Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Kocatepe 48 yaşında – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 30 Ağustos 2012 Perşembe 03:00:00
  Gazeteniz Kocatepe bugün 47. yayın yılını tamamlayıp, 48’inci yayın yılına başlıyor Allah’ın izniyle. Ne kadar şükretsek azdır.
Alnının akıyla 47 yıl boyunca, matematiksel ortalama bir hesapla, 14 bin gün, tabir-i caizse “el önüne” çıkmak. Her babayiğidin harcı olmasa gerek.
Kocatepe’nin kuruluş yıldönümlerinde bir çok kez Kocatepe adına sizlere seslenmiş olsam da bu yılki kuruluş yıldönümümüzün bizim için ayrı bir önemi var. Gazetemizin kurucularından merhum babam Şükrü Küçükkurt’u ebediyete uğurlayalı 18 ay, merhum amcam İbrahim Küçükkurt’u ebediyete uğurlayalı ise 8 ay oldu. Onlarsız, iki temel direğimiz olmadan ilk 30 Ağustos’umuzu geçiriyoruz bugün.
Bu nedenle sorumluluğumuz ve hüznümüz bir kat daha fazla. Onlar artık Hak evinde olsalar da bizler çizdikleri istikamette, koydukları ilkeler doğrultusunda gücümüz yettiğince ilerlemek, Kocatepe bayrağını dalgalandırmak azmindeyiz. Allah mahcup etmesin.
30 Ağustos 1965 yılında yayın hayatına başlayan Kocatepe Gazetesi o günden bu yana Afyonkarahisar’ın siyasi, sosyal, kültürel, ekonomik, sportif, hasıl-ı kelam her alanda toplumsal yaşamın güvenilir bir tanığı olmuştur.
Kocatepe Gazetesi arşivleri Afyonkarahisar’ın geçmişi ve geleceğiyle ilgili fikir sahibi olmak isteyenlerin en önde gelen kaynaklarından birisidir.
Bu güvenin kaynağı kula kulluk etmeden, doğruya doğru, eğriye eğri diyebilmekten, Afyonkarahisar’ın, hemşehrilerimizin, ülkemizin ve devletimizin menfaatlerini her şeyin üstünde tutarak, gazetecilik mesleğini memlekete hizmetin bir yolu olarak görmekten kaynaklanmaktadır.
Yayın hayatına başladığı ilk günden bu yana, sahip değiştirmeden, kapsamını ve yayın süresini bozmadan, mesleki, ahlaki ve ticari sorumluluklarını layıkıyla yerine getirerek bu günlere ulaşan Kocatepe Gazetesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden tutun da, Afyonspor’a kadar bu memleketle ilgili her olumlu çabada katkısı, emeği olan, her duvarda tuğlası bulunan bir kurumdur.
Yanlış anlaşılmasın; Kocatepe ve Kocatepe’ye emek verenler hiçbir zaman “Biz yaptık oldu”, “Bulunmaz Hint kumaşıyız”, “En birinci biziz”, “Asarız, keseriz” gibi tavır ve tutumlar içerisinde olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır. Aksini düşünmek hem kurumsal hem de insani olarak genlerimize ihanet anlamına gelir. Bugünkü Kocatepe ekibi olarak bunların bilincindeyiz Elhamdülillah.
İnsanın kendisini anlatması zordur. Affınıza sığınarak bugün, 30 Ağustos’un bizim için taşıdığı öneme binaen köşemizi kendimizi anlatmaya çalışarak doldurduk. Gayemiz geçmişten günümüze uzanan kurallarımızı bu vesile ile perçinlemekten başka bir şey değildir.
47 yıl boyunca Kocatepe Gazetesi’ne emeği geçen herkese bir kez daha şükranlarımı sunuyor, ebediyete intikal edenlere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlık ve mutluluk diliyorum. Teşekkürün en büyüğünü ise Kocatepe’ye inanan, güvenen, velinimetimiz olan siz değerli okurlarımıza ayırıyorum.
Bayramınız ve bayramımız kutlu olsun…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER