Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kemal DEMİRKIRKAN

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINA SORULAR

AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, canlı yayında  FETÖ ve yandaşlarından bahsederken “25 yıldır kamu görevindeyim. Bir gün olsun daha bunların sohbetine gidip de oturmadım. Ben bunlara 1 metrekare arsa vermedim. Hadi benim gibi 25 sene belediye başkanlığı yapanlar söylesinler. Yiğitçe desinler ki, ben bunlara 1 metrekare yer vermedim.” demiş. Yani FETÖ sohbetlerine gidip oturmanın, bunların kuruluşlarına arsa vermenin, destek olmanın kötü bir şey olduğunu ifade etmiş. Ya bunları yapan belediye başkanları?
Özhaseki, AKP iktidarıyla birlikte devletin ortağı, hukuki deyimle “Paralel Devlet Yapılanması” haline getirilip “ne istediyse verilen”  Gülen cemaatiyle ilgili olarak kendisini aklamaya çalışıyor. Çalışıyor da, arşivler de ortada. Kayserinin ünlü fabrikatörü FETÖ suçlaması nedeniyle yapılan sorgusunda Pensilvanya ziyaretini şöyle anlatıyor; “10 yılda bir sefer gittim. Belediye başkanı (Mehmet Özhaseki) çok ısrar etti, beraber gittik. O beni zorladı.” Çok şey var da, şu örnek bile tek başına yeterli aslında. Özhaseki’nin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde meslek edindirme kurslarının adı “Gülen Yüzler” olarak konulmuştu.
Şimdi diyeceksiniz ki. Eski Kayserili Belediye Başkanı yeni Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı bizi niye ilgilendiriyor? İlgilendirmeli. Bunların benzerleri bizim Afyonkarahisar’da yaşanmadı mı? Bu şehri yönetenler, belediye başkanları, valiler, rektörler, müdürler neler yaptı? Kandırıldık demekle sorun bitiyor mu? Şimdi Afyon yönetmeye talip olan adaylar bu konuda neler düşünüyorlar. Bilmek hakkımız değil mi?
O zaman soruyorum;
1- Afyonkarahisar Belediyesi Başkanımızı Bilgi Evlerinin yönetimi konusunda çok eleştirmiştim. “Belediyeye ait olan 9 tane bilgi evinin 5 tanesi Fetullah, diğerleri de diğer cemaatlerdeydi” demişti  sayın Çoban. (Şu anki skoru bilemiyorum). Belediye başkan adaylarımız bilgi evlerini, içindeki çocuklarımızla birlikte yine cemaatlere emanet etmeye devam edecekler mi?
2-  Sayın Çoban kandırıldıkları dönemden bahsederek “Rahmetli Özal zamanında 1 üniversitesi vardı, bugün 31 üniversitesi var. 30 tanesini AK Parti kurdu, yerlerini AK Parti verdi.” “Osmanbey Koleji’nin Arsasının devrini yapan bizzat Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’dır, talimatı veren sayın Başbakan’dır (AKP Genel  Başkanı Tayyip Erdoğan)” demişti. Belediye Başkan adaylarımızın cemaatlere okul, üniversite, yurt açtırma, arsa tahsis etme konusunda tutumları ne olacak?
3- İlimizde bulunan 2 Üniversitenin Rektörleri, şu ana kadar olduğu gibi çalışanlara liyakatle yaklaşmaz, çalışmalarında, etkinliklerinde bilimsellik dışında farklı cemaatlerle işbirliğini esas alırlarsa, Belediye Başkan adaylarımız tepki gösterecekler mi? Yoksa “bize ne” deyip kenardan izleyecekler mi?
4- Sayın Çoban son yerel seçimler sonrası canlı yayında “Ben 58 bin oyla seçildim. 50 bin oy da MHP aldı. Bunların (FETÖ’nün) 6 bin oyu geri çevirmesiyle MHP 44 bin alacakken, 50 bin aldı, ben 64 bin alacakken 58 bin oy aldım. 20 bin oy farkla alacağım seçimi 8 bin küsur oy farkla aldım.” demişti. Afyonkarahisar’ı yönetmeye aday olanlar cemaatlerin oyları üzerinden siyaset yapmaya devam edecekler mi?
5- Belediye Başkan adaylarımız halkın vergilerinden oluşan paraları Ensar, TÜRGEV, TÜGVA vb. vakıflara aktarmaya, onları açıktan ya da el altından desteklemeye, ihtiyacı olan öğrencilere belediye olarak destek olmak yerine bu tür vakıflara yönlendirmeye devam edecekler mi?
6- Afyonkarahisar’ı yönetmeye talip Belediye Başkan adayları, Afyon dahil birçok belediyede olduğu gibi cemaatleri arka bahçeleri olarak görüp, nakdi para yardımı, desteği, bağışı; menkul yardımı, desteği, bağışı, satışı, kiralanması; gayri-menkul devri, yardımı, desteği, bağışı, satışı, kiralanması; ayni hak ihdası, tadilatı, ilavesi, devredilmesi; imar hakkı ihdası, tadilatı, ilavesi, devredilmesi; mal, hizmet, yapı  vs destekler vermeyi düşünüyor mu?
Son Söz; “Körle yatan, şaşı kalkar”

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti