) uğrayanlardan olacaktır.” (Al-i İmran 85)
Bu âyete göre kim İslâm’dan ayrılır, sapar ve siyasi emelleri, Hıristiyan ve Yahudiler’in isteklerine göre “Ilımlı İslam”, “Liberal İslâm”, “Radikal İslâm” gibi yeni dinler icad eder ve dinin aslını bozmaya veya ona, dinde olmayan şeyleri ilave etmeye kalkışırsa onlar hem bu dünyada hem de ahirette büyük hüsrana uğrayacaklardır.
İslâm, Hz. Âdem ile başlayan ve Hz. Muhammed ile kemale eren bütün peygamberlerin getirdiği mesajların bozulmamış şekillerinin ortak adıdır. İslâm genel anlamda, Allah’a ve O’ndan gelenlere iman edip, kayıtsız şartsız teslim olmaktır. Müslüman ise yüce Allah’ın gönderdiğine ve Sevgili Resulü Muhammed’in (S.A.V.) bildirdiğine içtenlikle inanıp teslim olandır. Bütün dinler tevhid ve Allah’a teslimiyet bakımından İslâm ise de, hepsinin aslî özelliği değişikliğe uğramış ve gerçekliği kalmamıştır. Bundan dolayı Hz. Muhammed’in (S.A.V) getirdiği din olan İslâm, bütün dinlerin mükemmeli ve Allah’ın gönderdiği son tevhid dinidir. İslam, bazılarının iddia ettiği gibi sadece Allah ile kul arasındaki bir olay olmayıp, sosyal ve hukuki esaslarıyla hem dünya hem de ahiret mutluluğunu temin eden ve kaynağını Kur’an’dan alan ilâhi bir dindir; beşerin koyduğu sistemler dini olmadığı gibi, İslam dini Hıristiyanlıktaki kilise misâlinde olduğu gibi sadece camide ifâ edilen bir din de değildir. İslâm dinin içine aldığı iman, ibadet, ahlak, muâmelat ve ceza hükümleriyle bir bütündür. Bundan dolayı Kur’an hükümlerinden birini reddeden veya beğenmeyen kimse dinden çıkar. (Bak. Bakara 2/85, Al-i İmran 3/32,85, Nisa 4/167,168) Çünkü İslâm esasları Allah tarafından konulmuştur. Gerçekten iman edenler o hükümlerle amel etmekle yükümlüdürler. Bir kimsenin mü’min, fâsık, münâfık, kâfir, zâlim gibi adlar alması da İslâmi hükümlere karşı takındığı inanç, amel ve davranışlarına göredir. Böylece İslâm, fertlerin kafalarındaki ikonlarla/putlarla beraber kabul edilen bir din olmayıp, hem menfeat ve makam/mevkilere, hem de istek ve arzulara uygun gelen yönleriyle alınacak ve uygulanacak bir din değildir. Bunun dışında bir İslâm düşünülemez. İslâm dini yücedir, ancak onunla yücelmek isteyenler yücelir, kurtulmak isteyenler kurtulurlar.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti