Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kemal DEMİRKIRKAN

BU AYIP BİZLERE YETER

Geçtiğimiz hafta ilimizin yetiştirdiği en büyük değerlerlerden birisini, milli kahramanımız andık. Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşı, Kurtuluş Savaşı gazisi, ülkenin baştan başa demir ağlarla örülmesinin mimarı Ali Çetinkaya’yı ölümünün 69. yıldönümünde Tren Garı önündeki Ali Çetinkaya Anıtı önünde andık, mezarı başında dualar ettik. Buradaki törenler CHP Afyon örgütü tarafından düzenlenmekle birlikte tüm halkımıza açıktı. Ancak il protokolümüzü ve sivil toplum örgütlerini ne anma etkinliklerinde ne de gazetelerdeki taziye mesajlarında göremedik.
Bu burada yaptığım konuşma üzerine çok olumlu tepkiler aldım. Bu nedenle kısa bir özetini sizlerle yeniden paylaşmak istedim
“Bizler hemşerimiz Ali Çetinkaya’yı anmak ancak bir o kadar da O’na sahip çıkmak için buradayız. Birileri sürekli olarak milli kahramanımızı yermeye, iftiralar atmaya çalışıyor. Vatan Haini İskilip Atıf Hoca’nın idam edilmesi üzerinden O’nu yıpratmaya çalışıyorlar. Geçtiğimiz yıllarda şimdi AKP genel başkanı ve Cumhurbaşkanı olan dönemin Başbakanı, Anıtpark Meydanında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i yuhalattı, Ali Çetinkaya’ya, “kel Ali, katil Ali” diyerek yuhalattı. Bu ayıp bizlere yeter de artar. Bu ayıp tüm Afyonkarahisar’a yeter. İnsanlarımız ne çabuk galeyana geliyor. Burada toplanan tüm vatanseverler, Afyon’un gerçek temsilcileridir, Cumhuriyetin kazanıldığı topraklarda yaşayanların ruhunu temsil etmektedir.
İskilipli Atıf Hoca’ya methiyeler düzenleyenler dün de Fetullah Gülen’e methiler düzüyordu. “Hocadan zarar gelmez, alnı secdeye gidiyor” diyorlardı. Adında Hoca olması bizleri de, halkımızı da yanıltıyor. 15 Temmuz’da bu ülkede darbe girişimine kalkışan da “Hoca”ydı. İnsanlarımızın şehit eden de O Hoca’nın müridleriydi. Benzer şekilde daha dün, ülkemizin Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanı “Kurtuluş Savaşını keşke Yunan kazansaydı” diyen bir Atatürk düşmanı Kadir Mısıroğlu’nu yattığı hastanede ziyaret edip, elini sıktılar. Bu iktidarın gerçek yüzü budur.
Tarihçi Sinan Meydan “Yaşadıklarımıza baktığımızda kahramanların vatan haini, vatan hainlerinin de kahraman ilan edildiğini üzülerek görmekteyiz.” diyor. Ali Çetinkaya’yı anlamak için önce İskilipli Atıf Hoca ve bu gibilerin zihniyetini anlamak gerek. Kurtuluş Savaşında bir tarafta Tam Bağımsız Türkiye diyen bağımsızlığından ödün vermemeye kararlı Türk milleti, diğer tarafta mandayı kabul edenler vardı. Bir tarafta Kuvvayı Milliye, diğer tarafta kukla padişah Vahdettin, Damat Ferit başta olmak üzere işbirlikçi devlet adamları, Mustafa Sabri, Dürrizade Abdullah, İskilipli Atıf Hoca başta olmak üzere işbirlikçi din adamları vardır. İskilipli Atıf Hoca’nın başkanlığını yaptığı Teali İslam Cemiyeti İngiliz yanlısı, Kuvvayı Milliye düşmanı, din istirmacısı Mustafa Kemal’e kesin olarak karşı bir cemiyetti. İttihatçı ve Müdafaa-i Hukukçuların düşmanıydı. Ayrıca bu cemiyet, İngiliz Muhipleri Cemiyeti ile yakından ilişki içindedir. İngiliz Muhipler Cemiyetinin “fahri başkanı” Mustafa Sabri Efendi, Teali İslam Cemiyetinin ikinci başkanıdır. İskilipli Atıf, yazılarından birinde de “İslamın kilidini İngilizler koruyacak” diyen birisidir.
Mustafa Sabri Efendiyi hatırlarsınız. İktidar geçenlerde Tokat’ta bir liseye bu vatan haininin adını vermek istedi. Tepkiler nedeniyle geri adım atmak zorunda kaldı. Dönemin Alemdar gazetesinde, Padişah Vahdettin ve Şeyhülislam Mustafa Sabri’nin ortak imzasını taşıyan Atatürk’ün ve Anadolu’da emperyalizme karşı direnenlerin öldürülmesinin dinsel bir görev olduğunu belirten fetva yayınlandı. Ardından da başkanlığını Atıf Hoca’nın yaptığı İslam Teali Cemiyeti’nin girişimiyle bir bildiri yazılarak, Yunan uçaklarıyla Anadolu’ya dağıtıldı
“Mustafa Kemal ve Kuvvayı Milliye maskaraları Yunan askerlerinin önünden kaçıyor. Zavallı saf ve gafil halktan topladıkları askerlere ‘siz burada onlarla savaşın, biz de arkalarını çevirelim’ diyerek sıvışıyorlar. Yazık ki halkımız Talât, Enver, Cemal, Mustafa Kemal gibi beş on eşkıyanın vücudunu ortadan kaldırmak için gereken fedakarlığı yapmıyor. Harp yıllarında sizleri cephe cephe sürükleyen ve din kardeşlerinizin suçsuz yere ölmelerine sebep olanlar arasında Mustafa Kemal, Ali Fuat, Bekir Sami gibi zalimler de vardı. Siz bu zalimlerin cinayetlerine daha ne kadar göz yumacaksınız?
Elinize aldığınız bu fetva Allah’ın emridir, Padişah fermanıdır. Sizler bu katil canavarları daha fazla yaşatmamakla mükellef ve görevlisiniz. Bunların vücutlarını külliyen ortadan kaldırmak Müslümanlık için farz olmuştur.”
İskilipli Atıf Hoca şapka kanununa muhalefetten değil, Vatanına ihanet ettiği için, Türk insanının geleceğine ihanet ettiği için idam edilmiştir.
Son Söz; “Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ve meczuplar memleketi olamaz. En doğru en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.” M. Kemal Atatürk

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti