Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

Aklıma takılanlar

Zaman zaman aldığım notları yazarak, olan-bitenin kayda geçmesini istiyorum. Böylelikle, yıllar sonra bir arşivcinin yolu Afyonkarahisar’a, kentteki yerel gazetelere düşerse, “ne olmuş, ne bitmiş” öğrensin diliyorum. İşte bir kaç not:
BORÇLAR: Önce “borçlar” konusundan başlayayım. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kapanan beldelerdeki borç yükünü “Duvara dayanmışlar, gidecekleri yer kalmamış” şeklinde yorumluyor. Bu tespit doğru. 47-48 kapanan beldenin görünen borcu 40 milyon liraya yaklaşmış. Bu durum israf edildiği izlenimine yol açıyor. Nitekim 2012 model bir makam aracı bile 100 bin kilometre yol yapabilmiş. Makam aracı bile böyle kullanıldıysa, diğer görünmeyen harcamaların boyutu, kim bilir nedir. Bununla birlikte, “borç” meselesi, sadece kapanan belediyelerin gündeminde değil. Emirdağ, Bayat, Sandıklı, Bolvadin Belediyeleri’nde “borç” yükü, ilk gündem maddesi. AK Partili, MHP’li, CHP’li belediyelerde önemli bir borçlanma görülüyor. Bu durumu da, yeni seçilen belediye başkanları ortaya koyuyor. 30 Mart yerel seçimlerinden önce öğrendik ki Afyonkarahisar Belediyesi’nin de borcu varmış. Müteahhite, işçiye, personele değil bu borç, Devlet Su İşleri’ne… Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Akdeğirmen Barajı’nın yapımına karşılık, Afyonkarahisar Belediyesi’ni borçlandırmış. Bu borç 2009’da 30 milyon lira; 2011’de 60 milyon lira olarak açıklanmış. 2014 yerel seçimlerinden önce, Afyonkarahisar Belediyesi’nin Devlet Su İşleri’ne borcunun 120 milyon lirayı bulduğu belirtildi. “Borç” herkesin omzunda yük.
GÖMÜ: Gömü Belediye Başkanı Hakkı Tekin, İl Genel Meclisi’nde üyelik kazandı. Hatta İGM Divan Katibi de oldu. Bir siyasetçi için olumlu bir gelişme sayılabilir. Bununla birlikte, 1 Haziran’da Gömü’de Belediye Başkanlığı seçimleri var. İGM’deki konuşmalardan anlıyoruz ki Hakkı Tekin, tekrar Gömü Belediye Başkanlığı’na aday. Bu durum, “seçmenle alay etmek” olmuyor mu? “Vatandaş, Hakkı Tekin’e oy verir” düşüncesiyle önce İl Genel Meclisi’ne aday yapılacak; sonra aynı vatandaşa denilecek ki “Hakkı Tekin’in makamı başkanlıktır, O’na oy verin.” Yıllarca Belediye Başkanlığı’nı yürüten Hakkı Tekin, 3 aylığına mı seçildi İl Genel Meclisi’ne? Muhalefet partilerinden bir kişi, bunu yapsaydı kim bilir neler denirdi?
1 MAYIS: 1 Mayıs kutlamaları yine 2’ye bölündü. Türk-İş, Yeşilyol Caddesi’nde; KESK, Cumhuriyet Meydanı’nda kutlayacak 1 Mayıs’ı. 2 kutlamadan elle tutulacak bir tek mesaj çıkar mı, ezberleri bozacak tek cümle yazılır mı, tereddütüm var. Fakat, kitleleri ayrı ayrı yerlere mecbur kılmak, 1 Mayıs’ın muhtemel etkisini de kırıyor. Türk-İş’in yetkili sendikası Demiryol-İş ile, Eğitim-Sen camiası arasındaki rekabetin ise farklı bir boyutu olduğunu düşünüyorum. Afyonkarahisar’daki fabrikasını kapatan Hera Tekstil’deki sendikalaşma süreci tamamlansaydı; Türk-İş İl Temsilciliği Demiryol-İş’ten TEKSİF’e geçecekti. 1 Mayıs kutlamalarının bölük-pörçük yapılmasına bir de böyle bakalım.
“ADAM OLMAK”: Sendikalardan söz etmişken, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol’un bir açıklamasına kafa yordum. Bu açıklamanın altındaki “Ne zaman adam oluruz” bölümüne bir anlam veremedim. Hem Türk milliyetçisiyim deyip, hem bu millete “adam olmamış” muamelesi yapabilmeyi içinize nasıl sindiriyorsunuz? O zaman Türk Milleti’ne küfreden işadamları hakkında yaptığınız suç duyurusunun ne anlamı kalıyor?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti