Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Halil Kocaşaban

AFERİN’LER VE Bi HABERDARLAR…

Mutakabat metnini muhakkak okumuş ya da duymuşsunuzdur.
Özet olarak ifade edersek Millet İttifakının vaatleri;
– Geri döneceğiz
– Durduracağız
– Satacağız
– Yapmayacağız
– Çekileceğiz
Yayınlanan bu metinle FETÖ, HDP ve Tek gayesi AVRUPALI ve ABD’Lİ efendilerinden AFERİN alma üzerine kurulmuş bir düzen..
Tabii tüm muradı bu olan düzenin bazı açıklamalarını üzüntü ve şaşkınla takip ediyoruz. TBMM de kürsüden ‘’ koltuklarınızda bizim sayemizde oturuyorsunuz, haddinizi bilin ‘’mealine bir tefsir yapamadığınız ortamda kahvaltı hayalleriyle birlikte oturduğunuz koltukların Anayasanın ilk 4 maddesinin uygun ortam ve şartlar oluşursa tartışabiliriz ile başlayan ana dilde eğitim çıkışıyla devam eden konuşmalar ve daha benzer örnekleri vatandaşımızda biliyor malumu daha fazla ilana gerek duymuyorum.
Fakat,
Genel durumdan haberdar olunması açısında altını çizerek yine bazı gerçekleri belirtmek istiyorum. Geçtiğimiz günlerde grup toplatısında yüksek teknolojinin önemine vurgu yapan İYİ Parti lideri Akşener, “102 gün sonra, iktidar değişecek ama; sanayi ve teknoloji alanında, her geçen gün, geriye giden bir Türkiye gerçeğiyle, maalesef karşı karşıyayız. Elimizdeki veriler, rakiplerimizin ve dünyanın, gerisinde kaldığımızı gösteriyor. Diye bir açıklama yaptı. Anlaşılan o ki Ya yapılanların farkında değiller ya da farkında olanların rahatsızlıklarının değirmeninin su dökme derdindeler. Türkiye’de yapılan Savunma Sanayi yaptırımlarına dokunacağız diyorlar, hem de geri kaldığımızı söylüyorlar haa birde unutmadan Avrupa’dan daaferin bekliyorlar…
Gelin Savunma sanayimize yapılan ve yapılacak olan yatırımları birlikte inceleyelim…
2023 yılında savunma sanayisinin hedefleri arasında şunlar yer alıyor:
“Havacılık ve uzayda, Milli Muharip Uçağımızı hangardan çıkarıp tüm dünyaya göstereceğiz. Jet Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı HÜRJET ilk uçuşunu yapacak. Muharip İnsansız Savaş Uçağımız Bayraktar KIZILELMA’nın çeşitli uçuş manevra testleri ve mühimmat entegrasyonları gerçekleştirilecek. ÖZGÜR Projemiz kapsamında aviyonik modernizasyonu tamamlanacak ilk F-16’ları teslim edeceğiz. Özgün Helikopterimiz GÖKBEY’in ilk teslimatlarını Jandarma Genel Komutanlığı’na gerçekleştireceğiz. ANADOLU gemisine konuşlandıracağımız Bayraktar TB3 SİHA ilk uçuşunu yapacak. 6’ncı ve son P-72 Deniz Karakol Uçağı teslimatıyla Meltem-3 projesi tamamlanacak. Milli ve yerli üretim LNA modülüne uzayda tarihçe kazandırılıp gemilerin konum ve rota bilgilerinin elde edilmesini sağlayacak KILIÇSAT Küp Uydu uzaya fırlatılacak. İMECE Yer Gözlem Uydusu uzaya fırlatılacak.
Deniz projelerinde, en büyük askeri gemimiz olacak Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemimiz ANADOLU’yu kullanıma sunacağız. Denizde İkmal Muharebe Destek Gemisi (DİMDEG) DERYA’yı teslim edeceğiz. İ Sınfı fırkateynlerimizin ilki İSTANBUL’u hizmete alacağız. Yeni tip denizaltılarımızın ilki olan PİRİ REİS hizmete alınacak. Kara araçları projelerinde, Zırhlı Amfibi Hücum Aracı ZAHA’nın ilk teslimatını gerçekleştireceğiz. Yerli Motorlu Vuran, 8×8 Tekerlekli Konteyner Taşıyıcı Araçlar ve Amazon zırhlı araçlarının ilk teslimatlarını yapacağız. Yurt dışı ihracat lisansına tabi bazı alt sistemlerin yerlileştirilmesinin ardından ilk ALTAY tankının üretimini tamamlayacağız.”
2023’e ilişkin diğer alanlardaki hedefler ise şöyle:
“Hava savunma, silah, füze ve mühimmat alanında uzun menzilli hava savunma ve füze sistemimiz SİPER’i hizmete vereceğiz. BOZDOĞAN Görüş İçi ve GÖKDOĞAN Görüş Ötesi Füzelerimizin ilk teslimatlarını yapacağız. GÖKDENİZ Yakın Hava Savunma Sistemi’ni gemilerimize entegre etmeye başlayacağız. KARAOK füzeleri ilk kez envantere girecek. ŞİMŞEK Hedef Uçağı seyir füzesi konfigürasyonuyla ilk kez teslim edilecek. Denizaltı Torpidomuz AKYA’nın seri üretimine başlanacak.
Elektronik sistemlerde, AESA Burun Radarı ilk kez AKINCI TİHA’da kullanılacak ve ilk defa F-16’larımıza entegresyonuna başlayacağız. F-16’larımız yerli-milli Elektronik Harp Podu ve Elektronik Destek Podu entegre edilerek görevlerini icra edecek. Erken İhbar Radar Sistemi ERALP’in ilk teslimatları yapılacak. MERT Taşınabilir Elektronik Taarruz Sistemleri ilk kez kullanıma sunulacak. Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve Plaka Tanıma Sistemi Projesi kapsamında bütün kurulumlar tamamlanacak.
AR-GE, sanayileşme ve destek faaliyetleri kapsamında yakıt pili teknolojileri OTAĞ faaliyetleri başlatılacak. Milimetre dalga/Terahertz Bandında Haberleşme AR-GE Projesi başlatılacak. Kızılötesi/Görünür Dalgaboyunda Algılama Teknolojileri’ne yönelik OTAĞ faaliyetleri başlatılacak. Dökülebilir Duyarsız Patlayıcı Geliştirilmesi teknolojilerine yönelik AR-GE projesi başlatılacak. Savunma Sanayii Yatırım ve Geliştirme Faaliyetlerini Destekleme Programımız kapsamında, firmalarımıza sağlamış olduğumuz kredi tahsislerine devam edilecek.
TEKNOFEST, ROBOİK, Siber Güvenlik Yarışmaları’yla gençlerimize ve yeni girişimcilerimize destekler devam edecek. İstanbul’da düzenlenecek IDEF Fuarı ve dünyanın çeşitli yerlerindeki 6 uluslararası savunma sanayi fuarına katılım sağlanacak. Anadolu’nun savunma sanayi potansiyelini yerinde görmek ve yeni yatırım alanları oluşturmak için il buluşmaları programlarına devam edilecektir.”
*”Savunma sanayimiz ‘güçlenen Türkiye’nin yükselen yıldızı’ haline geldi”*
“Türkiye Yüzyılı’na girdiğimiz bu ilk günlerde gururla söylüyoruz ki her alanda atılımların yaşandığı son 20 yılda en büyük hamlelerden birini savunma sanayisi yaptı. Savunma sanayimiz bugün ‘güçlenen Türkiye’nin yükselen yıldızı’ haline gelmiştir.”
Türkiye dışarıdan bakıldığında, gerçeğinden daha da kötü görünüyor. Türkiye’de seçimin hâlâ olmasına şaşıran insanlar var burada.” diyenlerin Aferini almak için mücadelesini ibretle izliyor Seçim zamanı en büyük AFERİNİ’ni Türk halkının sandıkta vereceğini önemle hatırlatıyor ve gerçeklerin bir kısmından Haberdar olması için tarihe bu notları hep birlikte düşüyoruz…

 

KONSOLOSLUKLARIN KAPATILMASI!

 

Ülkemizdeki bazı büyükelçiliklerin ve başkonsoloslukların ülkemizin güvenlik koşulları hakkında endişe yaymaya dönük açıklamalar yaptıklarını görüyoruz. Bunlar sorumsuz açıklamalardır. Bu sorumsuzluk kabul edilemez. Türkiye güvenli bir ülkedir. Güvenlik güçlerimiz ve istihbarat birimlerimiz işinin başındadır.
Bugün güvensiz olarak nitelenebilecek ülkeler; göçmen düşmanı ve İslam düşmanı siyasi hareketlerin demokrasilere meydan okuduğu, Kutsal kitabımız Kuran’ı Kerim’e saldırılan yerlerdir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER