Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Âlî – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 7 Kasım 2014 Cuma 02:00:00
  Taaa 1988’de, 26 yıl önce Fransa’ya gidip yerleşmiş bir Emirdağlı. Sıvacı ustası Ali Dal!..
Diyarbakır’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü vatan hainleri tarafından hamile eşine meyve almaya giden Hava Astsubay Necdet Aydoğdu eşinin yanında, çarşı ortasında başından vurularak şehit edilmişti. Aslen Ordulu olan şehidimizin ailesinin görüntüleri televizyonlara ve basına yansımış, herkesi hüzne boğmuştu.
38 yaşındaki hemşehrimiz Ali Dal da Fransa’da memleket haberleri almak isterken bu haberleri izlemiş ve gözyaşlarına boğulmuştu. Yaşadığı hüznün etkisiyle psikolojik bunalıma giren Ali Usta bu bunalımı doktorların verdiği ilaçlar sayesinde atabildi. 3 günlük tedavisinin ardından şehidimizin ailesi için ne yapabileceğini düşünmeye başladı.
Eskişehir’de yaptırdığı bir evi vardı. Bir katını ihtiyaç sahibi kardeşine vermiş, bir katını da memlekete geldiğinde kalmak için kendisine ayırmıştı. Döktü, düşündü bu evi Ordulu şehidimizin ailesine vermeye karar verdi. Nasıl yapacağını, kimle temas kuracağını düşünürken, Kanal 3’de program yapan meslektaşımız Hamza Top’a telefonla ulaştı, niyetini anlattı.
Hamza Top Ali Usta’nın hislerine ortak oldu, harekete geçti. Aynı zamanda Afyonkarahisar Gazeteciler Dayanışma Derneği’nin Başkan Yardımcısı olan Hamza Top durumu AGD Başkanı Mehmet Abdioğulları ile paylaştı. İkisi elele verip, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ile birlikte konuyu önce Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner’e sonra da eski Valimiz, şimdiki Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’na aktardılar.
Herkes işin bir ucundan tuttu. Durum şehit ailesine aktarıldı. Şehidimizin onurlu eşi önce bu talebi reddeti ama, yeni doğacak evladının tutunacağı bir dal olması için ısrarları geri çeviremedi. Ali Usta’nın evinin tapusunun şehidimizin yeni doğacak olan evladının üzerine yapılmasına karar verildi.
“38 yaşındayım. 11 yaşında annem öldü. Fransa’da işçi olan babamın yanına gittim. Gideceğimiz bir kara toprak, varlığımız olsa ne olmasa ne. Şehidimizin ailesine helal olsun” diyen Ali Usta evin tapu masraflarına kadar her şeyi üstlendi.
Şehit Necdet’ler, onun onurlu eşi gibi bacılar, “Ali Usta” gibi “Âlî insanlar” olduğu müddetçe bu millet var olacaktır.
Bize bu umudu yeniden aşıladıkları için başta Ali Dal ustaya, örnek çalışmada katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz.
Böylesi güzellikleri görmeyen “üç maymunlar”a da saygılarımızı sunuyoruz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti