Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

ATSO, ATB, BARO ADAYLARINA

Malumunuz çok yakında Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Baro seçimleri var. Görünen o ki üçü de iki adaylı bir seçim olacak.
1- Adaylık bir medeni cesaret göstergesidir. Kazanamasanız bile edineceğiniz hayat tecrübesi ile karda sayılırsınız. Dostla dost olmayanı biraz daha tanımış olursunuz.
2- Sonuç tahmini için alacağınız oyu ikiye bölüp rakibe saydıklarınızı iki ile çarpın ulaşamadığınız delegeleri rakibe yazın. Skor odur.
3- Her ”oyum senin” diyene inanmayın. Kontrol yapın. Bunu yaparken de adamda bıkkınlık yaratmayın.
4- En çok kendinize oy vereceğine inandığınız kişilere dikkat edin. Onlar küsecek yer ararlar. Kendilerini cepte keklik hissetmesinler, kıymet verildiklerini hissettirin. Ama zararlılara da tavır koyun. Tavırsız olmayın.
5- Size Oy vermeyeceğine emin olduğunuz kişileri de ziyaret edin. Kendisine değer verdiğinizi hissettirip kararına saygılı olduğunuzu bildirin. En azından ondan sonra arkanızdan sallamayacaktır.
6- Fazla hesap yapmayın. Hele de son 30 için. Hiç biri tutmaz… Tutacak tek hesap Kaderde yazandır. En büyük hesap Allah’ın hesabıdır. Ona razı olun. Ama çok çalışın. Gayret sizden, takdir Allah’tandır.
7- Delege listesinde sıkıntı varsa onun için ağlaşmayın çalışın. Bu işin doğası böyle. Bunlar her seçimde olur. Seçilirseniz bir dahaki seçime siz de aynısını yapacaksınız. Elinde kâğıt kalem olan avantajlıdır. Çalışın alt tarafı 300-400 kişiye ulaşacaksınız.
8- Konuştuğunuz kişilere niye size oy vermeleri gerektiğini anlatın. Niye rakibinize vermemesi gerektiğini değil. Başkalarının kötü olması veya onları kötülemeniz sizi iyi yapmaz. Milletin önüne proje koyun.
9- Asla özel hayat, kişilik, din, iman, ahlak muhabbeti yapmayın. Mahcup olabilirsiniz. Ne kızımıza koca arıyoruz, ne de camiye hoca!
10- Afyonun ileri gelen, istihdam yaratmış iş adamlarından oy istemeyin. Onlara grubumuzun başına geçin meclis te yer alın deyin. Aktif görev almayacaklarsa ki genelde almazlar, mutlaka oy kullanmaya gelip bizi onurlandırın deyin. Onlar oy kullanmaya da çoğu zaman gelmezler.
11- Kimsenin oda borcunu yatırmayın. Ya oy kullanmaya gelmez ya rakibe verir ya da onların oylarıyla seçildiğiniz yerden size hayır gelmez. Beleşçileri çoğaltmış ve daha da alıştırmış olursunuz.
12- Eş dost hatırlı ağabey, akraba işlerini boş verin. İnsanlar size oy verecek sizi değerlendirecek. Kendiniz olun, daha büyük, daha güçlü ve çizginiz düzgün olsun. İnsanlara tepeden bakmayın. İnsanlar bunu mutlaka fark ederler.
13- Benim şu kadar oyum var diyene aldırmayın. O oyları toplasanız delege sayısının üç katı eder. Kendini ağıra satma derdindedir.
14- Yapamayacağınız hiçbir sözü vermeyin. Söz söylenene kadar esirinizdir. Ama söylendikten sonra siz ona esirsiniz. “ Hele bir seçilelim söz uçar yazı kalır” diyorsanız da adaylıktan çekilin, bu gemi yürümez!
15- Grup kurarken kendinize benzeyen gönül bağınız olan kişileri seçin. Çıkar için olan beraberliklerin ömrü, çıkarlar çatışana kadardır. Yanınızdan herkesçe de bilinen sahtekârları uzaklaştırın. Her arabaya binmeye çalışanlar, yarın sizin arabayı ilk terk eden olurlar. İsminizin onlarla anılması size bir şey kazandırmaz, kaybettirir.
16- Dış görünüşünüze önem verin. Yaptığınız işe saygınızı ve değer verdiğinizi gösterir. Küfürlü konuşmayın.
17- Standart bir söylem geliştirin ama ortamlara uyarlayın. Birbiriyle tam zıt söylemler döner sizi bulur. Zorda kalırsınız.
18- Niyetiniz halinize yansır. İnsanlar onu hisseder. Niyetiniz halis değilse boşuna yorulmayın. Allah herkesin gönlüne göre verir.
19- Yol arkadaşınıza güvenin. Sözüne itibar edin. Güvenmiyorsanız onunla yola çıkmayın. Kendinizin dahi güvenmediğiniz bir adamı seçtirirseniz sonra gelecek eleştirilere kızmayacaksınız. Zaten sizi de ilk satan onlar olur.
SON SÖZ:
Seçim sürecinde yaşananlar için kimseyi kırmayın, kimseye kin ve düşmanlık gütmeyin. Üç günlük dünyada, bir avuç Afyon’da yarın yüz yüze bakacağız. Düğünümüze, cenazemize gidip geleceğiz.
İnsan; ekmeği aşı için, evi ailesi için, namusu şerefi için, vatanı milleti için kavga eder.
Bunlara dokunulmayan yarışlarda da seçim bittiği gün rekabet bitmelidir.
Vakit ayırıp okuduğunuz bu yazıdan dilediğiniz şıkkı alıp kendinize uyarlayabilirsiniz. Bunlar sadece tavsiyedir. İsteyen istediğini alır, istemeyen hiç almaz. Ama son derece objektif ve kimseyi hedef almadığımı bilmenizi isterim.
HAYIRLI OLSUN DİLEĞİMLE.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti