Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

29 Mart’ta herkes CHP’yi konuştu

Murat Arısoy 31 Mart 2015 Salı 03:00:00
  29 Mart 2015 akşamı, Afyonkarahisar’daki tek gündem konusu, Cumhuriyet Halk Partisi idi. Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül verenler kadar Adalet ve Kalkınma Partili ve Milliyetçi Hareket Partili vatandaşlar da “CHP’de önseçimi kim kazanmış” diye telefonlarla bilgi edinmeye çalıştılar. Belki “Siyasi rakibimizin durumu nedir” merakıyla, belki de “Bizim partimizde niye önseçim yok” imrenmesi ile CHP’deki önseçimi takip ettiler. Sebep her ne olursa olsun, bir partinin önseçim yaptığında şehirde nasıl bir etki oluşturduğunu görmüş, hissetmiş olduk.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Afyonkarahisar’da gerçekleştirdiği önseçimin Ahmet Toptaş, Burcu Kayıkçı, Yalçın Görgöz ve Bekir Kasap arasında geçeceğini düşünmüş ve yazmıştım. Mehmet Ecer ve Tuğrul Akkuş’un bu denli başarılı olabileceğini tahmin etmemiştim. CHP’li üyeler, Ecer ve Akkuş’a da teveccüh gösterdi. Bunu tarihe düşülen bir kayıt olarak yazmak gerekiyor.
Önseçimin galibi ise, Burcu Kayıkçı. “CHP’nin Afyonkarahisar’dan ilk kadın milletvekili olacağım” propagandasını -“Mebrure Gönenç” hatırlatmasından sonra-değiştirdi; “81 yıl sonra ilk kadın milletvekili olacağım” dedi. Çalıştı, destek gördü, başarılı oldu. Bundan sonra yapması gereken, AK Partilileri, MHP’lileri, Vatan Partilileri, Saadet Partilileri, Büyük Birlik Partilileri 7 Haziran seçimleri için ikna etmek.
Burcu Kayıkçı hakkında Afyonkarahisar’da gözlemlediğim iki yorum var. Birincisi şu: CHP’nin artık genç kadrolarla yürümesi gerekiyor. Burcu Kayıkçı, çalışkanlığı ile, aileden aldığı sol gelenekle, avukatlıktan gelen hatipliğiyle CHP’nin oy oranını yükseltir. Hatta Mehmet Ecer’in de Ankara’ya gitmesini sağlar…
İkinci yorum ise şöyle: Burcu Kayıkçı, daha birkaç yıl evvel Türkiye Değişim Hareketi İl Başkanlığı’nı yapıyordu; Cumhuriyet Halk Partisi’nin o dönemki Genel Başkanı Deniz Baykal ve ekibini sert bir dille eleştiriyordu. Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanlığı’ndan ayrılırsa Burcu Kayıkçı partide kalacak mı?
Bu yorumların birincisine katılıyorum. Vatandaş, gerçekten genç ve farklı bir siyasetçi görmek istiyor. Parti değiştirme konusunda ise herkes herkesin “Cemaziyel Evveli”ni biliyor. Kimsenin göğsünün güreleceği bir durum yok. Parti değiştirmek suç olsaydı, MHP kökenlilerin CHP’de, CHP kökenlilerin AK Parti’de işi olmazdı.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin önseçimi diğer partilere örnek olursa; millet, vekilini doğrudan seçmiş olacak. Ki Vatan Partisi’nin de Türkiye’nin her yerinde önseçim yapacağını hatırlatmak gerek. Darısı tüm siyasi partilerin başına.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER