Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

AK Parti’de ne olacak? – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 16 Haziran 2014 Pazartesi 03:00:00
  Afyonkarahisar siyaseti son zamanların en çalkantılı dönemlerinden birisini yaşıyor.
AK Parti Afyonkarahisar teşkilatında yaşanan istifalar siyasi gündeme bomba gibi düştü. Ardından da CHP’deki istifalar gündeme geldi.
AK Parti’de yaşananlar için herkes aynı şeyi soruyor şimdi; “Neden?”
Biz de bu “neden” sorusunu aklı erenlere, AK Parti’de yaşananları yakından takip edenlere sorduk.
Sizlere de aktaralım dilimiz döndüğünce…
AK Parti Afyonkarahisar Teşkilatı’nda bir değişiklik ihtimali bir süredir konuşuluyordu. Her ne kadar dışarıya pek sır verilmese de il teşkilatı, kadın kolları, gençlik kolları ve merkez ilçe teşkilatının geriden geriye bir mücadele içerisinde oldukları, parti içinde bazı klikler oluşmaya başladığı biliniyordu. Milletvekili adaylığı yarışına teşkilat erken başlamıştı.
Merkez’de durum böyle iken, ilçelerde ve beldelerde de çatlak sesler artmaya başlamıştı. Genel Merkez’e son bir iki yıldır ilçelerden giden sıkıntıların gereğinin yapılmayışı sıkıntılar doğuruyordu.
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek ve yönetimdeki isimler iyi niyetle bu çatlakları gidermeye çalışsalar da tam manasıyla sonuca ulaşamadılar.
Zeybek ve ekibinin büyük bölümünün iyi niyetinden şüphe duyulmuyordu. Ancak çatlaklar da giderek büyüyordu.
Son yerel seçimler sırasında Afyonkarahisar’da ortaya konan aday profili Genel Merkez’i bir kere daha düşünmeye itti.
Afyonkarahisar Merkez’de Burhanettin Çoban ile seçim kazanılmış olsa da, ilçelerde ve beldelerde ortaya çıkan adayların büyük bir bölümü istenen vasıflarda değildi. AK Parti Genel Merkezi Afyonkarahisar’da teşkilatların performansından ve ortaya konan aday profilinden memnun kalmamıştı.
Seçim geçti, AK Parti beklenenin üzerinde oy adı Afyon’dan. Ancak yüksek oy oranı genel merkezin iknasına yeterli gelmedi. “Afyon’dan iyi oy alındı ama bu oy, teşkilatların, adayların oyu değil. Bakan’ın, Hükümet’in, yapılan hizmetlerin ve en başta Başbakan’ın oyu. Teşkilatlar yük almadı, yük oldu” kanaati oluştu Ankara’da.
Geçmişte var olan “7 milletvekili varken 6’sını aldık. 5 vekil varken 3’e düştük” tespiti de bunların üzerine eklendi.
Eğer Gömü’deki ara seçimler olmasaydı bu operasyon daha erken zamanlarda da olabilirdi. Gömü’de seçim bitti ve düğmeye basıldı.
Peki şimdi ne olacak?
AK Parti’nin Koordinatör milletvekili bir kaç gündür Afyonkarahisar’da. Kalmaya da devam edecek.
İl Teşkilatı, Merkez ilçe teşkilatı, Kadın ve Gençlik Kolları mensuplarının görüşlerini dinliyor. Sonra sıra Sivil toplum kuruluşlarının başkanlarına gelecek. Geniş kapsamlı nabız tutmanın ardından ortaya çıkan isimler Koordinatör Milletvekili tarafından AK Parti Genel Merkezi’ne rapor edilecek. AK Parti Genel Merkezi’nin tercih edeceği isim AK Parti Afyonkarahisar il Başkanı olarak atanacak ve en kısa sürede teşkilatları kongreye götürecek.
Bu kongre sürecinin Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonraya kalması kuvvetle muhtemel.
Ortada bir çok isim dolaşıyor. AK Parti başkan namzetlerinin isimlerini şöyle bir sıralayacak olursak, Ahmet Koca, Mustafa Kardaş, Semai Kaya, Fatih Beder, Bülent Eser, Ahmet Kocakulak, Mustafa Açıkgözoğlu, Ahmet Sarıdere, Ali Telek, İhsan Beşer, Galip Yit ilk etapta partililer arasında zikredilen isimler.
Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Yeni başkan belirlenirken, toplumun tüm kesimlerini kucaklayabilecek, teşkilatlara önem verecek, AK Parti teşkilatlarında oluşan çatlakları kısa sürede giderebilecek birisinin tercih edileceğini söylemek için kahin olmaya gerek yok. Parti içi kliklere bulaşmamışlık ve adayın yaşı da tercih sebepleri arasında yer alacak.
Haydi hayırlısı bakalım…

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER