Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

İYİ PARTİ’Yİ ORTAKLARI YALNIZ BIRAKTI

14 Mayıs seçimlerine 10 gün kala dün son konuklarını ağırladı Afyonkarahisar Zafer Meydanı…
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Afyonkarahisarlılar’a seslendiler Zafer Müzesi önünden.
Konuşmaların detayları haber sayfalarımızda… Biz gözlemlerimizi aktaralım. Millet İttifakı’nın diğer paydaşları her ne kadar geçtiğimiz günlerde yapılan Kemal Kılıçdaroğlu Mitingi’nde Afyonkarahisar’da yer almışlarsa da… Meral Akşener’i Afyonkarahisar mitinginde yalnız bırakmamalıydılar. Özellikle DP Genel Başkanı ve İYİ Parti’den Afyonkarahisar Milletvekili seçilen Gültekin Uysal…
İYİ Parti’nin ve dolayısıyla Meral Akşener’in Afyonkarahisar’daki en önemli gününde yanında olmalıydı Gültekin Uysal. Keza, Millet İttifakı’nın diğer üyeleri de öyle. Dünkü miting sadece İYİ Parti’nin mitingi olarak bırakılmamalıydı. Miting alanında CHP’li isimler, mitingi izleyenlerin elinde CHP bayrakları bulunuyor olsa da, İYİ Parti dün Afyonkarahisar’da ortakları tarafından yalnız bırakılmış gibiydi.
Bu durum alandaki kalabalığa da yansıdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Afyonkarahisar mitinginde Millet İttifakı’nın tüm unsurları yerini alırken, İYİ Partililer de alandaki kalabalıkta önemli bir paya sahip olmuşlardı. Dünkü mitingde İYİ Partililer ortaklarından gereken desteği bulamadılar.
Cumhur İttifakı’nın Afyonkarahisar Mitingi ile Millet İttifakı’nın Afyonkarahisar mitingini kıyaslamıştık geçtiğimiz günlerde bu köşede. “Eğer Cumhur İttifakı Mitinginde 40 bin kişi var idiyse, Millet İttifakı’nın dünkü mitinginde de 10 bin kişi vardı diyebiliriz” demiştik bu kıyaslamamızda.
İYİ Parti’nin dünkü mitingini bu kıyasa dahil ettiğimizde ortaya çıkan sonuç şöyledir bize göre: Cumhur İttifakı’ mitinginde 40 bin kişi, Millet İttifakı mitinginde 10 bin kişi var idiyse eğer… İYİ Parti’nin Afyonkarahisar Mitingi’nde de 8 ile 10 bin kişi vardı diyebiliriz.
Kılıçdaroğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı mitinge göre dünkü miting daha zayıftı. Kalabalığın yayıldığı alan Kılıçdaroğlu mitingi ile aynı sınırlara ulaşmış olsa da, kişiler arasında oldukça boşluk bulunuyordu. Afyon’da “seyrek-sepen” deriz ya, işte öyle… Konuşmacı kürsüsü ile dinleyiciler arasındaki protokol bölümü önceki mitinge göre çok daha genişti. Hasılı kelam, İYİ Parti, CHP’den 2-3 bin kişi daha az bir kalabalık toplayabildi bizim gözlemlerimize göre dün.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de bu durumu fark etmiş olacak ki, Zafer Müzesi yanında yer alıp miting alanına yandan bakan kalabalıkla arasında bulunan güvenlik bariyerlerini kaldırttı sözlerinin başında. “Benim Afyonlularla aramda güven sorunu yok. Onlardan gelen her şey kabulüm” diyerek polislerden güvenlik bariyerlerini kaldırmalarını isteyen Meral Akşener bunu “Vatandaşla bir olma” sosuyla sunmuş olsa da, kalabalığı derli-toplu tutma çabası gözlerden kaçmadı.

 

AFYONKARAHİSAR POLİSİ’NE BİR TEŞEKKÜR DAHA

 

Bu çaba Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü personeli ile alan güvenliğinden sorumlu diğer görevlileri son derece zor duruma düşürdü aslında. Güvenlik zafiyetine de yol açıldı ama Allah’tan olumsuz bir durum yaşanmadı. Sözün burasında her 3 büyük mitingin de güvenlik içerisinde, hiçbir olumsuzluğa meydan verilmeden gerçekleştirilmesini sağlayan Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü personeline Müdür Ali Temiz’den tüm memurlarına kadar teşekkür etmek gerekiyor bir kez daha.

 

İNANMAYAN SAYSIN

 

Mitinglerdeki sayı hesabı oldukça tartışmalı bir konu. Nasrettin Hoca Merhuma sormuşlar, “Hocam dünyada kaç insan yaşıyor?” diye… “Benim eşeğin sırtındaki tüyler kadar” demiş… “Olur mu hocam amma attın” diyenlere “İnanmayan saysın” demiş Hoca rahmetli…
Biz gördüklerimize, gözlemlediklerimize ve alanda olup itimat ettiğimiz kişilerle yaptığımız değerlendirmelere göre anlatıyoruz. Allah Nasrettin Hoca’ya rahmet eylesin, bizim sayılarımıza inanmayanlar fotoğraf ve görüntülerden kaç kişi olduğunu sayabilir her üç mitingde de…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti