Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

49. Yıl dönümü onuru – Kocatepe Gazetesi

Burcu Aydın 30 Ağustos 2013 Cuma 03:00:00
  Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü. Büyük Zaferin 91’nci yıldönümü ve TSK günü kutlu olsun.
Böylesi anlamlı bir günde mensubu olduğumuz Kocatepe Gazetesi’nin 49’ncu kuruluş yıldönümünü kutlamanın ayrı bir heyecan ve onurunu yaşamaktayız.
Merhum kurucu büyüklerimiz Şükrü Küçükkurt ile İbrahim Küçükkurt’un ruhları şad olsun. Huzur içinde yatsınlar. 49 Yıl önce Zafer Bayramında başlattıkları yayın hayatı, yıllar yılı çizgiyi bozmadan sürdürülen süreçte yer almak hem güzel hem de onur verici. Kişisel olarak ve yapılan her işte itibar çok önemli. Kurucu büyüklerimizin zamanında tesis edip, çizgiden sapmayarak sürdürdükleri itibarla çalışmak huzur ve güven veriyor. Bu vesile ile büyüklerimize tekrar rahmet dilerken, 49. kuruluş yıldönümümüzün hayırlar getirip nice yılları kutlayabilmeyi umut ediyorum.
Zafer bilinci ve katılımı
25-30 Ağustos tarihlerinde idrak ettiğimiz Zafer Haftası kutlamaları son birkaç yıldır hüzne dönüşüyor. Heyecandan uzak bir angaryanın icrası haline gelmesi ve halktan kopukluğu yakın zamanda sıkça gündeme gelen bir tartışma konusu.
Aklın yolu bir ama bunu sorun olmaktan çıkarmak ve olması gereken kıvama getirmek için ne yapmak lazım?
26 Ağustos Pazartesi günü 27 yaşında bir genç ikinci kez çıktığı Kocatepe’deki gözlemini şu şekilde aktarıyor. “Çok güzeldi. Ama dışarıdan gelen misafirlerin yanında Afyonlu sayısı çok azdı.” Oysa Cumhuriyetin kazanıldığı topraklara sahip olmakla övünen biz Afyonlular ev sahibi olarak neden azınlıkta kalıyoruz?
Zafer haftası etkinliklerinin hep halka indirgenmesi protokole dair zevata yönelik olmaktan çıkması konuşulur. İlginin tavan yapması için ateş yutan adamlar, sirk cambazları ile kutlamalar yapmak mı gerekiyor? Neden gelini, damadı, torunu tombalağı alıp kutlamalara katılmak, şehitlikleri ziyaret ederek dua etmek içten gelmez?
Duygu sömürüsünden, ağdalı duygusallıktan uzak samimi katılım kişilerin içlerinden gelmeli. Unutulmamalı ki, zafer kutlamalarına katılım ve bunun idrakinden daha zor olan Allah göstermesin bir daha özgürlük için zafer mücadelesi vermektir. Örnekleri, hikâyeleri çoktur. Vatan, bayrak namustur. Namusun, onurun korunması için bağımsız bir vatan şarttır. Olmazsa olmazdır.
Güçlükle elde edilmesine karşılık zaman içerisinde kanıksanarak bir bardak su kadar doğal gelen bağımsızlık Ortadoğu coğrafyasının yeniden şekillendirilmeye çalışıldığı bir dönemde ekstra şükredilmesi gereken elzem bir unsurdur. Zafer kutlamalarına layık bir katılım ve şuurla nice bayramları idrak dileğiyle büyük zaferimizin yıldönümü kutlu olsun.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER